https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Horvat pozval vlado, naj denar iz davčnih oaz pripelje nazaj v Slovenijo

20.01.2016 ob 7:10  

Podpredsednik NSi in predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko Jožef Horvat je slovenski vladi poslal pobudo, da angažira vse domače in po potrebi tudi tuje vire, s pomočjo katerih bi omogočila vračanje slovenskega denarja iz davčnih oaz in odvzem premoženja nezakonitega izvora.

 

Kot je v obrazložitvi zapisal poslanec Horvat, se v EU zaradi davčnih goljufij in izogibanja davkom vsako leto izgubi približno en bilijon evrov javnih sredstev. »Ta zaskrbljujoča davčna vrzel evropskega državljana stane približno dva tisoč evrov na leto. Povprečna višina izgubljenih davkov v Evropi presega skupni znesek, ki ga države članice namenijo zdravstvenemu varstvu in znaša več kot štiri krat toliko, kot se v EU porabi za izobraževanje,« je pojasnil in dodal, da se zaradi izgube prihodkov v najbolj ključnem trenutku spopadanja s krizo povečujeta primanjkljaj in raven zadolženosti v državah članicah. Sredstva, namenjena povečevanju javnih naložb, rasti in zaposlenosti, so tako zaradi davčnih goljufij in izogibanja davkom vse manjša.

Kot je v poslanski pobudi zapisal Jožef Horvat, zato Vladi RS daje pobudo, da angažira domače in po potrebi tudi tuje resurse za izvedbo postopkov, ki bi omogočili vračanje slovenskega denarja iz davčnih oaz in odvzem premoženja nezakonitega izvora.

 

Dejal je, da gre za velika pričakovanja državljanov, še posebej tistih, ki z velikimi finančnimi težavami preživijo mesec. »Slabe prakse v preteklosti so namreč omogočile, da bi naj Slovenci v tujino oziroma v davčne oaze prenesli med 50 in 75 milijardami evrov, kot ocenjuje ameriški ekonomist in raziskovalec svetovne industrije izogibanja davkom, James S. Henry, ki je tudi glavni ekonomist Mreže za pravične davke (Tax Justice Network),« je še povedal in spomnil na primer izpred nekaj let, kot je nemška kanclerka Angela Merkel dosegla, da je dobila podatke o sumljivih nemških nakazilih v Liechtenstein.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.01.2016 ob 7:41 sanje gost

      Ka tej gospod je mel burne sanje?

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.01.2016 ob 8:46 senje gost

        Ja , imel je burne sanje , zraven je sedel kot njegova stranka in predhodnica njegove stranke , ko so ven vozili , tako točno zna kam je potrebno iti in denar naj pripelje nazaj !

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.01.2016 ob 9:51 vidocq gost

      to ve in to govori sleherni državlja kateri ni bil v igri ampak tudi ti so diplomiranci v sprenevedanju in kot pregovor pravi tat vpije primite tatu ,, pa ni mus da je kaj olajšal ampak blagoslove z lobiranjem pa so delili , tako da to pisemce nima nikakršne teže , kvečjemu opravičilo , da nekaj delamo

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.01.2016 ob 9:56 niko i ništa gost

      25 let se izigrava nesposobe vlade, to bi morala preprečiti takoj prva vlada - KDO JE BIL ŽE MANDATAR? Zakaj smo ustanavljali novo državo? Pa ja ne zato, da se 25 let krade, izgublja delovna mesta, pošilja delavce na cesto, direktorji domov z odpravninami, spomnite se firm v Lendavi in M. soboti, ti direktorji pa dobijo nove slzužbe. Kaj se Janezek nauči to Janezek zna.Zato je borba za oblast velikanska, poglejte samo, kaj je naredil Cerar, to bo borba za ukinitev korupcije, tisti ki so bili zato, pa so mu postali po zmagi NIKO I NIŠTA, mislim na gospoda Dobovška. TRESLA SE GORA rodio se k....!!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.01.2016 ob 10:15 semešter gost

      Taki ki za dobro plačilo nič ne naredite ne boste uspeli z projekti, to so vaše potegavščine vaših volilcev, češ, si videl, TA SE PA BORI ZA PRAVICO. Vi bi se morali z vašim prethodnikom oziroma sorodstveno stranko, davnega leta (mislim, da je bil mandatar Lujzek) zmeniti, da ne boste delali budalaštin, aja takrat ste bili še eden od direktorjev v Muri, pa ste hitro doumeli, kako se brez dela lahko spodobno živi v naši ljubljeni Sloveniji. Samo jebi ga, če pa je 7. zapoved, vsaj za vas RKC TAKO DALEŠ !!!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.01.2016 ob 10:26 smrkci gost

      To se nebo nikoli zgodilo,še več ga bodo pokradli nam navadnim smrtnikom in ga odpeljali v tako imenovane oaze.Tudi ti Horvat si med njimi nisi nikakršna izjema,vsi politiki,menedžerji,ODVETNIKI,sodniki,nekateri zdravniki,s.p,itd.....že 25 let nam kradete in ropate državo,nas navadne smrtnike ste pripeljali do velike revščine in lakote da vam jebem mater vsem po spisku.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.01.2016 ob 15:58 ss gost

      Spet ena populistična poteza Horvata. Zakaj pa ne predlaga, da naj cerkev da nazaj vse kar je pokradla?

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.01.2016 ob 16:17 gost

      BEDAKI ! Kdor se v politiko NE razume , naj se v njo NE meša ! deca norčasta !!!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.01.2016 ob 20:06 gost

      ss ajde v ormoz

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. lopov
      21.01.2016 ob 9:31 lopov

      Vej do keč je bil v Muri je tüdi mel roke v medu zdaj se pa dela poštenoga .Kelko pa davka zatajil ko je imel S.P .?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.01.2016 ob 23:21 davčna oaza gost

      Daj Jože, stopi že enkrat malo na realna tla! Kaj ti je zmanjkalo idej, da iščeš pozornost? Če res nimaš kaj drugega, potem spokaj iz politike. Veliko je vsega, kjer lahko nabiraš politične točke. Takih neumnosti pa ne trosi. Kaj si res tak naiven, ali se samo norca delaš. Saj je vsakemu bedaku jasno, da denar, ki je na varnem v davčnih oazah, NIKOLI ne bo prišel na tak način v Slovenijo, kot ti misliš. Mogoče pride kakšen drobiž v obliki investicij. Ampak res drobiž. Saj vsi vedo, da se v Slovenijo ne splača investirati, ker so države, kjer imajo podjetniki veliko boljše pogoje za delo. Jože, zbudi se!!!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.01.2016 ob 21:15 LFL gost

      Sem Slovenec ne jamram UKRADEM Kekec pašteto in se najem. Z novimi obrazi in etičnimi standardi naprej MULI v RIT

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.