https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odgovor direktorice Hotela Elizabeta: Odstranitev terase zahtevamo zaradi kršenja dogovora vodilnih v Mansardi

Lendava, 21.07.2015 ob 9:00  

Na članek o Lendavski mansardi, objavljen včeraj, se je odzvala gospa Stefana Davidovska, direktorica Hotela Elizabeta v Lendavi, ki nam je pojasnila nastalo situacijo.


»Trditve, ki jih navajajo vodilni Kluba Mansarda, ne držijo povsem. Res je, da smo s svoje ploščadi zahtevali odstranitev terase, vendar ne z razlogom, ker ne bi podpirali dogajanj na njej, ampak zaradi kršenja dogovora, ki smo ga imeli z vodilnimi v Mansardi.
Z veliko našega truda in finančnih vlaganj je po dolgem času v centru Lendave ponovno zaživel Hotel Elizabeta. Menimo, da nam počasi uspeva to, kar smo si zadali. Uspeh se opazi na pogostosti obiskov in nočitev naključnih gostov iz Slovenije in tujine ter stalnih gostov, predvsem poslovnežev, ki v Lendavo prihajajo po službeni dolžnosti. Kot kaže, smo na dobri poti, zato tega ne želimo zapraviti zaradi stvari, ki se brez predhodnega dogovora proti naši volji dogajajo na naši ploščadi pred hotelom.  
Za poletno dogajanje na naši ploščadi, ki ga je želela organizirati Mansarda, smo izvedeli le s plakatov. O tem konkretnih dogovorov z nami sploh ni bilo.
V nasprotju s tem smo se za koncert, ki je na naši ploščadi potekal 5. 6. 2105 dogovorili in takrat težav ni bilo.
K najemni pogodbi našega hotela spada ploščad, katere del smo odstopili in dovolili, da jo uporabljajo študentje kluba celo brez najemnine. To se nam je zdelo koristno za vse. Želeli smo, da se na ploščadi nekaj dogaja, da ploščad ne sameva, da ne propada. Študentje kluba so imeli zaradi terase na ploščadi izključno dodaten zaslužek, pogosto celo v našo škodo.
Odstopili smo jim del ploščadi, ob prireditvah smo jim nudili nočitve za  nastopajoče po ugodnih cenah, vse zaradi dobrega sodelovanja.
Tudi trditve o tem, da so jim dosedanji najemniki dovolili uporabo ploščadi, ne držijo. Prejšnji najemnik hotela jim je uporabo prepovedal, lastnik hotela, ki je imel hotel v uporabi pred slednjim, pa jim je dovolil uporabo terase na ploščadi do 22.00 ure, kar je bilo celo označeeno na mizah terase.
Pri nas ob dnevni uporabi in po predhodnem dogovoru v primeru dogodkov omejitev za klub ni bilo. Prejšnji petek, 17. 7., pa se je brez naše vednosti ob 22.15 začel dogajati rock koncert, ki je trajal do 23.45. Kljub opozorilom vodilnim v Mansardi se je koncert v tej noči odvil do konca.

Foto: hotel-elizabeta.si

V hotelu smo zaradi hrupa prejemali pritožbe gostov, nekateri so zahtevali celo vračilo denarja. Medtem pa so gostje koncerta sedeli na hotelskih stopnicah, smetili s cigaretni ogorki in praznimi steklenicami. Takšen nered se sicer ni zgodil prvič, a nam je vodilni v Klubu Mansarda zatrdil, da se kaj takega ne bo več ponovilo. Žal se je.
Takšnega nereda si zaradi ugleda hotela v bodoče ne moremo več privoščiti. Smo resni in strokovni turistični ponudniki z vizijo o Hotelu Elizabeta.
Do sedaj smo podpirali številne dogodke, sponzorirali lokalne športne klube, sodelovali izključno z dobavitelji vin iz Lendavskih Goric, zaposlovali prebivalce Lendave in okolice, zato smo prepričani,da kraju koristimo in nikakor ne zatiramo in omejujemo dogajanj v njem.
Zaradi ugleda hotela želimo, da vsi, ki med seboj sodelujemo, upoštevamo pravila in dogovore. Medsebojni nesporazumi vplivajo na počutje naših gostov, ki so nam najpomembnejši.
Izogniti se želimo nezadovoljstvu gostov, ki so zaradi hrupa iz bližjega lokala to že večkrat zapisali na Booking.com.
Izpostaviti želimo, da smo vedno pripravljeni na pogovor z vodstvom Kluba Mansarda, da bi se izognili neljubim dogodkom. Menimo, da se v dobrobit hotela in kluba ter nenazadnje dogajanja v Lendavi, lahko o vsem dogovorimo.
Jasno je, da so izjave v članku zavajanje, saj hotel dogodke še kako podpira. Tudi sami smo in v bodoče nameravamo organizirati najrazličnejše dogodke v Lendavi.
še enkrat poudarjamo, da se da s pravočasnim dogovorom in voljo rešiti prav vse.«

Članek o Lendavski mansardi, objavljeni včeraj, si lahko pogledate tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2015 ob 12:35 jole gost

      Kakšna stroka in kakšna ponudba še ena zgodba o neuspehu se vidimo v jeseni pa bomo videli to stroko in to vodenje hotela lokalni prebivalci pa v bojkot tega lokala in anti reklamo saj vam itak nič ne prinaša le odnašavam denar na koncu boste vse te avanture nekih najemnikov drago plačali

      2 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.07.2015 ob 15:31 lizika gost

      Huligani bi razgrajali in nikoli nič krivi. Iz slike se vidi kakšen odnos in kulturo imajo . Noge na mizi. Pendreke in razgnat huligane.

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.07.2015 ob 17:16 gost

        Ko da vi niste nikoli bili mladi in niste nikoli naredili kaj narobe ,dajte jim delo omogočite študij in kvalitetne počitnice ,ne pa pendreke in nasilje ,le kdo vas je vzgajal za take neumnosti res ste vredni pendreka in kakšnega zdravljenja za frustracije ki jih tu zganjate

        5 11 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2015 ob 9:02 Pal gost

      Absolutna podpora direktorici. Ja kdo normalen pa pusti, da mu serjejo po dvorišču???

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2015 ob 9:26 gost

      tokrat ma ženska prav..kon koncev od koga ma občina več koristi..ode teh luftarjev ali hotela?

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.