https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ali je bila organizacija prleškega sejma TD Ljutomer načrtno odvzeta?

01.08.2015 ob 13:40  

Letošnji Prleški sejem prvič po 30 letih ne bo v organizaciji Turističnega društva (TD) Ljutomer, saj so se na Občini Ljutomer odločili, da ga bodo organizirali kar sami skupaj z LTO Prlekija Ljutomer. Ob tem so nam iz TD Ljutomer poslali izjavo za javnost, ki jo v celoti lahko preberete spodaj.


"Bilo nam je v veliko veselje, čast in ponos, da smo ob sodelovanju s turističnimi društvi naše občine in tudi od drugod, lovci, ribiči, vinarji, izdelovalci domače obrti, pevskimi, folklornimi skupinami, starodobniki in številnimi drugimi tri desetletja skupaj ustvarjali bogato zgodbo osrednjega turističnega dogodka v Ljutomeru Prleški sejen po celen Lotmerki.

Na tej prireditvi se je združevala in predstavljala kulturna, turistična in sejemska ponudba kot odsev sejemskega dogajanja, ki ga je pred več kot stoletjem na filmski trak zabeležil naš rojak dr. Karel Grossmann.. Pred 30 leti je ta dogodek idejno obudilo Turistično društvo Ljutomer, ki deluje neprekinjeno že od leta 1953, kot svojo osrednjo in najpomembnejšo turistično prireditev v občini Ljutomer. Ob znanih domačih in drugih glasbenih skupinah, smo na sejmu pripravljali tudi druženje obiskovalcev ob pesmi in plesu in seveda bogato kulinariko, ne da bi ob tem finančno obremenjevali občinski proračun.

Sejem se je vsa ta leta s svojo bogato ponudbo sejmarjev iz celotne Slovenije in domačih in drugih turističnih društev, ter velikim obiskom ljudi iz dežele ob Muri in od drugod tradicionalno vključeval v praznovanja občinskega praznika Občine Ljutomer.

V letošnjem letu je občina Ljutomer prvič izvedla razpis za sofinanciranje izvedbe te prireditve brez predhodne informacije in pojasnila društvu o taki odločitvi. Razpis je bil objavljen šele v mesecu juniju, čeprav tudi na občini še predobro vedo, da se prireditev takšnega obsega pripravlja nekaj mesecev.

Seveda se je TD Ljutomer prijavilo na razpis, v upanju, da gre zgolj za formalnost, ker je bilo s strani uslužbenke na občini rečeno, češ da gre za uskladitev s predpisi. Preprosto povedano,  po tridesetih leti organizacije te prireditve nismo verjeli, da bi nam kdo želel preprečiti izvedbo te prireditve. Toda zgodilo se je prav to, saj na javnem razpisu nismo bili izbrani,oz. ni bil izbran noben od dveh prijavljenih. Do prejšnjega tedna smo čakali na zapisnik strokovne ocenjevalne komisije, odgovora zakaj nismo izbrani pa še do danes nismo prejeli.

Kolikor nam je znano danes, si želi prireditev izvesti županja sama oz. skupaj z LTO Ljutomer, ki se na razpis za sofinanciranje prireditve ni prijavila.

Nad odločitvijo smo presenečeni, saj smo vsi člani društva vsa ta leta delali prostovoljno brez plačila in še lansko leto dobili priznanje županje, kar je bilo za nas potrditev, da delamo dobro in predano, v dobro lokalni skupnosti in prepoznavnosti mesta Ljutomer in občine.

Turistično društvo je za izvedbo prireditve Prleški sejen po celen Lotmerki ob 20. obletnici prejelo priznanje z zlatim znakom s strani Turistične zveze Slovenije in županovo priznanje. Obe priznanji je dobilo tudi za 30. obletnico prireditve lansko leto iz rok iste županje, ki nam je letos prireditev odvzela z izjavo, da dvomi v sposobnost kvalitetne priprave prireditve s strani TD Ljutomer.

