https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Cheerleaders Tikvice NK Veržej - prva nogometna navijaška skupina pri nas in menda celo v Evropi

24.02.2016 ob 7:00  

Tisti, ki spremljate nogomet, ste ob zaključku lanskega spomladanskega dela sezone na igrišču NK Veržej verjetno opazili posebno skupino deklet – navijačic. Tea Arvaj, ki je že več let aktivna v kulturi in prirejanju dogodkov, je po vrnitvi v domači Veržej prišla na idejo, da bi lahko v sodelovanju z najmočnejšim društvom v občini priredili nekaj novega, kar bi pritegnilo vse generacije. »Navijaška skupina za nogometni klub ne obstaja nikjer v Sloveniji, kolikor mi je znano tudi v Evropi ne«, meni Tea.

 

Prava navijaška nogometna skupina, kot jih imajo košarkaške ekipe

Ob zaključku lanskega spomladanskega dela sezone je Tea pripravila otroške delavnice in igralno jaso z bralno plažo in navijaški program. »Veržejska čistina (stadion) se mi zdi kot nalašč, za takšne dogodke, saj je odmaknjena od naselja, v naravi, vstran od cest in prometa«, razlaga Tea. Odziv je bil dober, prišlo je kar osem deklet. Zato se je odločila, da bodo ustanovile pravo navijaško skupino, s plesnimi in navijaškimi točkami, podobno kot jih imajo košarkaške ekipe.

Ime Tikvice pa je povezano z zgodbami o Veržejcih, ki so nekoč jahali tikvi po reki Muri, od tod izvira šaljivo ime za domačine Tikvaši.

»Nismo profesionalne športnice, imamo pa rade šport in zdrav način življenja«

Skupina trenutno šteje 11 članic, to so Tea Arvaj, Anja Brunec, Valentina Osterc, Daša Kapun, Elena Šonaja, Zala Krajnc, Ana Ritonja, Sabina Majcen, Julija Barišić, Tia Kukolj, Tija Kukovec, ki so stare od 6 do 28 let.

»Nismo profesionalne športnice, imamo pa rade šport in zdrav način življenja, rade se gibamo, preživljamo prosti čas v naravi, se družimo in imamo lepo. Nogomet imamo še posebej rade, za naš klub navijamo že od otroških let«, pravi Tea. Njihova članica Teja Kapun zdaj trenira nogomet v Beltincih.

Pridruži se jim lahko kdorkoli. »Potrebna je le dobra volja, družabnost, navdušenost za šport in zdrav način življenja, ustvarjalnost, igra... Tikvice se imamo vedno lepo. Vse poteka na prostovoljni bazi«, še dodaja Tea.  

 

Potrebno je imeti kondicijo, biti vzdržljiva in se naučiti koreografije

Treninge izvajajo dvakrat tedensko po dve uri. Ko je lepo vreme, trenirajo na stadionu ali na igrišču z umetno travo v Veržeju. V zimskem času in ob slabem vremenu pa imajo treninge v Squash dvorani v Veržeju. Pred nastopi trenirajo še v plesni dvorani plesne šole Urška v Murski Soboti.

»En del treningov je kondicijski in vzdržljivostni, veliko delamo tudi na moči (tek, pilates, work out). Drugi del pa je namenjen učenju koreografije. Koreografije se punce učijo zelo hitro, na enem treningu se učimo zaporedja in gibe, potem pa še vse skupaj samo treniramo in ponavljamo, dokler ni izpiljeno. V povprečju porabimo tri treninge, da je koreografija res dobro naštudirana«, pojasni Tea njihove treninge.

Poleg nogometnih tekem tudi gostovanja na drugih športnih dogodkih

V jesenskem delu sezone 2015/16 so nastopale izključno na domačih tekmah NK Veržej. To pomeni, da so vsak mesec nastopile v povprečju dvakrat. Za novi del sezone planirajo tudi gostovanja. »Pripravam smo  dodale še gostovanja na drugih tekmah in dogodkih (košarka, drugi nogometni klubi, gostovanja NK Veržej). Za spomladanski del sezone si želimo še večjega obiska tekem, še boljših nastopov in večje zanimanje družin, da bomo lahko aktivnejše izvajali tudi animacijo otrok. Seveda bodo tudi novosti, ki pa naj ostanejo presenečenje... » zaključuje Tea. 

Foto: FB Tikvice

Več fotografij v spodonji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.02.2016 ob 10:42 gost

      Pa saj to so Veržejci čestitke punce.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.02.2016 ob 11:04 gost

      Samo še ka pride CocaCola za glavnoga sponzora pa de v Veržeji kak v Ameriki... te pa lejko začnete na tekmaj Ameriško himno špilati pa se za srcej držati. Edino me čudi ka je ta zadeva s cheerleadingon tak dugo nucala ka je k nan prišla.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.02.2016 ob 11:42 gost

      Ahm zato pa nimate navijaške skupine...samo fan club:D

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.02.2016 ob 11:43 gost

      Jao Pomurec.. nešče van resnico napiše, pa že včasek komentare brišete??? Strelite se v čelo, kak ste bedni...

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.02.2016 ob 11:46 gost

      pa če ze koperate američane bi se bar gor oblekle kak tiste navijačiče. tak malo sexy ka de neka za viditi. :D

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.02.2016 ob 13:07 gost

      BRAVO DIKLINE !!! Naj se zna , da ste iz Veržeja doma .

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.02.2016 ob 14:29 gost

      Kopirec + Pljuvalnik = Pomurec. Nič novega.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.02.2016 ob 16:53 gost

      Vsi, ki imate toliko za povedat. Lahko bi bli vsaj veseli, da se punce ukvarjajo s športom, glede na to koliko otrok s preveliko telesno težo imamo že v Sloveniji, ne pa da pljuvate po njih.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.02.2016 ob 21:01 gost

      Bravo punce prav lepo vas je videt

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.02.2016 ob 8:31 gost

      Tej punce ne bodo rešile barke,katera se potaplja

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.02.2016 ob 12:05 gost

      Mogoče si pa ti tista barka ki se potaplja, od Faušije!

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.02.2016 ob 12:27 cenzura gost

      Kaj vam na Pomurcu ne paše, če se piše resnica ??? Tako gre to v Ameriki. Če ne poznate stvari se malo pozanimajte. Smešno je tudi, da si te lokalne punce nadenejo kar angleško ime. Tako se samo od sebe ponuja misel, da kopirajo američanke.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.02.2016 ob 12:45 ĐEKSON gost

      VSI STE VI MURAŠI OOO

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.02.2016 ob 17:29 gost

      Cenzura in tebe to moti ni važno ime glavno da nas punce po veselijo, si morda en zakomplicirani Slovenec kod ZELENI da se ne smeš prdniti v ŠUMI da ptic ne splašiš ej moji Slovenčeki.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      25.02.2016 ob 17:56 cajgar gost

      Kdo vam je vse to zrihto vas vprasam ges ha.Če nebi bilo JANŠE bi bili nula to vam je on vse zrihto tak.Janša je legenda.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      25.02.2016 ob 20:02 gost

      Janša nas bi dal Evropi pred leti zdaj ko nam gre bolje pa bi spet Janšo Smo slo loleki

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.