https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Pohod ob evropski zeleni vezi na »Pouti po dolaj pa bregaj«

Kdaj: Sobota, 29.08.2015 ob 15:00

Kje: Budinci, Vaško gasilski dom Budinci

KUD Budinci, občina Šalovci in Porabsko KTD Andovci vabijo v soboto, 29. avgusta 2015, na Pohod ob evropski zeleni vezi na »Pouti po dolaj pa bregaj«.

15.00   zbiranje – vaško gasilski dom v Budincih

16.00   začetek pohoda

 

Pot nas bo vodila v Porabje in nazaj. Sprehodili se bomo ob mejnih kamnih, kjer je še pred 25 leti stala žična ograja ali t. i. železna zavesa. Tedaj za gibanje ljudi prepovedano območje, je danes kot nalašč za sprehod v naravi, ki je zacelila rane človeške nestrpnosti.

Ustavili se bomo ob kamnu, ki označuje najsevernejšo točko Slovenije. Na prostoru nekdanje stražnice/karavle v Budincih bomo obnovili svoje moči. Zatem se bomo odmaknili od mejne črte proti severu in Andovcem in se ustavili pri Malem Triglavu in Porabski domačiji, kjer nas bodo pričakali Andovčani.

Po okrepčilu si bomo ogledali še bunker in se osvežili ob Vretini žitka. Zaključek z malico bo na začetku poti v Budincih. Spomin na popolni Sončev mrk ob polni luni.

Prijavnina: 7 EUR za odrasle in 4 EUR za dijake (malica in pijača). Za mlajše otroke ni prijavnine. 

Oprema: pohodniška obutev in pohodniške palice, nahrbtnik, voda, sadje.

Zaradi gibanja ob meji imejte s sabo osebni dokument. Pohod je vpisan v izkaznico Pohodnik/ca po Goričkem v letu 2015.

Dolžina poti: 12,4 km

Težavnost: srednja

Prijave do 28. 8. 2015 na:

- Vendel Žido: 040 583 456 ali zido.vendelmail.com,

- pred začetkom pohoda.

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.