Ravno te dni je v vaše nabiralnike prispel letak o občinski prireditvi v mesecu avgustu, ki naznanja tudi sam Prleški sejem. Ob prebiranju programa smo presenečeni, saj glede na zahteve, ki jih je občina postavila v samem razpisu za sofinanciranje, se teh zahtev sami ne držijo. Zato se nam vprašanje o diskreditaciji našega društva in njegovih članov ponovno pojavlja, in upravičeno se sprašujemo ali je šlo za načrtno odvzetje dogodka TD?

Vsekakor smo globoko razočarani nad neprofesionalnim odnosom občinske uprave, strokovne komisije, ter seveda županje, in ne nazadnje Lokalne turistične organizacije LTO, ki prejšnja leta ni izpolnjevala svojih obveznosti na sami prireditvi, niti se ni prijavila na razpis, letos pa jo organizira.

Žalosti nas dejstvo, da se prostovoljno delo in predanost občanov k dobrobiti življenja v naši občini ne ceni več. 30 let truda, dela in predanosti je čez noč brez pojasnila bilo odvzeto ljudem, ki so dogodek idejno zasnovali in izvajali. Sprašujemo se ali bo enako usoda doletela jutri katero drugo društvo v naši občini?

Z nami ostajajo lepi spomini in veliko zadovoljstvo, da ste nam vsi, ki ste sodelovali z nami v teh treh desetletjih in seveda obiskovalci, ki vas je bilo v tem času okoli 150 tisoč, zaupali in se vedno znova vračali, najsi bo kot sodelujoči ali kot obiskovalci. Zato se vam s to izjavo tudi zahvaljujemo, kljub razočaranju, ki nas drži zaradi mačehovskega odnosa do našega društva s strani županje občine Ljutomer. Verjamemo, da ima interes delati za občino, ampak naj svoje delo usmerja v gospodarski razvoj in v iskanje novih investitorjev, ne pa v organizacijo dogodkov, za katero so tukaj društva in prostovoljci."

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.08.2015 ob 14:54 gost

      Bravo lotmeržanari, sami ste si jo izvolili, sedaj pa žanjete, kar ste sejali...

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.08.2015 ob 16:26 Zamazanmuler gost

      Mogoče se bo našla budala, ki bo preimenovala sejem v olgin sejem.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.08.2015 ob 16:34 sejmar gost

      Venda prejšnja leta ne mela zadosta cejta za guč, pa premalo so ji ploskali... zej pa se maščuvle :) Samo nekaj mi pa ne jasno... če si sejem po lotmerki zmisli TD, kak lehko ona zej to odnese? no sej sveto ji nič neje, tak ka me ne čudi...

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.08.2015 ob 16:48 pfg gost

      jojojojojo kaj so si izvolili to mojo,je pa županja antipropaganda lotmerka,žal mi je ka moren živeti pod takin vodstvon županje,peseki v občinsken svetu pa zdigavlejo roke ka se ji skrivlejo pod krilon,pa še nekaj podžopani kot je Zemljak se sprašujen kak lehko njegova firma dela za občino naprimer igrala pri bazenu,ali ni to korupcija,kako lehko on dobi delo,sramota za Lotmerk,Lotmerk zbudi te se,in gremo na ceste,županja de nas vničila,ona ma korist,pa vsa dela dobi direktorica komunale ormož v lotmerki............................vprašanje zakaj ...................sramota..............

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2015 ob 16:55 joj gost

        Lepo napisano ! Edino par riti si pozaba našteti ! Kava gratis - terasa po celem trgu , zeti delo - frizura nohti gratis , pomalaj mi hišo pa boš mala občino in občinska stanivanja , kaj gremo dale ! Je še neke tega ! Jebač - rotovž , šic -kdaj bo poravnan dolg , kioski v mestu -katastrofa , .....

