https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mariborčani se bodo povezovali na klopi za zmenke, ki jo je oblikoval prleški kipar Jurak

01.10.2015 ob 11:00  

Poleti so v Mariboru začeli nameščati posebne avtorsko oblikovanje klopi. Tretjo klop v nizu tega projekta je oblikoval prleški kipar Robert Jurak.


Jurakova klop, ki stoji pred upravo študentskih domov, ima prav poseben naziv – Klop za zmenke. Z njo želi mlade spodbuditi k solidarnosti in družbenemu angažiranju.

Klop je izdelana iz 600 kilogramov železa in lesa ter ponazarja oblake solidarnosti, ki jo danes izredno potrebujemo, še posebej med mladimi, je za spletni portal rtvslo.si pojasnil Jurak. Za naslon je uporabil rabljeno kovinsko ogrodje iz konstrukcije mostu, ki ga je umetniško prepletel. S tem pa želi mladim sporočiti, naj se povežejo in naj bodo trdni v svojih prepričanjih in dejanjih. Ker pa naslon ne deluje najbolj udobno, je nujno sodelovati, če želiš, da se dobro sedi.

Foto: Facebook Zgodba o klopeh in ljudeh

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2015 ob 12:55 DREJČI gost

      No kak lepo poskrbljeno za ljudi, da se lahko malo odpočijejo . Pri nas, pa že dolga leta nameščajo nekaj, kar se jim samo ne izijde!?Klopce , ki so čisto poceni , pa vendar za nekoga predrage ,samo ne morejo najti svojega mesta , da bi lahko priskočile ljudem na pomoč , ko jo tile po sprehodu potrebujejo ! Za vse druge oslarije je denar , samo za tole ubogo klopco se ne in ne najde !!!?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.10.2015 ob 18:17 slovnica cvek gost

      1) Ej, celec, vlakec vozi OD lokacije - DO lokacije, nej IZ Trga kulture. Ge pa je te ta lokacija V Trgu kulture, ge se čaka? 2) Ka so li noGtranje igralnice? 3) Ponujali te počeni kostanj (plod), nej pečene kostanje (drevesa). Slovnica ti nejde pa si nekše mađister (skoraj dvojni doktor znanosti) :) Henjajte se brukati s takšnimi reklamami pa rajši dale gnojšnico polejvajte to ljudeh šterih ne marate.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.