https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Veronika Heric: »Moj cilj za sezono 2015/16 je doseg norme za evropsko atletsko tekmovanje v Gruziji«

13.11.2015 ob 7:00  

Veronika Heric je simpatična 15-letnica, ki prihaja iz okolice Ljutomera. Kljub temu, da atletiko aktivno trenira komaj tri leta, že dosega zavidanja vredne rezultate. Nazadnje je, septembra na Češkem, z dekleti iz slovenske reprezentance v štafeti 4x100m s časom 48.23 postavila nov državni rekord za pionirke U16.  


Veronika, na kratko se nam predstavi.
Sem Veronika Heric, prihajam iz okolice Ljutomera. Stara sem 15 let in obiskujem prvi letnik Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.  S športom se ukvarjam že od malih nog. Pred leti sem se aktivno ukvarjala s plesom, zadnje leta pa treniram atletiko. V prostem času pa se rada ukvarjam z različnimi športi, kot so odbojka, nogomet, košarka…

Kako dolgo se že ukvarjaš z atletiko?
Atletiko treniram 3 leta. Kot mlajša sem se udeleževala raznih krosov, sejemskih tekov in šolskih atletskih tekmovanj.

Kdo te je spodbudil, da si začela trenirati atletiko in zakaj ravno tek?
Kot sem že povedala, sem se kot majhna udeleževala sejemskih tekov. Skoraj vsako leto sem zmagovala, zato me je opazila moja prva trenerka Diana Kočar. Z mojim očetom sta se dogovorila, da pridem na prvi trening, in tako se je moja atletska pot začela. Čez 2 leti se je za nekaj časa končala, ker sem se bolj posvečala plesu, nato pa sem se odločila, da se raje nazaj posvetim atletiki.

Če ne bi bila šprinterka, s katerim športom bi se najraje ukvarjala?
Verjetno bi ostala pri plesu. Mogoče bi pa trenirala odbojko.

Kako poteka tipičen trening? Kje in koliko treniraš?
Na vsakem treningu se najprej ogrejemo, nato naredimo atletsko abecedo ter razgibalne vaje. Kaj bomo na treningu počeli, nam pa določi naš trener Radislav Jokanovič. Treniram v Murski Soboti, do 5-krat na teden.

Kako pogosto se udeležuješ tekmovanj? Hodiš le na tekmovanja po Sloveniji ali tudi v tujini?
Tekmovalna sezona je pozimi in poleti. Pozimi so tekmovanja od januarja do marca. Poleti pa od konca aprila do konca junija ter septembra. Tekmovanj se udeležujem kar pogosto. Na tekmovanja hodim po Sloveniji in Avstriji, z reprezentanco pa tudi v druge države. Bila sem v Italiji meseca maja in na Češkem septembra.

 

Se ob treningih in tekmovanjih prehranjuješ kako drugače kot običajno? Kaj je takrat na tvojem jedilniku?

Prehranjujem se kot običajno, vendar je poudarek bol na kakšni lahko prebavljivi hrani in hrani, ki vsebuje veliko energije.

Kateri dosedanji športni uspeh ti največ pomeni in kakšne so tvoje želje oz. cilji za prihodnost?
Največ mi seveda pomeni državni rekord z štafeto 4x100m, ki smo ga Tami Ščančar, Ria Grof, Miša Horvat in jaz podrle maja, na mlajšem mladinskem tekmovanju na Ptuju, ter državni reprezentančni rekord, 4x100m, ki smo ga podrle septembra na tekmovanju na Češkem z dekleti iz slovenske reprezentance.
Cilj za sezono 2015/2016, je doseg norme za evropsko tekmovanje v Gruziji.

 

Kdo je tvoj športni vzornik in zakaj prav on/ona?
Moj športni vzornik je Usain Bolt, ker dosega vrhunske rezultate.

Kje se vidiš za 10 oziroma 20 let? Ali bi se tudi v prihodnosti rada ukvarjala s športom?

Za 10 oziroma 20 let se vidim kot športna učiteljica ali trenerka atletike. V prihodnosti se bom vsekakor ukvarjala z športom, že zaradi zdravja.

Ali se tvoji vrstniki zanimajo za šport?
Večina se jih ukvarja z različnimi športi, druge pa veseli kaj drugega.

 Foto: Osebni arhiv Veronike Heric

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.