https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Snočkar – prvi singel s prihajajočega albuma skupine Ethnotrip

17.11.2015  

Skupina Ethnotrip bo januarja prihodnje leto izdala svojo drugo zgoščenko. Za pokušino lahko prisluhnete skladbi s prihajajočega albuma, ki se osredotoča na glasbo držav s področja Balkana. V mesecu decembru pa napovedujejo nov videospot.

 

Prekmurska ljudska pesem z naslovom Snočkar govori o grozotah vojne in o tem, kako mlad vojak niti v najhujših trenutkih ne more pozabiti svoje Micike.

Člane zasedbe Ethnotrip združuje ljubezen do ljudske glasbe in želja po poustvarjanju le te. Ne omejujejo se zgolj na slovensko glasbo, tako je v njihovem repertoarju moč slišati tudi ljudske skladbe iz Madžarske, Hrvaške, Srbije, Anglije, Makedonije, Rusije, izjemoma izvajajo tudi skladbe, katerih avtor je poznan.

 

Z delovanjem so pričeli leta 2009 ter se poleg začetnih promocijskih koncertov osredotočili predvsem na ustvarjanje kvalitetnega repertoarja. Ta se je do danes že precej razširil, skupina pa je v tem času izvedla veliko nastopov tako doma, kot tudi v tujini. V letu 2013 so izdali tudi prvi album z imenom Ethnotrip, februarja 2014 pa se jim je kot peti član skupine pridružil še tolkalist Tomi.

Skupino sestavljajo – kljub mladosti- izkušeni glasbeniki, ki jih je moč slišati v različnih zasedbah, npr. Marko banda Mlada Beltinska Banda, Lamour Fou, nastopajo z raznimi folklornimi skupinami, so člani in vodje pevskih zborov, nastopajo pa tudi kot solisti.

Skupino Ethnotrip sestavljajo: 

Tjaša Šimonka – vokal 

Miha Kavaš – violina

Aleksander Varga - bas kitara

Primož Kramberger – klavir

Tomi Došen – tolkala.

Občasni gostje na koncertih:

Darja Kramberger – vokal

Kristian Majcen – kitara

Urban Kolar – trobenta.

Snočkar, Ethnotrip - pesmi lahko prisluhnete tukaj: 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2015 ob 13:21 gost

      TOLE JE PONEUMNANJE ljudske pesmi in ljudske glasbe ! Oni jo obračajo in se preseravajo ! Če so taki glasbeniki , kot se imajo naj napravijo nekaj ČISTO NOVEGA , ne da se iz preteklosti in naše prepoznavnosti norčujejo !

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2015 ob 13:42 gost gost

      Absolutno preveč promovirani in samovšečni glede na kvaliteto, ki jo ponujajo. Tudi vokali bi lahko bili boljši in všečnejši. Sicer so pa glede na vse daleč prišli.

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.11.2015 ob 13:54 gost-gost-gost gost

      Gost, gost-gost. Pametniva sta u tri p... materine! Vsaka vama čast. Zdaj pričakujemo, da bosta seveda vidva naredila nekaj boljšega. Sicer pa to ni nič drugega kot zavist. Meni je pa Etnotrip čisto všeč. Le tako naprej.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.11.2015 ob 14:09 gostja gost

      Če se ne ukvarjaš z glasbo in ti to ni posel, potem ne more biti zavist. Je lahko samo subjektivno mnenje, do katerega ima vsak pravico.Kako se pa odzovejo nekateri, kot recimo zadnji gost ,je pa odraz osebnostne higiene.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.11.2015 ob 14:28 gost2 gost

        glede na vpis lejko poven ka je jasno sto je gostja pod gost-gost-gost :) ampak nebomo o ton tu na forumi razpredali ker neje nej cas pa nej kraj pravi! :)

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.11.2015 ob 19:26 kvinta gost

      Ne vem ali samo jaz ne razumem niti ene besede vokalistke, ali je pa tako bedno posneto. Melodija mi je pa všečna.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.11.2015 ob 14:32 gost kvanta gost

      Prav imaš kvinta, zelo nerazumljeno zapeto in to ne samo ta pesem. Dobronamerno - razločnejša izgovorjava pesmi , to menda tudi učijo pevske šole.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.