https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Popravek prispevka »Netransparentnost v ZD Ljutomer: Manj kot pet let starega forda prodajajo za 700 evrov, sporne tudi direktoričine nadure«

29.01.2016 ob 11:00  

Objavljamo popravek prispevka, ki smo ga včeraj po povzetju Dela objavili na našem portalu. Po objavi so se odzvali v ZD Lendava, kjer so pojasnili, da so navedene trditve neresnične oziroma predstavljene napačno.


Popravek objavljamo v celoti:

V prispevku “Netransparentnost v ZD Ljutomer: Manj kot pet let starega forda prodajajo za 700 evrov, sporne tudi direktoričine nadure”, ki je bil objavljen na spletnem mediju Pomurec.com, dne 28.1.2016 - članek -, so bile navedene določene neresnične ter nepravilne navedbe o domnevni prodaji avtomobila Ford galaxy in domnevnemu nezakonitemu prejemanju izplačila za nadure s strani v.d. direktorice dr. med., spec. spl. med. Suzane Makoter.

Ne drži, da je avtomobil Ford galaxy letnik 2011 v postopku prodaje in da je v tej zvezi bila sklenjena kupoprodajna pogodba med Zdravstvenim domom Ljutomer in pooblaščeno Fordovo avto hišo. O tem je bil obveščen tudi novinar Dela, ki ga omenja prispevek, kateremu je s strani Zdravstvenega doma Ljutomer dne 25.1.2016 bila posredovana vsa relevantna dokumentacija in kopija prometnega dovoljenja navedenega avtomobila ter dopis in e-pošta avto hiše Avto Rajh d.o.o., kjer je zapisano, da je oseba B.B. dne 11.1.2016 nepopravljeno vozilo Ford galaxy letnik 2011 odpeljala iz navedene avto hiše iz razloga, ker za omenjeno vozilo zaradi velikega števila prevoženih kilometrov (cca. 423.000 km) popravilo ne bi bilo rentabilno, saj je Eurotax kotacija za omenjeno vozilo 3.501,00 EUR, stroški popravila pa bi bili vsaj 2.855,00 EUR.

Vozilo se tako ne nahaja pri nepooblaščenem serviserju. Prav tako je predmetno vozilo v lasti Zdravstvenega doma Ljutomer, s strani vodstva pa nikoli ni bila dana odredba ali pooblastilo o njegovi prodaji. Njegova realna vrednost znaša cca 700,00 EUR in ne 3.700,00 oz. 10.000,00 EUR, kot se navaja v prispevku z dne 28.1.2016.

Ne drži navedba, da je v.d. direktorica dr. med., spec. spl. med. Suzana Makoter v decembru 2015 prejela nezakonito izplačilo nadur, ker nima potrebnega soglasja Ministrstva za zdravje, kot tudi ker naj bi nadure prejela iz naslova opravljanja dela direktorice in ne zdravnice.

V.d. direktorica dr. med., spec. spl. med. Suzana Makoter ima pridobljena vsa ustrezna soglasja Ministrstva za zdravje, in sicer soglasje za opravljanje dela preko polnega delovnega časa, ki ga je prejela v sredini meseca oktobra 2015. Izplačane nadure v mesecu decembru 2015 so bile zakonite, prav tako so bile beležene na delovnem mestu zdravnika in ne direktorja.

Zdravstveni dom Ljutomer        

v.d. direktorica dr. med., spec. spl. med. Suzana Makoter

 

Dokazila najdete v spodnjih prilogah: 

Fotogalerija