https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Hokejistke Moravskih Toplic in hokejisti Lipovec državni prvaki v dvoranskem hokeju

Puconci, 11.2.2016  

Prvi trije krogi 25. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju so napovedovali izjemno težek boj za naslov državnih prvakov v posameznih kategorijah. Na nedeljskem finalu, kjer sta prednjačili borbenost in rezultatska negotovost, so zmagali hokejisti Lipovec, državne prvakinje pa so ponovno postale hokejistke Moravskih Toplic.

Najprej so palice prekrižali desetletniki. Hokejski klub Lipovci je premagal Moravske Toplice z rezultatom 3:0. Za Lipovce je dvakrat zadel Marcel Stanko, ki je bil razglašen za najboljšega igralca v tej kategoriji, in enkrat Alen Maučec, najboljši strelec. Tudi najboljša vratarka, Špela Berden, je iz vrst hokejskega kluba Lipovci.

V kategoriji U13 sta se pomerila hokejska kluba Triglav Predanovci in Moravske Toplice. Slednji so z zmago 5:2 postali prvaki v omenjeni kategoriji. Za Moravske Toplice so zadeli Niko Gjergjek, dvakrat Laura Schmidlechner, ki je postala najboljša igralka med trinajstletniki, po enkrat pa še Luka Rantaša in Nikola Prelič. Za Triglav Predanovce je dvakrat zadel Domen Dšuban. Najboljši strelec je postal Jernej Horvat (HK Triglav Predanovci) z 12 zadetki, najboljši vratar pa Benjamin Schmidlechner (HK Moravske Toplice).

Prepričljivo zmago v kategoriji U19 so zabeležili igralci hokejskega kluba Triglav Predanovci, ki so premagali hokejiste Lipovec z 6:1. Za zmagovalce je štirikrat zadel Tadej Horvat, ki je z 12 zadetki postal najboljši strelec kategorije U19, po enkrat pa Domen Godina in Nejc Potokar, slednji je postal najboljši igralec v omenjeni kategoriji. Zadetek za Lipovce je dosegel Luka Vegič. Najboljši vratar je postal Miha Zadravec iz hokejskega kluba Lipovci.

Hokejistke Moravskih Toplic so ponovno postale državne prvakinje. Po napeti in izenačeni tekmi so z rezultatom 3:2 premagale hokejistke Triglava iz Predanovec. Za Moravske Toplice so zadele dvakrat Tanja Könye in enkrat Tjaša Vrečič, za Triglav Predanovce pa Sabina Sočič in Mateja Grah, ki je bila razglašena za najboljšo strelko prvenstva. Naziv najboljše igralke je pripadel Melanie Smodiš iz Moravskih Toplic, naziv najboljše vratarke pa Staši Zorko iz hokejskega kluba Triglav Predanovci.

Izredno borbena tekma članov je bila prava poslastica prvenstva. Hokejisti Lipovec so z rezultatom 2:0 premagali lanskoletne državne prvake, hokejiste Triglava Predanovci. Za Lipovce sta zadela Jure Gručkovnjak in Dominik Mesarič. Najboljši strelci prvenstva so bili kar trije, in sicer Uroš Vereš iz hokejskega kluba Triglav Predanovci ter Robert in Dominik Mesarič iz Lipovec. Najboljši igralec je postal Tadej Mikola (HK Triglav Predanovci), najboljši vratar pa Jernej Vučko iz zmagovalne ekipe.

Po končanem dvoranskem prvenstvu se hokej ponovno seli na travo. Pred tem pa nas naslednji teden v Puconcih čaka še evropsko prvenstvo, v katerem igrajo hokejisti Triglava Predanovci, in v nedeljo finale hrvaško-slovenske lige, v katerem bodo igrale hokejistke Moravskih Toplic.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.02.2016 ob 13:31 Pax gost

      Državni prvaki! Hohoho, hahaha, hihihi... Objavite skupno število klubov, vseh kategorij, da bomo vedeli kakšno težo ima ta naslov:)

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.02.2016 ob 13:38 Pax gost

      Ni potrebno. Sem prebrskal po netu. Obstajata samo dva kluba: HK Lipovci in HK Triglav Predanovci (članice, člani in veterani). Mene bi v takšnem slučaju bilo malo sram objavljati, da sem državni prvak. Sicer pa je to samo moje mnenje... Pa lep pozdrav.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.02.2016 ob 20:41 gost

        Ci bi malo pogledal bolj po netu bi videl da so trije klubi. Sicer so pa bili klubi po celi slovejiji ampak so zaradi pomanjkanja sredtev klubi propadli. Zalostno je samo to, da se v sloveniji ogra dober hokej in morajo finance viui glavni razlog za igranje. Sicer pa ima hokej v sloveniji zelo dolgo dobo igranja. Malo se to prebrskaj. Malo tudi prebrskaj po netu, kaj se igra in kako v sosdnjih drzavah, da glavnih splon ne omenjam npr. Nemcija, Nizozemska, Avstrija,...

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.02.2016 ob 21:21 gost

        Se strinjam. Prekmurski prvaki že, državni pa nikakor! To je v slovenskem merilu povsem marginalen šport, ki ga gojijo samo "plemiške" vasi v Prekmurju.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.02.2016 ob 17:48 Iloška gost

      Moravske Toplice si pozabil.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.02.2016 ob 18:49 gost

      Fantje malo gledajte evropske uspehe pa tak nej ka samo te fuzbal pri nas gledate ka tak nema niti en klub za burek.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.02.2016 ob 19:06 Hruška gost

      Eni ste pa vedno glasni, a sami ne dosegate niti toga. Haha smejšno, ka vedno vidite vse drujgo samo sebe nej ka nemrete niti riti z kauča zdigniti in se ite malo rekreejrat. Nevem zakoj ste vsi tak ka v vsen vidite samo slabo. Vsakoga veseli nekaj, či vas pa hokej Nej, vredi, spoštuvlite pa tiste ka jih. Pa delajte na ton ka de tudi v vson kraji hokejski klub, ka te nedo samo 3. 😀

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.02.2016 ob 20:33 ge osebno gost

      Diskuterji: po čem spoznaš Prekmurca? Malo je nouri, zanima ga fuzbal pa zelo ga muči faušarija. To se vidi iz te diskusije. Hokeja res ne more vsak igrati, saj je to gospodski šport z katerim se med drugim ukvarja cela angleška kraljeva družina. Tak ka na vas diskuterje niti človek ne more biti jezen. Imate pač srečo, da neumnost ne boli. Pa brez zamere.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.02.2016 ob 6:34 gost

      Gospodski šport. Lepo te prosim, z molzenjem krajevne skupnosti ali mogoče od prodanih vstopnic na tekmi, gledalcev ogromno, ite poglednot na eno tekmo, dobro ka še majo enoga direktora močne firme ka jih sponzorera in to leta dugo, če njega nega nega HK Lipovec. Zdaj pa še nova travnata površina, dobljena zastonj, komi mažete oči, investicijo plača što, pa vzdrževanje što, krajevna skupnost što pa drugi, drujgo v KS pa stoji. Lega vasi ka jo drujgi lejko samo sanjajo, sicer pa to je druga tema.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.02.2016 ob 9:26 nema veze gost

      Lipovcari do jo tüde napravile.zakoj so jo dobili.zatau ka uspesno nastopajo na evropskih tekmovanjih.ka pa dobijs od fusbala sendvic pa kokto.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.