https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jutri Martinovanje na Slovenski ulici v Murski Soboti: vabljeni na güjžino in kupico odličnoga domačoga vina

10.11.2015 ob 13:00  

Tudi letos bo v  središču Murske Sobote potekalo veliko Martinovanje. Organizatorji vabijo na »güjžino in kupico odličnoga domačoga vina ob dobri muziki in krsti mošta ter nouri zabavi s skupino DKwaschen Retashy«.

 

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Komunala, javno podjetje, d.o.o., Murska Sobota organizirajo v sredo, 11.11.2015 od 10.00 naprej, osrednje prekmursko Martinovanje na Slovenski ulici v Murski Soboti.

V dopoldanskih urah bodo nastopili Ljudski godci in pevci Černelavci. Dopoldne in popoldne bo potekal krst mošta. Popoldne bodo nastopili harmonikar Tilen Horvat, moški pevski zbor Društva vinogradnikov Goričko, pozno popoldne bo sledil še veliki koncert glasbene skupine D¨Kwaschen Retashay.  

Osem vinarjev bo ponudilo svoja odlična vina, 16 gostincev pa izbrane jedi kot npr. martinov krožnik z raco, martinovo pojedino, bujto repo in krvavice, pečenega odojka na rdečem zelju, ajdove zlevanke in veliko sladke ponudbe (prekmurska gibanica, kostanjev pire in pogače, sladki kostanjev burger, retaše itd.). 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2015 ob 19:04 gost

      poceni pijanke za oživitev mesta?

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2015 ob 19:57 cecek gost

      Naj več de sigurno povezanij in tistij iz MOMS in Komunale češ malica je

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.11.2015 ob 7:41 gost

      Vsaka ves že zna, ka se veselica sredi tedna ne prireja. Samo v varaši še nej. Za večji obisk bi bilo vsekakor boljše, če bi bila ta prireditev ob koncu tedna, saj nas mora še kar nekaj ljudi delati med tednom in ni časa za veselico.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.