https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tomislav Nemec: »V ZD Ljutomer je primopredaja potekala povsem običajno«

26.02.2016 ob 7:35  

Prejšnji direktor ZD Ljutomer Tomislav Nemec pravi, da z netočnimi informacijami novo vodstvo le preusmerja pozornost.


Potem ko je pred tedni v javnost prišla novica o netransparentni prodaji vozila, ki je v lasti ZD Ljutomer, se je odzvalo sedanje vodstvo doma, ki je opozorilo na nepravilnosti, ki naj bi se zgodile pri primopredaji poslov. Na njihove očitke pa se je odzval prejšnji direktor ZD Ljutomer Tomislav Nemec. Njegov odziv objavljamo v celoti:

»Svet ZD Ljutomer  v nedavni izjavi za javnost navaja netočne informacije, ki terjajo pojasnila. O primopredaji poslov v juniju 2015 navaja, da »vsebinske in dejanske primopredaje praktično ni bilo«.  Nad takimi navedbami sem danes zelo presenečen. Upam, da gre le za neinformiranost članov Sveta in nesporazum, primopredaja je namreč potekala običajno, prisotni so se strinjali s potekom in vsebino. V kolikor je ga. Makoterjeva takrat želela ali želi dodatna pojasnila glede poslovanja zavoda, sem ji na razpolago tudi danes, saj menim, da si oba želiva, da bo zavod posloval čim boljše. Sicer pa na podlagi zapisnika, e-pošte in podpisov prisotnih, tudi ge. Makoter (v prilogi), si lahko vsak sam ustvari mnenje o korektnosti navedb sedanjega Sveta ZD.

 Da »primopredaje praktično ni bilo«,  je kot kaže,  lahko le izgovor za opravičenje naročenega dragega pregleda poslovanja. Ali so bili morda naročeni tudi rezultati pregleda, in to z določenim namenom,  pa morda ve predvsem sedanje vodstvo ZD. Sam vsebine in ugotovitev pregleda ne poznam, zmeraj pa lahko pojasnim morebitne nejasnosti, večje nepravilnosti pa se gotovo niso dogajale. Vse pa nas lahko žalosti, če je šlo le za to, da bi se v javnosti izničevalo minulo delo. V preteklosti so se vendarle številni, tako Svet ZD, kot zaposleni, trudili, da bi ZD posloval stabilno, uvajal nove zdravstvene dejavnosti, se usmerjal k pacientom,  zaposloval mlade zdravnike ter se gradil in obnavljal. Podobne želje so verjetno tudi danes. Ali je bilo in bo narejeno dovolj, pa lahko sodijo le pacienti. 

V zvezi z medijsko izpostavljenim sodnim zahtevkom o pravilnosti imenovanja direktorja ZD pojasnjujem, da gre izključno za rešitev vprašanja, ali o imenovanju lahko glasuje tudi oseba, ki ni član sveta zavoda. Takšne prakse v Sloveniji doslej ni bilo, pravna odločitev bo aktualna tudi za druge zavode. Sam pa po tej poti ne uveljavljam kakršnihkoli pravic.

V zvezi z zadnjimi navedbami v medijih o domnevno netransparentni prodaji avtomobila in izplačilu nadur v.d. direktorice ge. Makoter, pa upam le, da se bo v preteklosti privarčevani denar gospodarno porabljal in končal pri pacientih, npr. z nadaljevanjem obnove ZD in novi opremi. Le tako bo postal ZD Ljutomer eden najprijetnejših in najbolje opremljenih ZD. Menim, da si pa slednje vsi želimo.«


V priponki je pripeta kopija zapisnika in e-pošte ...

 

Preberite še:

ZD Ljutomer: namesto primopredaje poslov na korekten in transparenten način sodna pot

Slavič in Štrakl: "dejanske razmere v ZD Ljutomer so drugačne"

 

Fotogalerija

Komentarji

!Za komentiranje se morate prijaviti

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.