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.08.2015 ob 16:50 franja gost

      jaz sen čuja ka pre na tiskovni konferenci rekla, ka ona pre nima rada jugo muzike ampak domočo...pa zej zato manca špik... s ten ka tota špikova glih ne domoča... zake te Budneka ne dola? evo domačina? sicer pa na prlešken sjemi nikoli ne blo jugo muzike... sen pa vida županko se razmetovati na jugo muziko... sicer pa ja

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.08.2015 ob 16:59 gost

      neste še čuli? drugo leto vse vaške in gasilske veselice organizera županja, pa guči do dugi 3 vure kak v s.koreji pa 3x do se ponovili... pre ka ji ne paše ka ne dela toga ovo srčno srečno happy društvo še.... ki še nejč ne obstaja v registri al dela že na pune.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.08.2015 ob 17:01 politika gost

      Sramota za ljutomersko občino, da županja tak podlo pa zahrbtno spela sejem od TD. To so lotmeržanari, ki so zastonj delali več deset let, da so dogodek gor postavili, njihova ideja pa čas, delo vsa ta leta. Namesto da bi jih sedaj občina podprla pa jim pomagala s skupnim sodelovanjem, jih tak okoli obrne pa jim z lažjo prevzame njihov dogodek. Velik črni madež za ljutomersko občino, tako se z lastnimi občani ne dela. V Ljutomeru bi rabili dosti več sodelovanja pa povezovanja, z Olgo pa očitno je prišlo samo politične delitve pa zamere na naše pa vaše. Takšne politike smo že v Sloveniji siti, zdaj pa jo imamo še v Ljutomeru.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.08.2015 ob 17:18 pfg gost

      ona je edina županja na svetu ki je vrnila denar za sanacijo športnega centra.............sramota podpirajo jo pa samo taki ki jo malo pod kiklo glejajo sramota za lotmerk....................................zaj de še sejem zapravla če je že vse....................gremo gremo olga v planine..............sramota si za prlekijo in lotmerk...................................

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.08.2015 ob 17:19 gost

      glih štejen isti članek še na prlekija on net.... ovi so se redno potrudili pa županjo po pitali za odziv... nekšo fest so povezani z občino :) sicer pa kakše ova klanfa. če je pravnica bi lehko znola ka se društva nemrejo obogatiti z enin sejmon no... al si je s ten v mislih svojo društvo zej naredla? ker me zanimalo kdo predsednik, vrzen vse skup v gugl pa glej ti hudiča.... tega društva nega ne na biziji ne v ajpesi? ka če že nekej skočejo pa vobijo notri pa še nejč registrerani neso? te pa na glovnen placi štrihajo tote stojnice ki bi jih tak na tržnico mogli odnesti ne pa tu pistiti... me zanima ka dobrodelnega do še naredli? por služb svojin zriktali? eno gredico posodili? pa še več fešt delali? slabo olga slabo. drži se občine pa rihtaj ka moš kak županja. zgledne kak če ti je dugi cejt v sužbi.lehko pa bi za direktorco LTO šla? če itak nejbole veš kak se žurke delajo.. aja viš kak sen nor... LTO glih nema referenc z organizacijo dogodkov. mojo tržnico, ki soma laufa. pa sejme v tujini pa prozen tic.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.08.2015 ob 17:28 gost

      No, po Lotmerki pa se guci, ka je TD lagalo v vlogi in da je zato ovi drugi, ka se je prijava, zveda. In zdaj te tesi to, ka so si sami skuhali. Kak bi pa te to bilo, da bi organizacijo dobil tisti, ka je ne po resnici napisal, neizbrani pa bi zna za to. Tega pa TD nigi neje napisalo v totem pismi. Ce pa je to res, pa bo scejtoma prislo v javnost. Pa te, da nas vidim, kaksno sliko si bomo naredli ;)

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.08.2015 ob 18:39 GREMO NA PROTESTE gost

      narod potlačeni, lačen, ubobožan

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.08.2015 ob 18:53 psiho gost

      Po lotmerki se guči, da so nekje psihopati na vodilnih mestih

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.08.2015 ob 19:47 pomurec gost

