https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurske lekarne rekle »NE« Rusu. Sledi stečaj Galexa?

Murska Sobota, 30.10.2015 ob 10:27  

Na včerajšnjem svetu zavoda Pomurskih lekarn so člani odločali o ponudbi ruskega vlagatelja za prevzem Galexa.

 

Izmed 17 prisotnih članov jih je devet glasovalo proti prenosu delnic na novo družbo, šest jih je bilo za, dva sta se glasovanja vzdržala. Menda odločitev Pomurskih lekarn še ni odločilna za stečaj Galexa, ni pa to dober znak za ostale delničarje. Bi pa usoda murskosoboškega farmacevta naj bila jasna v naslednjih treh tednih. 

Ruski vlagatelj za nove trge?

Farmacevtska družba Galex s sedežem v Murski Soboti je v velikih težavah. Bankam namreč dolguje že okrog 10 milijonov evrov. V družbi, ki ga od junija vodi Sašo Zidar, so nedavno prejeli ponudbo ruskega vlagatelja Andreeva Alexeya. Slednji podajo zavezujoče ponudbe pogojuje s pridobitvijo več kot 75 % glasovalnih pravic. Po naših informacijah želi ruski vlagatelj odkupiti vse delnice družbe za ceno 1 evro po delnici. Po ocenah Zidarja bi z ruskim kapitalom Galex pridobil tudi nove trge. Očitno pa je za nekatere solastnike ruski interesent premalo prepričljiv, zato usoda Galexa še naprej visi v zraku. 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.10.2015 ob 12:54 jablanek gost

      V tem Galexu in lekarnah je toliko umazanije, da je skrajni čas za čiščenje. Koliko javnega denarja je zapravil Zajc z nakupi delnic Galexa ? Ogromno. Pa povezane osebe ? Bo odgovarjal ? Težko. Zato želi stečaj, da se vse pomete pod preprogo !!! Kje ste

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.10.2015 ob 13:31 gost

      ZAKOJ SO REKLI NE RUSU? ZATO KA GLAVNI VEČ NEBI BILI GLAVNI! RUS NEBI TOVARNO PRSELIL AMPAK BI VLOŽIL DENAR IN ZAPOSLO NEKAJ OSEB. spet kratko potegnejo delavci

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.10.2015 ob 14:40 gost

      Politika pač :( Namesto, da bi podjetje in delovna mesta rešili s prodajo Rusu, ga bodo s prelaganjem odgovornosti poslali v stečaj. Banke bi morale tožiti vse, ki so včeraj glasovali proti prodaji!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.10.2015 ob 18:23 goričonka gost

      Zakoj Jablanovec nešče dati Rusi?Saj je on pameten,samo za koga?Ka de pa z lekarno na goričkon,ge so pejneze dali Galex.Što pa ma LEK in KRKO?Kama Krka največ izvozi,v Rusijo.Ka de zdaj nekši Jablanovček sral po domače,pa šče red delati.Nej so že tej glavonje v Soboti zadosta firm ZAPRAVILIIIIIIII??????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.10.2015 ob 18:54 odsotni gost

      odsotne pa trbej vkopiti , ka se nedo dale razmnoževali , problem je le ka nemajo jajc , pa kak to narediti , to so gvušno spreobrnjenci ali pa obojespolniki !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.10.2015 ob 10:56 gost gost

      a se je kdo vprašal, kaj je Galex ponudil kot garancijo za tak velik kredit? Sicer pa, če ima Rus 12 milijončkov za poplačilo dolgov, bi z lahkoto kupil vse delnice po "normalni" ceni od malih delničarjev.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.10.2015 ob 11:33 gost

      eni ste pa v elemente pljuvanja iz anonimnosti. Čiglij ste izsledljivi, tak ka malo bremzajte šimfanje. Portal s svojo uredniško politiko pa upravičil ime, ki ga ma v javnosti.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2015 ob 20:54 pljuvati gost

        nekaj od vsega skupaj je pa res : mediji so poročali , da predstavniki ustanovitelja manjkajo , to se pravi , da se sami zase ne brigajo ; mediji poročajo o zadolženosti , za kaj se je pa porabila pa ne vedo ali ne poročajo ? ; itd. , itd. ,

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.10.2015 ob 12:47 gost

      hahaha

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.11.2015 ob 11:07 goričonka gost

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.