https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Iztok Utroša: »Moj cilj je uvrstitev na Olimpijske igre Rio 2016«

14.8.2015  

Glavni cilj Iztoka Utroša za tekmovalno sezono 2015/16 je uvrstitev na Olimpijske igre Rio 2016. Če mu to uspe, bo hkrati prvi slovenski badmintonist in prvi Lendavčan, ki bi nastopil na olimpijskih igrah.  


Kvalifikacijsko obdobje za uvrstitev na Olimpijske igre »Rio 2016« poteka od 1.5.2015 do 30.4.2016. Za uvrstitev badmintonistov na OI bo veljala izključno uvrstitev na Svetovni jakostni lestvici (SJL) na dan 30.4.2016, veljale pa bodo le točke oz. uvrstitve na mednarodnih turnirjih, ki jih bodo igralci dosegli v omenjenem kvalifikacijskem obdobju. Pri izračunu točk se upošteva 10 najuspešnejših rezultatov na mednarodnih turnirjih na vseh kontinentih.

V tem trenutku je Utrošova uvrstitev na SJL 107. mesto. To mesto mu trenutno prinaša prvo rezervo za uvrstitev na OI. Pomembno bo, da se bo v tem obdobju poskušal udeležiti čim več mednarodnih turnirjev in na njih doseči čim boljše rezultate.

Utroša pravi, da bo v kvalifikacijskem obdobju še naprej igral v Švicarski badmintonski ligi za BC Üzwil, s katerim je zadnji dve leti osvojil naslov ekipnega državnega prvaka Švice.

Kljub temu, da ima v Lendavi dobre pogoje za trening, se pojavlja problem zagotavljanja ustreznih sparing partnerjev. Zato občasno povabi na treninge v Lendavo kvalitetne igralce iz tujine, občasno pa se tudi Utroša udeleži priprav v badmintonskih centrih v tujini. Zadnji dve leti je bil na poletnih pripravah v Kitajskem mestu Tianjin, letos pa se je pripravah v badmintonskem centru v madžarskem mestu Pecs, kjer trenira z madžarskimi in hrvaškimi igralci. V Pecsu bo ostal do 15. avgusta.

Serijo mednarodnih turnirjev bo pričel od 20. do 23. avgusta v Istanbulu, nato sledi turnir v Harkovu v Ukrajini. Če mu bodo finančna sredstva omogočala, bo decembra nastopil tudi na dveh turnirjih v ZDA. Nato bo sledil ključni spomladanski del sezone do maja 2016, ki bo odločilen za uvrstitev na IO.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.