https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Razkrižje – Zemlji prijazna občina

07.11.2015 ob 7:05  

Na četrtkovi slovesni otvoritvi  ob robu odprtja 46. sejma Narava-zdravje, je društvo Planet Zemlja podelilo nazive planetu Zemlja prijazna občina. Naziv so letos prejele  občine: Razkrižje, Vodice, Zreče, Žalec in Ljubljana.


Natečaj nagrajuje občine v petih kategorijah, in sicer po številu prebivalstva: do 3000, od 3000 do 5000, od 5000 do 10.000, nad 10.000 in mestne občine. Lani pa so prva priznanja za zvestobo prejele nekatere občine, ki sodelujejo že peto leto in so prejele tudi oceno napredka na posameznih področjih. Letos so to priznanje prejele občine Razkrižje, Zreče, Radovljica in Ljubljana.

Pohvalo za prizadevanja pa so si letos prislužile: Črna na Koroškem, Medvode, Krško, Dobrovnik, Starše in Radovljica.

V lanskem letu je bil v natečaj uveden tudi nabor okoljsko-družbenih pobud, ki so se jim sodelujoče občine lahko pridružile in odločile, da jih izvedejo. Gre za neobvezujoče pobude oziroma primere dobrih praks. Letos sta te pobude posvojili občini Dobrovnik in Žalec, poroča spletni portal planet-zemlja.org.

Natečaj je potekal ob podpori Skupnosti občin Slovenije in Razvojnih agencij Slovenije. Na njem pa je sodelovalo 15 občin iz naslednjih regij: Gorenjska, Osrednja, Koroška , Notranjska, Štajerska, Posavje in Pomurje.

Komisija letošnjega natečaja je izbrala občine, ki so s svojim delovanjem na področju varovanja gozdov, lokalne samooskrbe, onesnaževanja s hrupom, trajnostnega turizma, sejemske dejavnosti, ravnanja z odpadki, energetike, varstva narave, varnosti na igriščih in okoljskega komuniciranja, zaslužili najvišje ocene in s tem naziv Planetu Zemlja prijazna občina 2015.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.11.2015 ob 8:29 škoda gost

      Samo na Razkrižju. Uničene ceste, brez pločnikov, brez kolesarskih stez, z nezadostno prometno signalizacijo so dokaz, za občanom neprijazno občino. Spet eno brezvezno priznanje več, s katerim si občani nimaOktaviamo kaj početi.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.11.2015 ob 13:08 gost

      Tak je boljse da so ceste postimane kak pa priznanje

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.