      Tu gre spet za politični spopad, v TD Ljutomer so nekateri ex-LDS-ovci, ki menjajo stranke kot po tekočem traku in so se zasidrali v vseh možnih društvih in civilnih družbah. Tudi aktualna županja je bila bolj kot ne plod njihov prizadevanj ob rušitvi Jurše. Ko pa je prenehala igrati po njihovih notah, pa se je začelo kazanje mišic. In to kazanje mišic je sedaj prešlo še na prleški sejem.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.08.2015 ob 20:03 gost

      pomurec ti si ali ziher en od totih prisklednikov al :) neodvisen al kak se zovete :) odvisni od olge torej :)

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.08.2015 ob 20:11 pomurec gost

      Meni za politiko dol visi, še bolj pa za Olgo. Jaz sem samo napisal moj pogled na te stvari in verjetno se nisem kaj dosti zmotil. Od volitev naprej se v Ljutomeru občinski politiki samo še prerekajo, karavana pa gre naprej, prehitevajo nas po levi in desni. Meni je samo smešno to, ka županji očitajo nedoslednost tisti, ki po vsakih volitvah menjajo stranke, da se obdržijo na določenih pozicijah.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.08.2015 ob 20:12 Jaz gost

      Spostovani pomurec, to je to. Zadetek v polno , nekdanji lds -vci, kateri pljuvali po Jursi sedaj enako pocnejo proti Olgi, kot tipicni ritolizniki so po propadu lds-a presedlali v smc. Mi navadna raja tega pozabili nismo, ter ne bomo, zato toliksna podpora Olgi.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.08.2015 ob 20:16 jožlek gost

      ka pa te olga ne poltik? ona tudi nekda lds vohala, potli bratuskovo... zej pa pač kda koga nuca tan je. makar največkrat zej zodje cejte pri župniki

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.08.2015 ob 21:43 Slovenec gost

      Kakšna je razlika med Olgino in hrvaško politiko? Je nega, vsakokrot nas nategnejo.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      01.08.2015 ob 22:53 Občan gost

      Posamezniki, ki pri nas vodijo občino, lokalno politiko v neki normalni, dobro urejeni državi z ustavno demokratično tradicijo ter izdelano pravno in politično kulturo, ne bi mogli in smeli zasedati najvišjih položajev v Občini.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      02.08.2015 ob 15:00 gost

      Zaj pa tisti, ki pravite, ka se bivši lds presedajo iz stranke v stranko pa ka je to takšna negativna stvar pa obsojajoča. Kaj pa bi vi napravili, če van stranka gre po gobe sami bi pa radi v lokalni skupnosti delali za občane naprej . 2 možnosti sta, obe v lotmerki vidimo: 1. greš k podobni stranki kak je bila tvoja originalna (npr SMC) 2. ustanoviš lastno lokalno stranko z pretvezo, ka si ti ne političen, ampak v bistvi si, ker kak kandidiraš pa si izvoljeni si avtomatsko politik (Olgina stranka Odprtih src, ki ma člane vse od bivših Nsi, lds itd). Kaj iz tega sledi je dvoje 1. to ka ovi ki so pri SMC majo glas v ljubljani in pri ministrih in nan lehko kaj zrihtajo, ampak nemrejo, ker jin Olga zaradi zamer ne pisti do glasa pa jih prikazuvle kak politične slabiče 2. ovi kaj so v lokalni Olgini stranki pa nemrejo priti do ljubljane pa zrihtati normalnega razvoja kak v ostalih občinah, majo pa seveda politične točke pa ugled pri narodi, ker so se oni kao izognili politiki. Na račun takšnih igric pa te najebemo občani. To je dejstvo

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      02.08.2015 ob 22:13 domačin gost

