https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Otroci iz Lendave se bodo tudi letos odpravili na zdravstveno letovanje v Baški

28.7.2015  

Letovanja v Baški 2015 se bo udeležilo skupaj 129 otrok in šolarjev starih med 5 in 19 let iz celotne upravne enote Lendava ter 17 vodičev, športni animator, medicinska sestra, zdravnica ter vodja izmene.


Letos je koordinacijo zdravstvenega letovanja otrok iz UE Lendava v Baški že drugič prevzel javni zavod Svet mladih – zavod za usposabljanje mladih Lendava. Kot je pojasnil vodja izmene Sveta mladih Lendava v Baški dr. Mihael Kasaš, želijo otrokom pričarati nepozabna doživetja na morju, druženje z vrstniki in dobro počutje ter jih poskušati vzgajat na družbeno kritične in odgovorne mlade, ki skrbijo za svoje zdravje.

Letovanje otrok bodo popestrili s športnimi aktivnostmi, izletom z ladjo, zabavnimi in družabnimi aktivnostmi, likovnimi delavnicami ipd.

Veseli so, da so doživeli lep uspeh pri zbiranju donatorskih sredstev za zdravstveno letovanje v Baški, zato so se odločili da vsakemu otroku na letovanju podarijo tudi stekleničko za vodo. Kot pravijo, bi radi otroke tudi na ta način ozaveščali o pomenu pitja neoporečne vode in njenem pomenu na naše zdravje. Priskrbeli so tudi nekaj tehnične opreme za prijetnejšo, zabavnejšo ter varnejšo letovanje. Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujejo, da so jim to omogočili.

Podatki o odhodu:

Letovanje bo potekalo od 3. do 14 avgusta. Odhod in prihod avtobusov bo iz dvorišča DOŠ I Lendava. Otroke s starši pričakujemo na parkirišču ob 5:30 odhod je predviden ob 6:00 uri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.