https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Lendava v boj za goste z dodatno ponudbo za kolesarje in z novim adrenalinskim parkom

Lendava, 10.03.2016 ob 7:10  

V Lendavi želijo z ustanovitvijo Javnega zavoda za turizem dati nov zagon razvoju turizma in turistične ponudbe v občini. Dodatno nameravajo razširiti že obstoječo ponudbo za kolesarje. Skupaj z madžarskimi partnerji so prijavili projekt Pannon Pleasure II. V sklopu katerega želijo zgraditi sodoben cross-county adrenalinski park za kolesarje in pohodnike.


S preoblikovanjem zavoda Svet mladih v Javni zavod za turizem želijo v Lendavi dodatno spodbujati razvoj turizma in turistične ponudbe v Lendavi in okolici. Turizem je ena izmed vodilnih panog v Lendavi zato slednji posvečajo veliko pozornosti in jo želijo v prihodnje še dodatno okrepiti ter razširiti.

Kot so zapisali na Pomurje.si, je Lendava v minuli finančni perspektivi že dobila sodoben kolesarski center Murania v Čentibi. Slednjemu želijo v novi dodati še številne nove aktivnosti, ponudbo in atraktivne vsebine. Kolesarski center Murania je nastal v okviru projekta Pannon Pleasure, v sklopu katerega so zgradili in čezmejno povezali kolesarske poti, takrat še pod vodstvom Sveta mladih. Slednji so v tem času osnovno ponudbo nadgradili še s spletno stranjo, na kateri so zbrani podatki o kolesarskih poteh in gostinski ponudbi, ter nočitvenimi kapacitetami. Zraven tega so vzpostavili izposojevalnico koles v Lendavi.

Svet mladih se je vmes preoblikoval v Javni zavod za turizem in razvoj. Povezali so se s Termami Lendava in stolpom Vinarium. V sodobnem kolesarskem centru želijo gostom omogočiti še gostinsko ponudbo. V okviru nove finančne perspektive Evropske unije, so skupaj z madžarskimi partnerji prijavili projekt Pannon Pleasure II. V kolikor bodo na razpisu uspešni, nameravajo v sklopu tega projekta zgraditi sodoben cross-country adrenalinski park, ki bo namenjen tako kolesarjem, kakor tudi pohodnikom. Adrenalinski park je predviden na območju med Lendavo in Lentijem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.03.2016 ob 8:47 lujz gost

      Bravo. Želim Vam veliko uspeha. Razvoj naravi prijaznega turizma in vzpodbujanje gibanja-super!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.03.2016 ob 9:19 Vilmoš Lendava gost

      Kolesarski center, ki nima kolesarskih stez...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.03.2016 ob 14:53 gost gost

      Lehko napravijo ka čejo, dokler nedo spremenili miselnosti, do togi in negostoljubni nede nič od njihovoga turizma. Včijo se naj od tu, ne od prek. Uzkušnje povedo največ.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2016 ob 9:58 hotiza gost

        gost ............. Vougri so naj bole brezobrazen narod v državi naši so pa že dol zeli po njih .Hat neki kverdoša so nej prodavali ?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.03.2016 ob 16:57 Markl gost

      Bez veze.saj ideja ni slaba ampak kot je klasika nekdo zglumi..kol.center?...nato ustanovijo zavode..komisije...sele nato se bodo vprašali koliko pa nas bo živelo na račun teh sluzb in vloženega denarja pa ali računica je ali bo živela kot včasih tisti projekt od Kramarce...dokler so si politiki ok!!!!ja zdaj boste še adrenalinski park sfinancirali pa še eno klet pa kaj še Ujtomaš .ki je bil slovenski...ĺendavski spomenik in atrakcija pa ste uničili..včasih so bili v Termah ljudje ki so zeleli da bi lendava postala raj za ßportni turizem pa so se vsi direktorji in župani podelali v hlače...ne morete se idi zdravilißkega...pa penzionističnega pa žur pa mir pa pij pa jej pa hujšaj vse povprek....ej bute NIMATE STRATEGIJE KI SLONI NA TRADICIJI...IN NA TEM KAR JE V LENDAVI DOMA!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.03.2016 ob 10:52 kodila gost

      Markl, s teuf bi se pa lejko strinjal. Ne ven kak poznaš projekt od Kramarove, je pa rejsan bil dr.. od dr..a. Oprosti na pikicaj. Takšij projektof je bilou znan stou. Tou je podatek od Lendavčarof. Kelko ge poslüjšan, je krijf samo eden. Pa ga zaj zavolu reklame nemu izpostavlo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.03.2016 ob 16:21 hari gost

      tako je penzioneri, žur, mladina nejde vkup. Zriktati tak, ka de vsaka populacija ljudi imela nekaj od projektov, samo Lendava še to ni sposobna narediti 100 let, preveč je šalabajzarjev vmes

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.