https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Prvo leto Cerarjeve vlade: +2,6% gospodarska rast, -12,7% brezposelnih mladih in +9.301 novih zaposlitev

18.09.2015 ob 10:30  

Pred natanko letom dni je državni zbor imenoval ministrsko ekipo vlade Mira Cerarja, ki je pred poslanci prisegla kot 12. slovenska vlada. 17-članska vlada, v kateri na čelu s Cerarjem sedijo ministri SMC, SD in DeSUS, je kljub nekaterim pretresom prvo obletnico delovanja pričakala brez večjih prask.


Takoj na začetku delovanja se je vladna koalicija spopadala s kadrovskimi težavami in menjavami ministrov. Že po nekaj tednih je SMC morala iskati drugega ministra za gospodarstvo. Kar nekaj preglavic pa ji je povzročala izbira ministrice za izobraževanje, znanost in šport, saj je na položaju že tretja.

Precej prahu dvignila afera Telekom, saj je razrešitev obrambnega ministra Janka Vebra zaostrila odnose med SMC in SD.

Vladno ekipo, ki se je kljub ugodnejšim ekonomskim kazalcem, kot so bili v minulih letih, morala spopasti z ukrepi za stabilizacijo javnih financ, je precej zaposlovala privatizacija, ki je občutljiva tema vsake koalicije.

Foto: twitter dr. Miro Cerar

V vodo je spet padla prodaja Telekoma Slovenije. Vendar je ta družba v strategiji upravljanja kapitalskih naložb in ostaja med tistimi za prodajo. Tako bo Telekom slej ali prej spet v središču.

Poletne počitnice so vladni ekipi okrnile težave pri arbitražnem postopku o meji med Slovenijo in Hrvaško, v zadnjem obdobju pa vlado polno zaposluje begunska problematika. Do konca meseca pa  morajo ministri strniti vrste in za DZ pripraviti predlog državnega proračuna za prihodnji dve leti, poroča sta.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2015 ob 12:36 gost

      Pozabili so plus 50000 Beguncev- - - muslimanov

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2015 ob 15:24 Govno gost

      To so samo stevilke kere bi narod malo v optimizem spravile, drugo nic.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.09.2015 ob 15:28 gost

      Što zna našteti vsaj 5 minstrov te vlade? E, vidite, to vse povej što nan zdaj vlada. Če bi bili kakšni kalibri, bi znali za njih pred ministrovanjem, nej kaj za njih še nigdar nejsmo čuli

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.