      LDS programsko ni glih podoben SMC-ju, gre zgolj za to, da so nekdanji ldsovci vidli v SMC-ju idealno priložnost kako se dokopati/obdržati pozicij, tak da ne nekaj nabijati od delu v korist občanov. Koliko mi je jasno LDS še vedno obstaja, zakaj so ga torej določeni ljudje zapustili in zamenjali vmes že 3-4 stranke?? Če si nek pošten politik, potem zagovarjaj svoje vrednote, ter program in vrednote svoje stranke do konca, ne pa da jo ob prvih slabih izidih takoj zapustiš. Sicer pa vemo kako pravijo, podgane prve zapustijo potapljajočo se ladjo. Še bolj pa ste me nasmejali s trditvijo ka majo svetniki SMC-ja svoj glas v Ljubljani. Prosim vas lepo, kaj nam ta glas pomaga, če pa je država v tak klavrnem stanji ka vsem še samo jemlje. Kaj do nam oni zrihtali? Mamo celo poslanca SMC-ja iz lokalnega okolja in kaj je on zrihtal za Ljutomer oz. širšo Pomurje, razen to ka je eden od poslancev, ki se je najmanj krat javil za besedo v parlamentu!

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      02.08.2015 ob 22:31 štekrudlek gost

      Jasno je, da je županja načrtno vzela TD Ljutomer to prireditev. Kot je načrtno zaprla vrtec v Gresovščaku. Kot je načrtno zamenjala direktorja ZD Ljutomer. Če bi Nemec ostal in bi imeli normalnega župana, bi sedaj že bil otroški oddelek prenovljen. Ona vse ruši, kar ji ni po godu in kjer ni njenih ritoliznikov. Briga njo za koristi občanov in občane. Šla bo preko trupel, da zadosti svoj EGO. Obdana je tako s samimi prodanimi dušami. Od raznih MCP-jev, malarjev, bufetarc na trgu in Cvenu, pijancev in prodanih frizerk. Še kakšna prodana prosvetarka iz vrtca in šole se najde zraven. In kak cerkveni molj ki ima cerkev da si pumpa ego. Pisana druščina ritolizcev.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2015 ob 17:17 Vest gost

        Ja gost štekrudlek za tebe bi bilo tudi dobro, da greš v cerkev po duhovno pomoč, ker jo res rabiš. Spoznal boš, da si v resnici dober človek, samo hudobija je nekako v tvojem ospredju, imaš vse možnosti, da se spremeniš.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      03.08.2015 ob 10:31 g.ODAR gost

      Vsi ti vaši komentarji so za bruhat ! Naj vam nekaj povem o sejmu in TD Ljutomer ! Sejem gre zadnja leta povsem v napačno stran , domačih razstavljalcev je bilo vsako leto manj ,zakaj ! Zaradi predsednika društva , raje je dal najboljše place v mestu stojnicam z kičom kot domačim društvom in firmam ! Naj se sedaj ne jočejo , dovolj dolgo so si polnili žepe , naredili pa itak niso nič ! Občina se je pravilno odločila , to je ena redkih zelo dobrih odločitev ! Nisem Olgin pristaš ampak tu pa jo moram podpreti ! Pomurec če hočete kost za glodanje , da ne boste pisali takih člankov se obrnite na mene ! Lahko vam dam določene informacije o predsedniku društva in o njegovem obnašanju in delu ! Našlo bi se kar nekaj bolj zanimivih stvari ! Ni vse tako kot pišete v članku !

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2015 ob 11:52 poseidon bedak gost

        POSEIDON zapri gobec !!!!!!!!!! RITOLIZEC županjin. Razvoj pa domači obrtniki sta dva različna pojma. Vsi boljši podjetniki imajo trg izve Ljutomera in izven Slovenije. V Lotmerki lahko uspevajo samo kakšne bufetarce, ki so županjini priveski in kak malar, ki ji v rit leze. Po možnosti še pijanci v stilu MCP.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2015 ob 12:34 poseidon gost

        BRAVO ! Točno to si napisa kar sen jas hotel ! Niti malo nisem Olgin privrženec ! Takeg sranja ne podpiram in ga ne bom ! Je pa res TD Ljutomer je pa še večje sranje ! Vprašajte predsednika kako se izsiljuje gostince za denar ! Pa še nekaj , glede na to da veš kdo sem pridi pa ti bom jaz malo zaprl gobec !

