https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladi iz šestih držav bodo v Rakičanu iz svojih »strasti« razvijali podjetniške ideje

Rakičan, 6.11.2015  

S projektom My passion – My profession želijo mlade spodbudili, da se tudi sami podajo na podjetniško pot.


V Rakičanu in Murski Soboti se bo med 6. in 15. novembrom srečalo  43 mladih iz šestih držav, ki bodo spoznavali izzive in težave vstopa na lastno podjetniško pot. 10-dnevno srečanje se bo odvijalo v sklopu programov Erasmus Plus, kot vodilna partnerska organizacija pa bo izmenjavo izvajal Zavod Roka.

Poleg gostitelja v projektu sodeluje še pet partnerjev iz evropskih držav, in sicer Ocean znanja iz Hrvaške, Edukacija Sportova iz Poljske, Youth center of Epirus iz Grčije, Summer Work & Travel Alumni Association iz Makedonije in OPAD iz Švedske.

Ideja projekta se je izoblikovala na podlagi vedno večjega števila brezposelnih med mladimi. Mlade se sicer spodbuja, da rešitev iz brezposelnosti najdejo sami s tem, da se podajo na lastno podjetniško pot, nemalokrat pa jim manjka spodbude, idej in znanja, na podlagi katerega bi se podali v podjetniške vode. Na tej točki se je rodila ideja o mladinski izmenjavi, na kateri bi mlade spodbudili k razmišljanju, kje in na kak način lahko sami pričnejo razvijati lastne podjetniške ideje. Preko različnih načinov neformalnega izobraževanja, kot so interaktivne delavnice, predstavitve, diskusije in druge dejavnosti, bodo iz svojih prostočasnih aktivnosti oziroma aktivnosti, ki jih radi počnejo, pričeli razvijati podjetniške ideje. Srečali se bodo tudi z udeleženko programa Podjetno v svet podjetništva, ki je sama pričela svojo podjetniško pot iz podobne situacije, mlado podjetnico iz Makedonije, ki bo udeležencem predstavila svoj podjetniški začetek, in obiskali uspešno pomursko podjetje.

Poleg aktivnosti, namenjenih spodbujanju podjetništva, bodo mladi iz šestih držav deležni tudi medkulturnega učenja. V desetih dneh druženja v mednarodno mešanem okolju, kjer bo delovni jezik angleščina, bodo izboljševali svoje jezikovne kompetence, sklepali prijateljstva iz tujine, na mednarodnih večerih pa se bodo učili tudi jezika udeležencev iz drugih držav, spoznavali njihove kulture, običaje in države.

Ob koncu izmenjave bo pripravljeno tudi zaključno srečanje, kjer bodo v sodelovanju s pomurskimi dijaki in študenti pripravili predstavitev podjetniških idej, hkrati pa dobili tudi povratna mnenja sovrstnikov in strokovnjakov s področja podjetništva.

V dokaz na izmenjavi pridobljenih kompetenc bodo mladi ob koncu izmenjave prejeli mednarodni certifikat Youth pass.

   

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.