https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Vojcles: Vojko je naredil igralo za svoja otroka in prijatelje, kar je preraslo v podjetje

08.03.2016 ob 7:00  

»Naši začetki segajo v leto 2010, ko sem naredil prvo igralo za svojega, takrat dveletnega sina. Kmalu se je rodil še drugi otrok in z ženo sva ponosno opazovala svoja nadobudneža pri igranju na igralu, ki je bilo plod najinega razmišljanja in ideje, da se otroci vrnejo k naravnemu bogastvu, ki nam ga ponuja narava – k igri na prostem, k stiku otroške roke z lesom, travo, mivko, zemljo… Ob opazovanju otrok pri igri sva izpopolnila naše prvo igralo, katero so opazili tudi naši prijatelji. Naredil sem več igral za prijatelje in tako, se je počasi rodila ideja o izdelovanju otroških igral za prodajo«, pravi o začetkih podjetja Vojcles Vojko Hodošček iz Petanjcev.

 

Tri leta pozneje je ustanovil podjetje specializirano za izdelavo otroških igral

O tem kako je iz tega nastalo podjetje pa Vojko pravi, da so »začetki bili težki, vendar sva z ženo, ki je diplomirana vzgojiteljica, ustvarila več modelov igral, ki so bili namenjeni domači uporabi. Podjetje se je začelo razvijati. Naredili in zmontirali smo vedno več otroških igral, ko je leta 2015 prišla ideja in potreba o razvoju igral za javne površine. Začeli smo sodelovati z Biotehnično fakulteto v Ljubljani, oddelek za lesarstvo in razvili prvi dve liniji igral za javne površine, Maxi in Vijuga. Pridobili smo vse potrebne certifikate in ostalo dokumentacijo za montažo igral na javnih površinah, vrtcih, šolah, lokalih, parkih itd. Letos uvajamo novo linijo igral Colour, ki so razvita povsem na novo, z uporabo novih materialov«.

Vendar niso ostali le pri igralih

Idejo o igralih so nadgradili in dejavnost širijo. Vojko ob tem dodaja, da »podjetje izdeluje otroška igrala, katera se delijo v dve osnovni skupini in sicer: igrala za domačo uporabo in igrala za javne površine – igrala s certifikatom. Izdelujemo še nadstreške za avtomobile, terase, pergole, vrtne garniture, visoke grede, letve za ograje itd.  Izvajamo še redne letne preglede otroških igrišč, za kar smo tudi pridobili ustrezni certifikat. V letošnjem letu načrtujemo še prodajo in montažo zunanjih fitnes naprav in naprav za street work out. Naprave so visoko kakovostne in v celoti izdelana v EU«.

Uporabljajo čim več slovenskih produktov

O tem kakšen les uporabljajo, pravi, da so igrala narejena iz »impregniranega masivnega lesa iglavcev. Les je slovenskega izvora (Pohorje). Na splošno dobro sodelujemo z domačimi dobavitelji, skušamo uporabiti čim več slovenskih produktov, pri tem pa sledimo svetovnim trendom v razvoju otroških igral in predvsem posvečamo največ pozornosti varnosti za naše in vaše otroke in kakovosti«.

Izdelke prodajajo v Sloveniji, ko pa bodo dovolj uveljavljeni in prepoznavni pa pravi, da bodo nastopili še na drugih evropskih trgih.

Zelo huda konkurenca, težko za majhna podjetja a se kljub temu da

O konkurenci pravi, da je pri nas zelo huda. »Nekatera podjetje so že dolgo prisotna na trgu in je težko prodreti mladim in še relativno malo znanim podjetjem. Ampak verjamemo v naš uspeh, imamo vizijo, naše stranke, predvsem pa otroci, čutijo naš dotik lesa z ljubeznijo. V vsako igralo vložimo maksimalno energije in le popolno igralo lahko gre na igrišče«.

Trenutno zaposlena dva, vendar bodo potrebovali še dodatno pomoč

V podjetju sta trenutno zaposlena dva, vendar načrtujejo razvoj in širitev, tako, da bodo sigurno potrebovali novo pomoč. »Vsi, ki sodelujemo pri razvoju ali izdelavi otroških igral moramo imeti v sebi otroško radoživost in domišljijo, smisel za delo z lesom, predvsem pa moramo čutiti ponos in notranje zadovoljstvo nad ustvarjenim izdelkom, samo tako lahko zagotovimo kvaliteto ter vlijemo dušo in ljubezen našim igralom«, še dodaja Vojko. 

Foto: FB Vojcles

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.