https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Petkov kulinarični večer kot uvod v 6. Festival prekmurske šunke in gibanice

Murska Sobota, 12.09.2015 ob 13:50  

Včeraj je na murskosoboškem grajskem dvorišču potekal prvi del letošnjega 6. Festivala prekmurske šunke in gibanice. Na kulinaričnem večeru so prekmurske jedi pripravljali vrhunski slovenski kuharski chefi.

 

Na grajskem dvorišču so znani slovenski kuharski chefi (Jure Tomič iz Ošterije Debeluh, Damjan Fink iz gostilne Na gradu, David Vračko iz restavracije Mak, Tanja in Damir Pintarič iz gostile Rajh, Štefan Sraka iz restavracije Maximo in Boštjan Lačen za Šunkarno Kodila) razvajali goste s svojimi kulinaričnimi kreacijami, ki so bile na tak ali drugačen način povezane s prekmursko šunko in gibanico.

Niso manjkala tudi najbolja prekmurska vina (Marof, Krampač, Gjerkeš in iz Avstrije Ploder - Rosenberg). Za zabavo pa je skrbel DJ Popi.

Festival se s pestrim dogajanjem in bogato kulinarično ponudbo nadaljuje še danes, vse do večernih ur, ko se bo zaključil s koncerom džeZZve.  

Foto: Festival prekmurske šunke in gibanice, Rene Gomolj

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.