https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Znameniti Austroball rally 2015 potekal tudi skozi Gornjo Radgono, Radence in Ljutomer

11.09.2015 ob 10:00  

Mnogi slovenski kraji in mesta, med njimi tudi Gornja Radgona, Radenci in Ljutomer ,doslej gotovo niso doživeli hkratnega gostovanja takšnega števila avtomobilskih lepotcev, kot je to bilo sredo in četrtek, 9. in 10. septembra letos.

Skozi omenjena mesta je namreč potekal znameniti „Austroball rally 2015“, na katerem je sodelovalo kar 120 visoko cenovnih lepotcev, kakršne si le redki lahko privoščijo. Po prometnicah Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Italije in Nemčije so v strjeni koloni in zelo disciplinirano, štiri dni vozili sami vrhunski lepotci, kot so: Lamborghini, Ferrari, Porsche, Bentley, Maserati ter še kakšen Jaguar, BMW, Mercedes, Ford, Audi, Dodge, Aston Martin, Chevrolet, Corvette...

20.000 evrov za male bolnike

Kot so izračunali organizatorji, se je v nekaj sto metrov dolgi koloni, ki so v štirih dnevih prevozili blizu 1500 kilometrov, valilo za skoraj 15 milijonov evrov pločevine. Organizatorji so prav tako izračunali, da se je na isti relaciji peljalo nad 35.000 konjev, kajti vsako vozilo mora imeti najmanj 250 konjskih moči, povprečje pa naj bi bilo okoli 300 konjev, kajti zraven je menda bil tudi Lamborghini, ki doseže hitrost 320 km/h, poganja pa ga serijski 5,2-litrski motor V10, ki premore dobrih 600 konjev. In vsi ti vozniki so se vožnje udeležili za humanitarni namen, saj so že pred štartom na humanitarni račun Društva za boj proti raku pri otrocih, nakazali 20.000 evrov.

Poleg vseh stroškov, kot so gorivo, hotelske in podobne storitve, sprejemi, after partyji ipd., so morali udeleženci že za to, da so lahko zraven (v vozilih naj bi bile povprečno dve do tri osebe) morali ob prijavi plačati 800 evrov. Kot je povedal eden izmed organizatorjev zanimivega dogodka, Herbert Weiss (zraven sta bila še Peter Buder in Sepp Fuks) je vse potekalo v najboljšem redu, predvsem pa kulturno in disciplinirano, kajti nihče si ne more privoščiti kakšno nesrečo, in bog ne daj žrtev. Zato so vsi udeleženci upoštevali navodila spremstva, torej policistov, ki so po vseh državah bili na čelu kolone. Weiss je zahvalil tudi slovenskim policistom, ter vsem udeležencem v prometu za strpnost, ko so jih malo zadržali. „Iz Feldbacha v Avstriji, so se peljali skozi Bad Radkersburg v Slovenijo, pri Ormožu pa so prestopili na Hrvaško ter mimo Varaždina in Zagreba do Reke, in nato Opatije, kjer so prenočili. In prav tam, na Grobniku, so predvsem tisti mlajši udeleženci rellyja imeli možnost, da se nekoliko zdivjajo, kajti tam jim nihče ne omejeval hitrost“, nam je povedal Borut Perša, ki je poskrbel za organizacijo po slovenskih cestah.

Po prihodu iz Istre so udeleženci rellyja našo državo prevozili še po Notranjskem, osrednji Sloveniji in Gorenjski, proti Celovcu. Od tam se je karavana tretji dan podala skozi severno Italijo in nato čez Tirolsko in Salzburško do Nemčije in nazaj do Schladminga. Zadnji dan pa spet do Feldbacha, kjer po novem domuje glavarstvo jugovzhodne Štajerske, saj je največ udeležencev bilo prav z avstrijske Štajerske.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.