https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ta konec tedna držimo pesti za Podlunška: »iz Porcheja ali Ferrarija se bo usedel v F1«

09.03.2016 ob 13:00  

Naš vrhunski športni pilot Peter Podlunšek iz Murske Sobote, se je kot smo že poročali, letos uspel uvrstiti med štirinajst pilotov, ki so sposobni dirkanja na najvišjem nivoju. Tokrat gre zares: v petek in soboto ga namreč čaka prva preizkušnja na prvi tekmi svetovnega prevenstva, ki se bo 11. in 12. marca začelo v Abu Dhabiju. Dax Wanless, Petrov mehanik pravi, da je »Peter odličen, če ne kar fantastičen pilot. Zdaj vsi nestrpno čakamo, da bomo videli, kako se počuti v razredu Master. Lansko leto je bil izzivalec – to je nekaj takšnega, kot da bi vozil Porcheja ali Ferrarija, zdaj pa se je usedel v F1«.

 

Prva preizkušnja ta konec tedna v Abu Dhabiju

Peter, ki se je dve leti kalil v pokalu Challenger, tokrat vstopa v elitni razred Master, kot nekateri pravijo formulo ena pod oblaki. Najprej so ustanovili lastno ekipo Peter Podlunšek Racing, nato pa je bilo potrebno pripraviti lastno dirkalno letala - Edge 540 V2. 

 

Foto: facebook Peter Podlunšek Racing / PP37

Letalo - »prava zver, ki nikoli, ampak res nikoli ne izgubi svoje moči«

Letalo so sestavili po željah pilota, glede na način letenja in telesne značilnosti. Na rakičanskem letališču so si ga številni ogledali sredi februarja, ko ga je Peter predstavil širši javnosti.

Petrov mehanik Dax Wanless ga je s skupino slovenskih strokovnjakov iz podjetij LX Nav, Albatross Fly, Airnamics in izjemnimi posamezniki uspešno prenovil. Za design pa je poskrbel Aldo Drudi, ki je dolga leta sodeloval z Valentinom Rossijem.

»V2 je pravzaprav akrobatsko letalo, ki ga z najrazličnejšimi posegi spremenimo v dirkalno letalo. Treba mu je odvzeti kar nekaj teže in izboljšati aerodinamiko. V3 je že čistokrvno dirkalno letalo, pretežno karbonsko, aerodinamično čisto in izjemno hitro. Če me kdo vpraša, kakšna je razlika med Edgom in Extro, pa bi šlo že za mešanje jabolk in hrušk. Uporaba letala Extra v pokalu Challenger ima seveda svoj namen: v nižjem razredu prvenstva ne želiš, da bi tekmovalci leteli na najhitrejšem in najbolj agresivnejšem tipu letala, saj se prvenstvu šele privajajo«, meni Dax.

Dax je v intervjuju za spletni portal www.redbull.com povedal, da je »Edge 540 V2 je v primerjavi z Extro, letalom pilotov pokala Challenger, prava zver, ki nikoli, ampak res nikoli ne izgubi svoje moči«.

Držimo pesti in ga spremljajmo v petek in soboto!

Podlunškov krstni polet lahko spremljate petek, 11. marca, ko bodo ob 16. uri po lokalnem času na sporedu kvalifikacije in v soboto, 12. marca, ko se ob 14. uri začne dirka.

Več na www.redbullairrace.com

Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.03.2016 ob 14:47 tv gost

      Na katerem programu lahko gledamo...

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.03.2016 ob 15:09 gost

      Na nobenem našem ... žal.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.03.2016 ob 15:53 PEPI1951 gost

      Prenos glejte na kanalu A.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.03.2016 ob 16:43 gost

      Na RedBullTV majo vse njihove prireditve v živo online: http://www.redbull.tv/

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.03.2016 ob 19:02 bbb gost

      župana pitajte,ge je prenos ;-)

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.03.2016 ob 19:41 ki gost

      Ka mo držal pestij ?Ges neman od toga nikšne koristi to bole ovi ka so pejneze delili .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.03.2016 ob 0:55 gost

      aha, naj tira šport za svoje pejneze, nej ka se krmi iz pejnez Pomurskoga zakona in pejnez sobočke občine

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.03.2016 ob 6:25 buuu gost

      boli me đoko za podlunška,koji kurac pa te je on ka ga saki den po medijah vlačite ?Za naše pejneze lejče po svetu in to je to.Npr.g.Šernek saki vikend negi po svetu hodi pa sodi ali pa je delegat,(trenutno je v litvi)bil že enkrat na olipiskih igrah,letos gre drugič,pravtako je letos dobil Blaudkovo plaketo pa se ne piše toliko kot od enega nadzornika ki je nadziral koga ??

