https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Za Program Pomurje za leti 2016 in 2017 na razpolago 10 milijonov evrov

18.02.2016 ob 10:00  

Člani Razvojnega sveta Pomurske regije (RSR) so na včerajšnji 17. seji osrednjo pozornost namenili vsebini Programa spodbujanja konkurenčnosti Pomurske regije (Program Pomurje) za leti 2016 in 2017, ki ga mora na podlagi Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji, sprejeti Vlada RS.

 

Zakon o razvojni podpori Pomurski regiji podaljšan do 31.12.2017

V okviru Programa Pomurje je bilo v obdobju 2010-2015 realiziranih 69 odstotkov vseh sredstev, od zakonsko predpisanih 33 milijonov evrov, kar je bil tudi poglavitni razlog podaljšanja Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji za dve leti, do 31.12.2017. Največ sredstev je bilo realiziranih na instrumentu 1, ki je namenjen sofinanciranju začetnih investicij in ustvarjanju novih delovnih mest, v višini 20,858 mio evrov, najmanj pa v okviru instrumenta 3, na področju socialnega podjetništva, v višini 110 tisoč evrov. Za Program Pomurje za leti 2016 in 2017 je tako na razpolago 10 milijonov evrov oz. 31 odstotkov vseh sredstev.

Podprli spodbujanje začetnih investicij in ustvarjanja novih delovnih mest ter spodbujanje socialnega podjetništva

Člani so podprli ukrep spodbujanja začetnih investicij in ustvarjanja novih delovnih mest, za manjše in večje investicije, ki se bo izvajal na podlagi dvoletnega javnega razpisa ter ukrep spodbujanja samostojne karierne poti in podjetniškega potenciala, ki ga bo preko javnega razpisa, izvajal Slovenski podjetniški sklad za vsa problemska območja.

Na področju razvoja človeških virov so člani podprli sledeča ukrepa: projektno sofinanciranje vključevanja diplomantov za delo na razvojnih projektih v podjetjih ter aktivacijo mladih podjetnikov, s ciljem povezovanja mladih talentiranih kadrov s domačim gospodarstvom s strokovno podporo.

Prav tako so podprli ukrep spodbujanja socialnega podjetništva v regiji, ki se bo izvajal z dvoletnim javnim razpisom.

Podprli ukrep promocije regije za tuje in domače investicije

V okviru promocije regije so člani podprli ukrep promocije regije za tuje in domače investicije, s ciljem dviga prepoznavnosti regije in promocije regije kot priložnosti, za investicije, ukrep postavitve paviljona Vrata v Pomurje kot gospodarsko in turistično vozlišče regije ter promocijo regije na prepoznavnih svetovnih prireditvah - Red Bull Air Race.

Spoznali novega skrbnika regije

Člani so spoznali tudi novega skrbnika regije s strani MGRT, to je Gregorja Černoga, ki je zamenjal Roberta Drobniča in se seznanili s predhodnim soglasjem MGRT k izbiri regionalne razvojne agencije Razvojni center Murska Sobota (nosilna RRA) za izvajanje ukrepov Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji, ki prične učinkovati, z dnem vpisa v evidenco RRA pri MGRT.

Na koncu so se člani seznanili še z aktualnimi informacijami o poteku dogovorov za razvoj regije, ki so trenutno v medresorskem usklajevanju na posameznih ministrstvih. V prvi polovici meseca marca pa se bodo pričela usklajevanja s posameznimi regijami.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2016 ob 13:10 smc gost

      Paviljon bo - tisti z Expa ali drugi Člani sveta so odločili, da bodo pri porabi zadnje tretjine sredstev večjo pozornost namenili promociji regije. Promociji regije za tuje in domače naložbe bodo namenili 300.000 evrov, promociji na tekmovanjih Red Bull Air Race, kjer v kraljevskem razredu nastopa pomurski pilot Peter Podlunšek, 500.000 evrov, največ, milijon evrov, pa bodo namenili postavitvi paviljona Vrata v Pomurje. Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je ob tem dejal, da bo paviljon stal ob Soboškem jezeru, ne glede na to, ali bo to slovenski paviljon z razstave Expo, ali pa bo postavljen drugi paviljon. prekopirano iz sobotainfo to ste nej vupali napisati ??

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2016 ob 14:29 fuj gost

      500.000 ??? to je več nej promocija Prekmurja ampak čista neka drugega.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2016 ob 14:32 ??? gost

      Je že kdaj kateri športnik oziroma društvo dobilo prek 1.000.000 € ?

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.02.2016 ob 14:33 sobota gost

      Dajte javnost, sploh pa stroka kaj napravti proti tomi paviljoni... Saj je zanimivo ampak to ne sodi k nan.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.02.2016 ob 16:25 Miško gost

      To je smešno potem bodo pa Prekmurcev krivi v LJ sami bodo pa namenili pozornost promociji?????? Koga ali česa...Edino kar imamo je to da smo bili pozabljeni od boga...to je naša priložnost in turistična prednost ne pa hotelllli...halo pa saj tako kvaliteto najdeš povsod to ni razpoznavnost...dajte že priliko mladimi starim z idejami ne pa posnemanju in pretakanje denarja vedno isti v žep

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.02.2016 ob 16:51 gost

      sami pametnjakoviči zgoraj. te pa se čudimo ka smo v riti pa ka nas majo ostali v SLO za bedake. mater ste eni zahojeni. najbole ka bi van na sakših par metrov šank postavili pa kšenki špricere točili. tou bi va razveselilo. gda se pa neka nouvoga dela pa ste vsi tak čedni ka bi si človek mislo ka je prekmurje najbole razvita regija v evropi kelko "čednih" lidij tu živi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.02.2016 ob 17:56 karči gost

      zresnite se, dajte delo ljudem, kak do eni meli, tak do vsi meli, denar se vrti, logika ekonomije, samo to veljaki ne vedo, ker so taleki

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.02.2016 ob 18:20 levaki gost

      Gost (108.162.219.58) 1 sekundo nazaj #17 Volili ste levake (SD) zato ne preseneča vzorec obnašanja kot pri samooklicanemu SD guvernerju Andreju Horvatu: v glavnem javni denar v privatne žepe (Horvat je še vedno v kazenskem postopku). Tako bodo zdaj Jevšek, Đurov in Židan (štajerski trio fantasticus v MS) dajali denar svojim v socialno podjetništvo (pričakujte razmah raznih pribinovin d.o.o.) in ker so džeki, bodo sponzorirali svetovno multinacionalko Red Bull. Kaviar socialiste boli džomba za revne v Soboti, ki pa se vedno znova dajo naplahtati in volijo leve. Se vam ob teh potezah v Soboti že vrača nasmeh na lica, ste že našli dušo mesta ??? (volilni program Jevšek & Đurov & Židan). Verjemi, povezanim se, ker so se povezali in vsedli na javni denar!!!! Vi niste povezani??? Eh, jebat ga, mi levi skrbimo samo za naše :) Vas bomo rabili spet za 3 leta, da boste spet volili za nas... Ovce!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.02.2016 ob 18:47 - gost

      Pavljineki do dobili ,Polanič pa še kateri to je že razdeljeno

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.02.2016 ob 10:24 tutu gost

      Mater, 70% sredstev je bilo porabljenih (23 milijonov), a ges osebno te "investicije" ne vidin, ne čutin, ne okušan, ne čujen...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.02.2016 ob 12:41 gasilec gost

      Malo mo mogli več pejnez dati: http://svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/56c6ec4ed89fa/foto-slovencevo-letalo-koncalo-v-plamenih

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.