https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jevšek in ministrica Katičeva sta podpisala pismo o nameri za vzpostavitev regijskega reševalnega centra

Murska Sobota, 17.09.2015 ob 12:00  

Včeraj se je v okviru obiska Vlade v Pomurju ministrica za obrambo Andreja Katič med drugim sestala z županom MO Murska Sobota, dr. Aleksandrom Jevškom. Podpisala sta pismo o nameri za vzpostavitev regijskega reševalnega centra na območju MO Murska Sobota, ki bo združil na eni lokaciji različne reševalne službe in postopno prerasel v logistični, vadbeni in upravni center.

 

Ministrica Andreja Katič je županu zagotovila podporo pri realizaciji projekta z vsemi službami v okviru ministrstva, pri idejni zasnovi in pridobitvi podpore projektu s strani pristojnih organov sosednjih držav za kandidiranje na evropskih razpisih. Poudarila je, da je zaradi omejenih resursov potrebno sodelovanje, podpis je dober primer le tega ter da verjame, da se bo projekt odlično razvijal.

Po besedah Jevška bo regijski center pomenil višji nivo zagotavljanja odzivnosti pri izvajanju dejavnosti zaščite, reševanja in pomoči ne le na območju občine ampak tudi širše v pomurskem prostoru in tudi izven meja naše države.  Podpis pisma o nameri je pogoj, da se bo MO Murska Sobota lahko prijavila na razpise iz naslova čezmejnega sodelovanja, v katerem bodo sodelovale še sosednje držabe, Avstrija, Madžarska in Hrvaška. V izvedbi projekta bodo poleg MO Murska Sobota sodelovali še Uprava za zaščito in reševanje ter regijski center z enotami za reševanje.

V nov objekt, ki se bo nahajal v bližini Soboške kamešnice, se bo med drugim preselil tudi murskosoboški gasilski dom, ki deluje v neprimernih pogojih. MO Murska Sobota bo zagotovila potrebna stavbna zemljišča v svoji lasti v bližini avtoceste ob Bakovski ulici v Murski Soboti. V neposredni bližini območja se nahaja potrebna prometna in komunalna infrastruktura, med drugim tudi letališče.

Ministrstvo za obrambo  predvideva v razvojnih načrtih selitev Uprave RS za zaščito in reševanje, Izpostave Murska Sobota z regijskim centrom za obveščanje in regijskim logističnim centrom, z namenom sprostitve skladiščnih zmogljivosti za potrebe Slovenske vojske v Vojašnici Murska Sobota, na nadomestno lokacijo. Predvidena je tudi prestavitev dela materialnih državnih rezerv za severovzhodni del države iz Državnega logističnega centra Roje, v murskosoboški logistični center.

Ministrica Katičeva je obiskala še  Vojašnico Murska Sobota, Izpostavo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Murska Sobota ter Regijski center za obveščanje Murska Sobota, kjer se je srečala s predstavniki murskosoboškega prostovoljnega gasilskega društva.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2015 ob 21:55 -roraškarči gost

      Ja, točno to, novi gasilski dom nucamo, te pa novo občino, te pa novi center za socialno delo, te še novo cerkev bi tudi bilo lepo meti,....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2015 ob 12:41 gost gost

      ka o potrebi po novon župane ne gučimo :) :) :) Kazanje zubala na slikah in odpiranje projektov drugih me neje prepričalo. Jevšek, idi nazaj fajn v penzijo, kama tudi sodiš

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.