https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Čebelarji promovirajo svetovni dan čebel, ki bo združeval Slovence in povezoval svet

Murska Sobota, 08.01.2016 ob 7:39  

Čebelarska zveza Slovenije se je v sodelovanju s čebelarskimi društvi lotila velikega projekta, ki nosi naslov Svetovni dan čebel združuje Slovence in povezuje svet. V sklopu promoviranja svetovnega dneva čebel so včeraj obiskali Prekmurje.

 

V okviru projekta so predsednik ČZS, Boštjan Noč, podpredsedniki ČZS, člani Upravnega odbora ČZS, člani Nadzornega odbora ČZS in zaposleni na ČZS decembra začeli obiskovati s svojim prepoznavnim vozilom vsa čebelarska društva v Sloveniji. Imamo jih kar 210. Do marca bodo prisotne informirali o pobudi, da se 20. maj razglasi za svetovni dan čebel. Včeraj so se ustavili v TC Maximusu v Murski Soboti, nato ša na OŠ Bakovci. Obiskali pa so še Čebelarska društva Moravske Toplice, Prosenjakovci, Puconci in Tišina.

Na predstavitve vabijo poleg lokalnih čebelarjev še gospodarstvenike, politike in znane osebnosti iz regije, ki pobudo podpirajo. V Murski Soboti so prejeli zahvalo o podpori župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, TC Maximus in akrobatski pilot Peter Podlunšek.  V Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih pa se je odvijala še okrogla miza na temo aktualni dogodki v čebelarstvu, katere se je udeležil tudi minister za kmetijstvo, mag. Dejan Židan.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2016 ob 2:10 bilo kuda udba svuda gost

      Danes klobuk. Nekoč kapa s šiltom. Danes čebelarski znak. Nekoč rdeča zvezda. Za denar in dobro plačo preganjal ljudi. Študij ob delu, kjer mu služba plačuje čas in študij. Nekaj let je opravljal izpit iz tujega jezika. Potem zasede še boljše delovno mesto. Kot ostali podobni gre mlad v "zasluženo" penzijo. V preteklem mandatu se brez sramu proda za nekaj stotakov na mesec. Danes na tej prireditvi sreča starega "tovariša" in bivšega šefa. Sram te naj bo!!!!!

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2016 ob 17:34 nemre biti vsaki čebelor gost

      boge čebele kda so betežne jim namesto vroštva dajejo strupe, da bi ozdravele, pa razmi če moreš.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.01.2016 ob 2:21 gost

        Ni vse tako kot prikazujejo mediji! Seveda so eni čebelarji in gospod Debevc krivi in si zaslužijo veliko kazen! Ampak neglede na to je slovenski med varen, saj še nobena analiza pristojnih služb ni pokazala nasprotja. Nekomu je pač v interes, da se domače ne kupuje, ampak seveda tisto kar je v trgovinah. Tisti ki malo bolj poznamo čebelarstvo doma in po svetu, vemo da je slovenski med eden od kakovostenjših v svetu!

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2016 ob 17:57 Pomanjkanje modrosti gost

      Institut informacijskih znanosti, Maribor Šercar in Brbre (2007) sta ugotovila, da moramo, če želimo, da organizacija znanja in upravljanje znanja kot poddisciplini ne izpadeta iz klasifikacijske sheme vedenja v informacijski znanosti, ustrezno pozornost posvetiti ne samo podatkom in informacijam, ampak tudi znanju in modrosti. Modrost je po krščanskem prepričanju darilo božje po naši svobodni izbiri. "Če pa komu izmed vas manjka modrosti, naj si jo izprosi od Boga in mu jo bo dal, saj jo rad da vsakomur, ne da bi mu kaj očital. Prosi pa naj jo v veri in nič naj ne omahuje …"; "Če pa imate v srcu grenko nevoščljivost in prepirljivost, se nikar ne hvalite in ne lažite proti resnici. Taka modrost ne prihaja od zgoraj, temveč je posvetna, čutna, hudičeva. Kjer sta namreč nevoščljivost in prepirljivost, tam sta nered in hudobija vsake vrste. Modrost pa, ki je od zgoraj, je naprej čista, potem miroljubna, prizanesljiva, poslušna, polna usmiljenja in dobrih del, nepristranska in brez hinavščine. Sad pravičnosti pa se seje v miru tistim, ki delajo za mir.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.