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.03.2016 ob 15:52 bulli gost

      No pa njemi je uspelo namreč visokoletečemu redbulaši. Po kvalifikacijaj je vrhunsko odličen 13. Potrebno še najmanj milijon €.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.03.2016 ob 17:40 smc gost

      premalo je miljonček ;-) turisti že čakajo na meji ,da pridejo pogledat drvarnico iz milana in petrov avion ha ha

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.03.2016 ob 23:02 Jerry gost

      Glavno ka predstavlja pomurje, saj na realna tla bo pa že še prišel

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.03.2016 ob 11:57 ge bi tudi mani mani gost

      ha ha že je the ende za njega tak je dober bil ;-) napisa san pa nej nigi videl :-(

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.03.2016 ob 12:42 dolenjec gost

      Žalostno je brati škodoželjne komentarje prekmurcev, ki mislijo, da Petrov šport financirajo oni...le od kje.... Tista malenkost (res malenkost) , ki jo dobi od občine, je kaplja v morje v primerjavi s stroški udeležbe, ki jih finacira s pomočjo zasebnih sponzorjev, glavnina pa pade na njegova pleča. Kje je tista "povest o dobrih ljudeh (Prekmurcih), o kateri je pisal Miško Kranjec? Žalosten sem, ko gledam slovenceljsko škodoželjne komentarje nekaterih "zavednih" prekmurcev, ki napol pismeni, v eni spakedrani slovenščini pljuvajo po človeku, ki je Prekmurje naredil bolj razpoznavno, kakor vsi prekmurski kritizerji, s prekmursko politiko skupaj. Ni čudno, da je Prekmurje tam, kjer je. najpametnejši komentatorji, ki najbolj pljuvate in se šopirite, da vi financirate Podlunška..(malo morgen!! ) pomislite, da kljub prekrasni ,rodovitni zemlji, ki jo je v Prekmurju na pretek ne morete stopiti skupaj in zagrabiti ter postaviti Prekmurje tja, kamor spada, ampak jamrate, svojim ne privoščite uspeha ter se obnašate klasično slovenceljsko škodoželjno, ko "sosedu crkne krava"..... Lahko bi preživljali celo Slovenijo in pol Avstrije, namesto tega pa bi nekateri radi bili "nerazviti" in vlekli denarce od drugje... V Prekmurju poznam veliko dobrih, iskrenih, dobrosrčnih in poštenih ljudi..... na tem forumu ste zaenkrat glasnejši tisti drugi, škodoželjni, zaplankani , zakompleksani...... Pa lep pozdrav z dolenjske, Perotu pa veliko sreče in nabiranja izkušenj v letošnjem ciklusu.....Za naslednjo sezono!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.03.2016 ob 20:13 ms gost

      dolenjec ........ Podlušek je vö spadno ?ha,ha kak so vsi napovedovali zmage celo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      13.03.2016 ob 10:31 smc gost

      gost - dolenjec ne verjamem da si to kot imaš napisano v niku ;-) Nihče nima nič proti podlunšku in njegovemu športu ;) vsak ima pravico da ima svoj hobi ali šport,problem je v tem,da je on bil nadzornik rrmure katera je odšla v stečaj in njemu sponzorirala denar.Se ti ne zdi sporno da si nadzornik in sam seb daš denar nato pa podjetje gre v stečaj in ti nič ne odgovarjaš ? Prav v te je problem vas elitnežev,da mislite da je to vse normalno ko nas kradete in za nič ne odgovarjate. Prav tako,te sprašujem kako bi se počuti ko ti vsako nedeljo nad hišo brni avijon ?? Se tizdi smiselno nekomu dati 1.300.000€ za napis na čeladi katerega tako ali tako nsmo vidli ? in kaj misliš čigavi denar je bil to ? v Prekmurju bi za ta denar lahko olj smotrno porabili in privabili turiste ;- npr. če bi samo malo popravili ceste bi že prišlo o sprememb ali pa pri kaki tuji turistični agenciji nredili promocijo Prekmurja in verjamem da bi bilo več efekta kot pa sedaj. še in še bi lahko našteval vendar vem,da je brez veze z vami polemizirat ker vi povezani boste tako ali tako trdili svoje prav tako del1. Kje in kdaj je bil objavljen razpis za nova delovna mesta? 2. Kakšni so bili zahtevani pogoji za pridobitev službe? 3. Kdo je odločal o sprejetih kandidatih (posameznik ali komisija)? Če komisija, kdo jo je imenoval in kdo je bil v komisiji in na osnovi kakšnih referenc? 4. Kdo so bili izbrani kandidati? Imena in priimki, prosim. 5. Objavite reference izbranih kandidatov vključno z izobrazbo, delovno dobo, izkušnjami in prejšnjo zaposlitvijo. 6. Kje za zakonska podlaga za plačo novo zaposlenih, če proračun sprejemate komaj zdaj, zaposlena pa sta kao predvidena za projekt EXPO (ki ga ni nikjer)? Ker je Zavod za kulturo javni zavod ste dolžni v skladu z Zakonom o dostopu do javnih informacij podatke posredovati javnosti. ali kot se vam zahoče vendar me zanima kako dolgo še ? Zakaj brigita oziroma župan ne odgovorita na preprosta vprašanja kot so

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.