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      03.08.2015 ob 11:33 malar gost

      Veš kaj? Ti, Olgica in vsi njeni ritolizniki ne sežete predsedniku TD niti do kolen!!! Kot je bilo že nekje zgoraj povedano. Županja ruši vse, kar ni po njeno in z njenimi ljudmi in kjer ni imela vpliva. Če bi v TD bili njeni ritolizniki in bi ona imela vpliv bi se nadaljevalo po starem. To vidi vsak, ki vsaj malo s svojo glavo misli.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      03.08.2015 ob 11:39 bruh gost

      se mo vidli kak de letos! nekše avenije delajo... te pa de razstavljalcev glih 5... se so tudi v razpisi če si prešteješ mogli vsi ki so se prijaviti napisati kak de zgledna sejem... jas še vedno provin ka še neke vzemeš ka neje tvoje je to kraja.... letos bi moga biti 31.prleški sejen po celen lotmerki, pa de pre prvi ogin sejen. novi obrazi nove tradicije al kak de to?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      03.08.2015 ob 14:16 Gost-gasilec gost

      Po informacijah,ki so zanesljive lehko povem,da bi TD dobilo na razpisu,če v razpisu nebi podali lažnih podatkov.Neje pa mi jasno zakaj potem na razpisu ni dobil drugi prijavitelj,ki mislim ka je izpeljal že kar nekaj dobrih prireditev,pa še gasilci bi imeli nekej od tega.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      03.08.2015 ob 14:19 birt gost

      Takoj smo te razkrili poseidon. Nekaj tu blefiraš brez veze. Bojše ka si tiho. Brez veze se repenčiš. To ko praviš, da je kdo koga izsiljeval za denar je že huda obtožba. Malo se pazi!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      03.08.2015 ob 15:02 poseidon gost

      BIRT ! Lepo če veš kdo sem ! Kdo je koga izsiljeval ? Tvoja rit G...R , če si pameten pridi do mene pa ti razložim !

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      03.08.2015 ob 15:40 poletje gost

      Meni Lotmerk in Glavni trg doj visi. Enkrat na leto mogoče grem skozi ta trg in center mesta. Vse, kar rabim je zunaj. Če bi ta Olgin sejem bil ali ne mi je toliko, kot za lanski sneg. Posel imam zunaj Lotmerka. Ko se peljem domov so štiri velike trgovine, kjer si mimogrede vse, kar rabim nabavim. Boli mene za en Lotmerk še bolj pa za trg in vso sranje. Ubogi Lotmeržonci, ki se s tem ukvarjate.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      03.08.2015 ob 17:03 007 gost

      Pomurec malo si uredite te komentarje ! Vsak k .... lahko komentira , naj komentirajo samo registrirani uporabniki ! Nekdo pridno uporablja moj vsem znan vzdevek !

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2015 ob 12:18 po mu rec gost

        No, "James Bond", ti pa res NE BOŠ govoril kakšno uredniško politiko naj ima nek portal. Tukaj se vsaj še komentira. Na Prlekiji se nihče več ne oglasi. Vemo zakaj ne. Zanimivo, da imaš ti vzdevek. Če ti je tako do registracije in javnosti bi komentiral kar z imenom in priimkom. Še dobro, da imamo Pomurca, da ljudje izvejo določene stvari okrog občine in županje.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      03.08.2015 ob 21:10 Občan gost

