https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ples noč čarovnic: v petek 20 ur zabave za vse generacije ob vsakem vremenu

Rakičan, 26.10.2015 ob 14:00  

Ta petek bodo rakičanski dvorec znova zavzele čarovnice. Za čarovniško zabavo so poleg pestrega glasbenega programa poskrbeli še s srednjeveško vasjo, srednjeveškimi predstavami, »čarovniškim poletom« po zip-linu, otroško animacijo, »čarovnijami« Petra Podlunška in še čim. V glasbenem programu bo poleg že znanih nastopajočih nastopil še slovenski pop duo Maraaya in mlada pevka Ula Ložar, ki bo 15. novembra zastopala Slovenijo na Mladinski pesmi Evrovizije.

Na današnji novinarski konferenci pred eno največjih prireditev v regiji, ki jo je lani obiskalo kar 9 tisoč ljudi, letos pa jih pričakujeo še za tisoč več, sta dogajanje predstavila direktor RIS Dvorec Rakičan, mag. Robert Celec in Gabriela Feher iz Term 3000.

 

Na grajskem dvorišču in jasi se bo v petek dogajalo že od 11.00 ure naprej

Obiskovalci si bodo lahko ogledali srednjeveško vas s srednjeveškimi plesi, mečevanjem, izdelavo papirja, pranjem perila, lokostrelstvom in še čim. Mojster Janez bo skrbel za delavnico lepopisja in srednjeveške manire. V srednjeveškem programu bo nastopila skupina iz Češke s srednjeveško predstavo, viteškimi bitkami in holističnimi plesi.

Preizkusite lahko edinstven čarovniški let in si ogledate čarovniške akrobacije

Vsi stari nad 6 let bodo lahko preizkusili kako »deluje« let čarovnic.  Čarovniški let boste lahko preizkusili na zip-linu s spustom iz grajskega stolpa.

Na grajski jasi pa so predvidene igre in animacija za otroke, žongliranje, bruhanje ognja, obhod beračev, vitez Jabeljski na neukročeni kobilice in še kaj.

V zraku pa bodo obiskovalci lahko spremljali akrobatske »čarovnije« Petra Podlunška.

Obljubljajo pa tudi pester glasbeni program, zbrane bo zabavala tudi Maraaya

Na notranjem dvorišču bodo nastopili skupina Plamen, Holloenek Hungarica, Rock Partizani ter Neda Ukraden z bendom. Na zunanjem odru pa bodo zbrane zabavali Modrijani, Zlata žila, uspeli pa so se dogovoriti tudi za nastop Maraaye in Ule Ložar.

Za plesne animacije bo skrbela Plesna šola Zeko.

After party se bo s skupinami Tropik, Zlato žilo in Plamen nadaljeval v Kavarni Dvorca Rakičan vse do jutranjih ur.

Dogajanje bosta povezovala Primož Dani in Miran Campin.

Seveda ne gre brez sojenja čarovnici

Seveda bo tudi letos potekal čarovniški proces, sojenje čarovnici, prižig ognja, več ognjenih predstav ter izbor naj čarovnice.

Za potešitev lakote bodo tudi letos poskrbele Terme 3000 z lokalnimi kulinaričnimi dobrotami. Dogajanje bodo popestrili z lokalno tržico s ponudbo lokalnih kulinaričnih dobrot in izdelkov lokalne obrti.

Z murskosoboškega Trga kulture in izpred hotela Diana bo do Rakičana vozil poseben turistični vlakec.

Čim prej si zagotovite vstopnice po nižjih cenah v predprodaji

Na voljo je še nekaj vstopnic po predprodajni ceni, ki za odrasle osebe znaša 4 evre, za otroke od 4. do 12. leta starosti pa 3 evre. Število vstopnic v predprodaji je omejeno, zato svetujejo, da si karte po nižji ceni zagotovite čim prej. Po razprodaji kart v predprodaji bodo na voljo karte v redni prodaji. Cena kart v redni prodaji znaša za odrasle 7 evrov in za otroke od 4. do 12. Leta starosti 4 evre.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija