https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Se je uspešnemu podjetju iz Ljutomera splačalo biti na sejmu AGRA?

28.08.2015 ob 7:00  

Drugega, kot biti v Gornji Radgoni, jim ne preostane. Osebni kontakt prevlada, čas za velike posle sledi po sejmu. .

Med podjetji, ki upajo na dobre sejemske posle, je v Gornji Radgoni že nekaj let prisotno uspešno ljutomersko podjetje Farmtech. To je letos na sejmu AGRA, ki se je končal včeraj, pobralo kar dve zlati medalji za izjemne inovacije – tandem traktorsko prikolico z dvigalom in univerzalno prikolico z inteligentnim zavornim sistemom. Odlični podatki. Kaj pa izkupiček na sejmu? Razstavni prostor ni poceni, se torej splača biti tam?

»Na AGRI vzpostavimo lepo število novih poslovnih kontaktov, se dogovorimo za nekaj konkretnih poslov, a za »velike« posle večkrat zmanjka časa,« pravi Aleš Rajh, prvi mož marketinga v Farmtechu. Ne zmanjka pa časa po sejmih, ko sledijo nadaljnji pogovori o sklepanju poslov. Njihovi ciljni kupci so sicer kmetje, kmetijski kombinati, zadruge in združenja ter strojni krožki. »Z njimi gojimo pristne medčloveške in poslovne odnose tako v času sejma kot tudi izven. Po večini nas poznajo.«

Tam enostavno morajo biti

Z obiskom na njihovem razstavnem prostoru so bili letos dokaj zadovoljni. Med obiskovalci so prevladovali domači, slovenski obiskovalci, nekaj manj jih je bilo napram preteklim letom iz Avstrije. Opažali pa so povečanje obiskovalcev iz bivše skupne države, predvsem Hrvaške. »Pomembno se nam zdi izmenjati medsebojna znanja in izkušnje s kupci, saj se vsak dan učimo drug od drugega. Zavedamo se tudi, da kot uspešen lokalni proizvajalec enostavno moramo biti prisotni na tem sejmu. Ne smemo pa pozabiti omeniti pomembnosti prijetnega in sproščenega druženja, ki ga tovrstni sejem ponuja,« dodaja Rajh.

Preveč splošnih obiskovalcev, a osebni kontakt prevlada

Med podjetji se sicer večkrat porajajo vprašanja, ali je prisotnost na takšnih sejmih sploh smiselna in ali so s tem povezani stroški potrebni. »Zagotovo se pojavlja preveč splošnih obiskovalcev, izmed katerih je težko najti pravo ciljno skupino, učinke sejemskega nastopa pa je zato težko meriti,« med drugim pravijo v Farmtechu. Dodajajo, da je osebni kontakt tisti, ki predstavlja dodano vrednost in ga je nemogoče nadomestiti z drugimi načini komunikacije, še posebej v njihovi branži.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.08.2015 ob 21:33 gost gost

      odgovor je preprost NE !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.09.2015 ob 15:38 Lelek Mraz gost

      Ja ALI ALI ALI ali se je kdo podelal ali posral v hlače kaka bedna naslovnica,ali, ali,ali...Tralala hopsasa...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.