https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podlunšek po finalu v Las Vegasu: »Srečen sem! Dejansko sem dal svoja jajca na mizo in šel na čisto mejo tolerance«

19.10.2015 ob 8:30  

Peter Podlunšek je na finalu pokala Challenger le za 0,035 sekunde zgrešil zlato.

 

Ta vikend se je v najbolj kockarskem od kockarskih mest na svetu zgodilo zadnje dejanje svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, v katerem že drugo leto zapored tekmuje vrhunski pilot Peter Podlunšek iz Murske Sobote.

Včeraj ob 11h po lokalnem času je Podlunšek z odliko opravil še zadnje dejanje razburkane sezone, ki šteje sedem dirk in zanj ni bila naporna le v tekmovalnem, temveč tudi v zasebnem smislu. V pokalu Challenger je včeraj naš as za las zgrešil zmago in se že drugič v sezoni zavihtel na drugo najvišjo stopničko, tudi tokrat za Francozom Mikaelom Brageotom, ki se je z današnjo zmago okronal tudi kot absolutni zmagovalec pokala Challenger 2015.

Peter je tokrat za Miko zaostal za omembe nevredne 0,035 sekunde. Na tretje mesto se je uvrstil zmagovalec prve letošnje tekme v Abu Dabiju Čilenec Cristian Bolton, pred Čehom Petrom Kopfsteinom na četrtem, Nemcem Florianom Bergerjem na petem in Švedom Danielom Ryfo, ki je v Las Vegasu zabeležil najslabši rezultat v karieri, na šestem. Za favorita današnje dirke je ves čas veljal lanskoletni zmagovalec pokala Kopfstein, ki je letel najbolje na vseh treningih in kvalifikacijah. Ker pa ne gre za dvoranski šport, so razmere na progi vedno zelo nepredvidljive, napovedovanje rezultatov pa precej hazarderski posel. Zmagovalec Brageot je po dirki izjavil, da mu očitno leži dirkanje na dirkališčih, a ob upoštevanju dejstva, da so namišljene proge dobrih 15 metrov nad asfaltom zaradi spremeljivega vetra in turbulenc lahko dosti bolj luknjaste od resničnih.

Podlunšek po pristanku: "Danes sem dejansko dal svoja jajca na mizo in šel na čisto mejo tolerance"

Na slovensko himno na Formuli 1 v zraku bomo očitno morali še malo počakati, kljub temu pa se Peter Podlunšek v Slovenijo vrača več kot zadovoljen. Njegov prvi oodziv, kmalu po pristanku je bil tak: "Srečen sem! Danes sem dejansko dal svoja jajca na mizo in šel na čisto mejo tolerance. Zmaga mi je ušla za mišji rep, a tale rezultat je zame po tako burni sezoni in obilici štirih mest, ki bi me lahko povsem demoralizirala, čista zmaga. Z dvema zadnjima uvrstitvama sem dokazal še nekaj: spoznal sem, da sem najboljši na tekmi, ko je pritisk največji. Na treningih ali kvalifikacijah nikoli ne spravim iz sebe vsega, česar sem sposoben in niti ne vem, zakaj ne. Vem le, da sem danes tako užival v letenju, kot že dolgo ne. V zadnjem času sem veliko delal na psihični pripravi in tudi to se je obrestovalo. Slovenska himna zdajle igra v mojem srcu, v srcih mojih prijateljev, podpornikov in navijačev. Hvala vsem, ki so mi stali ob strani, ko mi je bilo najtežje! Mislim, da bi bil en pošten piknik, kot se za naše veličastno Prekmurje spodobi, na mestu."

Foto: Facebook Team PP37 / Peter Podlunšek

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2015 ob 9:55 gost

      Vsekakor čestitke. Ti takoimenovani gost pa svoje frustracije zdravi kje drugje.

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2015 ob 10:07 gost

      Bravo Peco! Vsi šinfaši keri te pa zdaj srali po njemi pa najprlej predstavite svoje dosežke, ka vidimo ka ste vij gda v življenji napravili (eksanje metra špricerov se ne vala) pa te si komaj lejko vzemete pravico šinfati.

      48 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.10.2015 ob 11:10 kodila gost

      Bravo Peter. Načik kak psihično te sploj nemremo podpejrati. Vörvli mi, ka san tüdi ge srečen, gda kakši prejkmurec napravi tou ka si tij. Lidij, šteri su v živlejni nika nej napravili, pa ne poslüjšaj. Nej so toga vrejdni. Či buš mel piknik prijden, ka ti s ponoson dan rukou. Samo tak naprej.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.10.2015 ob 16:43 gost - LETALEC gost

      Škoda ka je LAS VEGAS tak daleč, bi te prišo z družino tudi ta podpirat kak smo bili v Avstriji in mahali z Slovensko zastavo. Bodi še naprej takšen kakšen si pa vse pride za tebov tudi zmaga.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.10.2015 ob 16:58 sobotainfo gost

      Svoja jajca Podlunšek pa rajši obdrži v svojih gatah, ka nikoga ne zanimajo, pa ne boj tak vzhičeni , če se ti je enkrat posrečilo, kar ne pomeni nič tam si kamor spadaš, pametnjakovič.

      2 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.10.2015 ob 9:03 gost

        ka vse tvoje bivše se same jebejo? aja točno, tij nemaš bivših ka te do zdaj niti ena še nej ščela lolek eden.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.10.2015 ob 17:58 kodila gost

      Sobotainfo. Ka se je pa tebi "enkrat posrečilo"? Drek na špici.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.10.2015 ob 18:46 ss gost

      Bravo, čestitke!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.10.2015 ob 8:33 tupisnoopi gost

      gej ger video od tej dirke?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.10.2015 ob 11:27 gost

      Pero še enkrat čestitke, pravim tvoj dan D je tu.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.10.2015 ob 16:21 zdrej gost

      @gost - tupisnoopi | 20.10.2015 ob 8:33 Od chalanger dela mislim ka nigi. drgačik pa na RedbulAir RAce strani.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.