https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Zaključna slovesnost Bogatajevih dni zaščite in reševanja 2015 s prevzemom kar štirih novih gasilskih vozil

Murska Sobota, 06.10.2015 ob 12:00  

Minulo soboto je v Murski Soboti v okviru prireditve »Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2015« v organizaciji Gasilske zveze Slovenije pod pokroviteljstvom Uprave RS za zaščito in reševanje potekalo mednarodno gasilsko tekmovanje in državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite. Za zaključni slovesnosti so podelili priznanja in nagrade najboljšim. Murskosoboški gasilci pa so slovesno prevzeli štiri nova gasilska vozila.  

 

Prvo mesto na XXI. državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite je osvojila ekipa Mestne občine Ptuj I., druga je bila ekipa NEK (Nuklearna elektrarna Krško) d.o.o., tretja pa ekipa Johnson Controls Slovenj Gradec d.o.o..

Pa še rezultati mednarodnega gasilskega tekmovanja: 

Člani A

1.mesto: ekipa Hmeljčič

2. mesto: Šentjošt A1

3. mesto: Podgorci

Članice A:

1. mesto: Hajdoše

2. mesto: Šmartno na Pohorje

3. mesto: Starše

Člani B – CTIF

1. mesto: Šmartno na Pohorju

2. mesto: Topole

3. mesto: Kebelj

Članice B-CTIF

1. mesto: Nova Cerkev

2. mesto: Hajdoše

3. mesto: Legen. 

V sklopu zaključne prireditve je župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Murska Sobota slovesno izročil v uporabo štiri nova gasilska vozila: GVM-1 namnjen za prevozu moštva, orodno gasilsko vozilo OVD, gasilsko vozilo HTRV -1 , ki je hitro tehnično reševalno vozilo in gasilsko vozila ALK - 42 - gasilsko vozilo avtolestev. Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota, Milan Vertot, se je zahvalil za odlično sodelovanje z MO Murska Sobota in poudaril, da gasilci lahko svoje delo dobro opravljajo le z dobro in brezhibno opremo. Vozila sta blagoslovila evangeličanski škof mag. Geza Filo in stolni županik Goran Kuhar.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.10.2015 ob 10:03 gost

      ge so pa te pomurska društva ????kaj jih je samo jezik ????

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.