https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ob cerkvi na Stari gori so na ogled postavili stare traktorje

Stara Gora, 12.08.2015 ob 8:10  

Društvo za ohranjanje tehnične, kulturne in premične dediščine Oldtimer Stara Gora je to nedeljo, 9. avgusta 2015, pripravilo že 11. tradicionalno razstavo traktorjev s sejmom rabljene opreme, na katerem je bila predstavljena dediščina naših prednikov.

Oldtimer Stara Gora, ki šteje 186 članov, je tokrat že enajstič uspešno izpeljalo traktorsko srečanje, na katerem je sodelovalo 85 udeležencev, ki so na ogled postavili 84 starih traktorjev in 16 drugih strojev ter priključkov. Srečanje so popestrili  s srečelovom ter tekmovanjem med društvi (zabijanje žebljev, metanje jermenov na količek in pihanje žogice). Ob koncu so podelili še pokale in priznanja.

Društvo, katerega predsednik je Alojz Slekovec, je zelo ponosno na parno lokomobilo ali danfar iz leta 1886 ter traktor na lesni plin – Zetor iz leta 1954, katerih lastnik je Franc Belšak. Slednji ima doma eno najzanimivejših zbirk traktorjev v Sloveniji (med njimi je tudi traktor na lesni plin, Lanz Bulldog, Allis-Chalmers, 2 Steyerja). Poleg tega so lani uspešno odkupili prostore – staro Domanjkovo domačijo v Bolehnečicih – kjer bo nekoč muzej, v katerem si bo mogoče pogledati nekatera vozila njihovih članov.

Alojz Slekovec, Franc Belšak 

Na razstavo so se iz Madžarske pripeljali tudi člani društva Koksz in s sabo na ogled pripeljali stara kolesa- najstarejše iz leta 1860, s katerimi so se tudi zapeljali med gledalci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.08.2015 ob 10:18 Galerije niiii... gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.08.2015 ob 10:24 gost

      Nega slijk, ker ni bilo naprireditvi našega Robeka. Če bi biu...Z leve, pa z desne, pa en face, pa...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.