https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski študentje izbrani na Redbullovem izzivu. Do Pariza morajo priti brez denarja ...

16.03.2016 ob 7:00  

Njihovo menjalno sredstvo bodo zgolj pločevnike priznanega proizvajalca energijskih pijač. Potovanje se začne 12. aprila v Berlinu, promovirali bodo tudi Slovenijo.

 

Pomurska ekipa Team Threesoome, ki jo sestavljajo Tina Durič, Tomaž Grosman in Matic Zemljič, je bila izbrana na Redbullovem izzivu Can you make it. Izbrane ekipe bodo morale v tednu dni potovati po Evropi, pri čemer bodo njihova edina plačilna valuta pločevinke Red Bulla. Odločitev za sodelovanje je med pomurskimi študenti nastala povsem spontano. »Tomaž je bil glavni pobudnik ideje, vendar naju z Maticem ni rabil dolgo prepričevati, saj smo vsi trije v tem izzivu videli priložnost za noro in posebno doživetje,« pove Tina Durič, sicer študentka psihologije.

Promovirali bodo tudi Slovenijo

»Seveda bomo ob prvi priložnosti ljudem po Evropi povedali za lepo zeleno deželo na sončni strani Alp, ki je zagotovo vredna obiska,« nam zatrdi mlada študentka. Ob tem je prepričana, da jim bo iznajdljivostjo in kreativnostjo uspelo »preživeti«. Svojo pot po Evropi bodo začeli 12. aprila v Berlinu, nato imajo sedem dni časa, da ustvarijo čim več spominov ter prispejo v Pariz.

Takšne priložnosti v življenju več ne bo ...

Med drugim bodo na poti morali uspešno prestati šest »checkpointov« na šestih različnih mestih, kjer bodo opravljali določene naloge (fizične, miselne in ustvarjalne). »Ob uspešnem prihodu na »checkpoint« dobimo tudi novo zalogo Redbullov, tako da nam »denarja« zagotovo ne bo zmanjkalo,« je prepričana Duričeva. Dodaja, da se na poti želijo predvsem zabavati. »Želimo preko svojih zmožnosti, ker verjetno česar takega v življenju več ne bomo imeli priložnost izkusiti.« Redbulle na poti ne smejo menjavati za denar, v poštev pride zgolj blagovna menjava, sicer sledi diskvalifikacija.

Podprete jih lahko iz kavča

Na poti jih boste lahko spremljali preko računalnika; vse transakcije in plačila, ki jih bodo izvedli z Redbulli, bodo morali prikazati na spletni strani. Tam bodo objavljali fotografije in videe, vzporedno pa tudi na njihovih profilih na Facebooku. Vzpostavili so še lastno Facebook stran Team Threesome, ki jo najdete TUKAJ

Kdo bo zmagovalec?

O končnem zmagovalcu odloča skupno število zbranih točk. Slednje se določajo v treh različnih kategorijah: Social category (popularnost na družabnih omrežjih), Checkpoint category (uspešnost opravljenih nalog na checkpointih), Adventure category (število opravljenih nalog in izzivov, ki jih bodo priložnostno opravljali na poti in jih dokazali s fotografskim ter video materialom).

Zmaga torej tisti, ki je najbolj »in« v vseh kategorijah. Na izziv se je prijavilo več kot 2000 ekip iz celotnega sveta, izbranih je bilo 165. Iz Slovenije poleg pomurske ekipe še Team BIK.   

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2016 ob 10:19 cekopit gost

      Voj, to je rejsan enostavno kak pasulj. Najprle idejo do Podlunška. Pare redbullove tan puno. Ga prosijo ka jih odšlepa po vsej šestih čekpontaj. Zmaga zagaranterana.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.