https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Dušan Cvetko po srečanju s Cerarjem: »Naredili smo velik korak naprej«

15.03.2016 ob 10:30  

Predsednik vlade Miro Cerar je včeraj sprejel predstavnike Sindikata delavcev migrantov Slovenije, ki opozarjajo na problematiko obdavčevanja delavcev, zaposlenih v tujini. Predsednik sindikata Dušan Cvetko je pogovor ocenil kot konstruktiven in upa, da bodo po desetih letih zadevo uspeli rešiti.

Kot so po srečanju sporočili iz kabineta predsednika vlade, so se dogovorili, da bodo predstavniki sindikata v najkrajšem možnem času vladi posredovali konkretne predloge za rešitev najbolj perečih odprtih vprašanj s področja obdavčitve njihovih dohodkov. Njihove predloge bo nato vladna stran preučila in oblikovala predloge sistemskih rešitev, o katerih bi nato v naslednjih tednih skušali uskladiti stališča.

Cvetko je po sestanku dejal, da bosta v treh tednih obe strani pripravili gradivo, nato pa se bodo ponovno sestali in skušali najti rešitev. Sicer pa je bil s pogovorom zadovoljen. Po poročanju STA namreč pravi: "Mislim, da smo danes naredili kar velik korak naprej, glede na to, da nas je danes prvič v desetih letih sprejel predsednik vlade in smo mu to zadevo lahko predstavili".

Foto: arhiv Pomurec.com

Sindikat delavcev migrantov Slovenije si želi le pravične obravnave

Cvetko je sicer znova poudaril, da ne želijo privilegiranega položaja, želijo pa pravično obravnavo. "Mi rešujemo skupino ljudi, ki je v Avstriji zaščitena z minimalnim osebnim dohodkom, pri nas pa pade v drugi ali tretji plačilni razred. In ti ljudje se danes soočajo z doplačili med 2000 in 4000 evri," je dejal. Po njegovih besedah želijo, da se izdane odločbe še enkrat preučijo in zaustavijo davčno-kazenski postopki, ki so že v teku. Upajo tudi, da bo njihovim argumentom sledilo upravno sodišče, na katerem že poteka kar nekaj pravdnih postopkov.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.