https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Otroška ustvarjalnost na festivalu Zbüjdi se v murskosoboškem parku

Murska Sobota, 11.08.2015 ob 13:30  

Pomursko društvo za krepitev socialnega dela v sodelovanju s Klubom prekmurskih študentov, društvom Panonetum, ter Modriš PKM organizira letos že šestič zapored festival Zbüdi se.

 

Letošnji Zbüjdi se poteka od 11. do 13. avgusta v murskosoboškem parku in na bazenu. Prvi dan festivala, v torek, so za otroke pripravili kreativne in idejne delavnicem, igre, okusne smutije in pokovko, za konec pa še lov na zaklad.

Organizatorji, Pomursko društvo za krepitev socialnega dela, nepridobitno združenje študentov socialnega dela in socialnih delavcev iz Pomurja se skozi prostovoljstvo trudijo delovati na področju socialnega varstva in slediti vrednotam socialnega dela. Mlado društvo deluje na področju Slovenije, umerjeni pa so na delo v Pomurju. Z delovanjem želijo prispevati k ugledu socialnega dela, obveščati javnost o socialni problematiki, preprečiti beg možganov iz vrst socialnega dela iz Pomurja, poglobiti strokovno znanje, se vključiti v izvajanje socialnovarstvenih storitev in programov na regionalni ravni.

V današnji družbi se kaže vse večja potreba po boljših, pristnejših in kvalitetnejših medsebojnih odnosih, po delovanju v skupnosti, po socialnih akcijah, sodelovanju, pogovorih, predvsem pa nam postaja jasno, da se moramo otresti pretiranega individualizma, egoizma, potrošništva in tekmovalnosti. Z medgeneracijskim sodelovanjem se mladi naučijo modrosti starejših generacij, pravijo organizatorji. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.