https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Nemaki z obiskom »Pri doktori« nasmejali Cankovo

Cankova, 28.02.2016 ob 7:00  

Da se Pomurci radi smejimo, je bilo dokazano na Cankovi, kamor je Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Območna izpostava Murska Sobota (JSKD) povabil na območno srečanje odraslih gledaliških skupin. Srečanje so podprle občine UE Murska Sobota.

V kulturni dvorani v vaško-gasilskem domu na Cankovi je vse obiskovalce pričakal nastop gledališko-humoristične skupine Nemaki. In srčno so se lahko nasmejali predstavi “Pri doktori”, katere avtor je Oskar Makari. Le ta je prevzel tudi režijo in je sodeloval tudi pri dramaturgiji, scenografiji, kostumografiji in koreografiji. Pri pripravi zadnjih štirih navedenih točk so se mu pridružili tudi ostali člani Nemakov. Ti so: Mario Nemec, Maja Cigüt, Sara Šebök, Rok Šebök, Matej Solar, Martin Nemet, Marina Balajc in že omenjeni Oskar Makari. Strokovno spremljanje prireditve pa je bilo v rokah Viktorja Megliča. 

 

Gledališko – humoristična skupina Nemaki obstaja že 8 let. Od tega letos že tretje leto sodelujejo na Linhartovem srečanju. Iz začetne bolj otroške so se razvili v odraslo gledališko skupino, ki uprizarja lastne komedije v prekmurščini. Če pa nastopajo izven, pa pravijo, da se malce potrudijo na razumljivo slovenščino. 

Skupina ima naštudiranih čez 20 predstav različnih dolžin in tematik vse od kratkih sedem minutnih pa do čez enournih. In če se dotaknemo te, ki so si jo lahko ogledali vsi obiskovalci na Cankovi, lahko o vsebini na kratko povemo naslednje: Predstava - komedija se dogaja pri doktorju, kjer se vedno zgodi kaj zanimivega, predvsem pa smešnega, kajti cilj Nemakov je vedno le eden: nasmejati ljudi. Pa še zaključimo “po Nemakovo”:”BREZ NEMAKOV SMEJA NEGA!”

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.