https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Dušanu Kovaču je s kanujem uspelo preveslati Muro, Dravo in Donavo do njenega izliva v Črno morje

09.09.2015 ob 8:10  

Julija smo poročali, da se je Bakovčan Dušan Kovač odpravil na rečno avanturo. Dne 17. julija se je s kanujem in pričetkom v avstrijskem Cmureku podal s kanujem po reki Muri, Dravi in Donavi vse do izviva v Črno morje. Za svoj cilj si je Dušan zadal začetek septembra in ga 4. septembra ob 12.45 tudi dosegel.

 

Dušan je svoja doživetja ob poti opisoval v spletnem blogu (http://donava2015.blogspot.si/), kamor je ob dosegu cilja zapisal: »Trinajst kilometrov sem še imel do sem od jutra. Mrzlo, megla do neba. Kilometer dolg deset normalnih, na križišču ni bilo nikogar, ki bi mi povedal kam naprej. V naključnem ribiškem taboru sem se znebil še spalne vreče; pol opreme mi je itak voda vzela. Zdaj sem tu, kamor sem želel priti, da vidim kam murska voda ponikne, kje umre. Žvirco (tako je imenoval svoj kanu, op.) sem podaril fanteku s psom. Vlažne oči je dobil, njegov pes pa mi je polizal nogo«. 

S tem je Dušan dokončal svoj pred štirimi leti zastavljeni in zaradi spleta okoliščin nedokončan projekt. Namen odprave Donava 2015 je bila promocija Biosfernega rezervata Mura-Drava-Donava in mednarodne TID regate, ki bo naslednje leto potekala tudi skozi Slovenijo.

 

Preberite tudi: 

FOTO: Dušan Kovač se s kanujem znova odpravlja do Črnega morja

 

Foto: arhiv pomurec.com 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2015 ob 8:48 Štefan gost

      Dušan, ti so CAR !!!!!! ČESTITKE !!!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.