      Eamonn Butler je zapisal v eni od svojih knjig: Večina ljudi misli, da živi v svobodnih družbah, toda svoboda pomeni več kot to, da nisi zaprt ali zasužnjen. Pomeni, da imaš pravico delovati, govoriti in misliti, kot želiš, ne da bi ti drugi, tudi tisti na oblasti, vsiljevali omejitve. Zato so svobodne družbe zelo redke. Še več. Ne živimo (več) v svobodnih družbah. Kljub vsem tem zmotam in napačnim prepričanjem, kaj naj bi svoboda bila, si večina ljudi želi živeti resnično svobodo : »Želijo si prosto trgovati, ne da bi morali za to pridobiti nešteto dovoljenj. Želijo v miru skrbeti za svoje domove, kmetije in delavnice, ne pa tvegati, da jih bodo politiki vrgli ven in jih uničili. Želijo sami odločati, kaj je najboljše za njihove družine, ne pa delati, kar jim narekujejo uradniki. Želijo živeti, ne da bi morali podkupovati zdravnike, uradnike, birokrate itd., da jih pustijo pri miru.« In, kaj vse od navedenega manjka v ljutomerski občini???

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      03.08.2015 ob 22:03 občan gost

      Dr. Romovš je napisal v eni svojih knjig; KADAR ZLO DOSEŽE SVOJ VRH SE ZRUŠI SAMO VASE IN ZAČNE TROHNET, IZ HUMUSA PA ZRASTE DOBRO !!! Da smo na dnu v Občini Ljutomer, nam kažejo kazalci gospodarstva, brezposelnosti, izseljevanja mladih iz občine itd.. Morda, pa bo za tem zlom prišlo dobro.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2015 ob 12:24 krajan gost

        Občan ne trudi se. Olga in njeni podložniki intelektualno ne sežejo tako daleč, da bi vedeli, kdo je cenjeni Dr. Ramovš. Res bo enkrat prišlo do zloma in se bodo stvari obrnile na dobro. Na žalost se še prej naredi velika škoda, ki se jo zelo dolgo popravlja. Cena je ponavadi visoka. V Lotmerku je že.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      04.08.2015 ob 8:50 gost

      Aja, samo v Lotmerški občini je brezposelnost, izseljevanje mladih, gospodarstvo v krizi? V ostali Sloveniji pa vse cveti?? Mislim, eni pa ste res bili predolgo na soncu: ;) In kaj ste potem vi, ki vse tak kritizirate, naredli dobrega za občino, da vam je vse tak "mimo in odveč in brez veze"? Ne "navijam" za nobenega, ampak pisanje in pljuvanje vse povprek in po vsem mi je mimo. Pa brez zamere ;)

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      04.08.2015 ob 12:31 surs gost

      Zdi se mi, da si ti bil predolgo na soncu. Ti pišeš vse povprek brez argumentov. Res je, da se vse to dogaja tudi v Sloveniji. Obstajajo občine, kjer je stanje bistveno boljše, kot je slovensko povprečje in imajo zelo dobre rezultate in ugodne kazalnike. Obstajajo tudi občine, ki so bistveno slabše od povprečja v Sloveniji in tonejo še globlje. Vse kazalnike imajo obrnjene navzdol. Ljutomer je na žalost me temi zadnjimi. Če sem se kje zmotil in imaš kak argument mi prosim napiši in bom vesel, da je drugače.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      04.08.2015 ob 14:25 gost

      Veš, jaz sem preprost, kmečki človek in ne rabim argumentov, imam pa zato oči in zdravo pamet. Ti si pa kar išči argumente, goglaj, lepi, briši, piši....jaz grem rajši ta čas med vesele Prleke, med pozitivne ljudi, ki ne vidijo vse črno in ne razmišljajo negativno. Tudi tebi predlagam, da stopiš malo ven in "zadihaš". Je baje dobro za možgane. ;) Pa brez zamere

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      04.08.2015 ob 16:27 zverinski gost

      mene de tuj dala na nogo, ka si nekšoga lovca kcuj vleče, vipa ja

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      07.08.2015 ob 19:46 zverinski gost

      Vutro bon na glavnon trgi opet pijan kak san biu v sredo. Vi pa ja, pride naša po menej

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.