https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Razgledni stolp Vinarium bogatejši za velikanko »Pisanico od srca«

Lendava  

Danes so v imenu Občine Lendava ob razglednem stolpu Vinarium svečano odkrili velikansko »Pisanico od srca«, kar je omogočila Koprivničko-križevačka županija. Pisanica velikanka  simbolizira mir in prijateljstvo med narodi.


Od danes je Lendava bogatejša še za eno znamenitost in turistično atrakcijo. Razgledni stolp Vinarium v Lendavskih goricah že gosti razstavo pirhov in ostalih velikonočnih umetniških izdelkov domače obrti. Danes pa so ob razglednem stolpu postavili in svečano odkrili še velikansko »Pisanico od srca«.

Pisanico so poslikali ljubiteljski umetniki Podravine po tradicionalnih postopkih. Tradicija poslikave pirhov v različnih tehnikah ima že dolgoletno tradicijo. Leta 2008 pa so uspeli pridobili še status nematerialne kulturne dobrine na Hrvaškem.

Gostovanje pisanice velikanke so omogočili Koprivniško-križevačka županija in njena turistična društva v sodelovanju s Turistično zvezo Lendava vabi. Pisanico sta svečano odkrila župan Občine Lendava mag. Anton Balažek in župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Svečanega dogodka so se udeležili tudi predstavniki pobratenega mesta Đurđevac iz Hrvaške. Župana sta nagovorila prisotne in poudarila pomen ohranjanja kulturne dediščine in medsebojnega sodelovanja, ter podala svoja voščila ob prihajajočih velikonočnih praznikih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2016 ob 17:04 Kulturnica gost

      No ja, samo še velikansko (mednarodno) jajce je manjkalo pred super stolpom z mednarodnim razgledom. Ko bi vsaj kaj pomagalo k razvoju turizma v Lendavskih goricah. Vse skupaj je eno samo šopirjenje, kje so ob volitvah obljubljena nova delovna mesta, razcvet turizma, obrti itd. itd. Stolp je videl skoraj že vsak tretji Slovenec, ko si ga ogledajo še preostali, bomo pa tam, kjer smo bili pred stolpom. Lepo je, da navezujemo stike z mesti, županijami itd., a od tega imajo korist spet le tisti, ki so vabljeni na pogostitev. Torej. vse skupaj je samo razkazovanje in šopirjenje oblastnikov. Drži?

      27 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2016 ob 22:30 prestolnica jajc gost

        Absolutno drži, gre za primitivno šopirjenje. Še malo pa bodo postavili 10 ali 20 metrsko jajce, nek se zna, kje je svetovna prestolnica poloušk. Kaj ima Balažek pri tem, to mi ni jasno. Predsednik mladih komunistov Lendave praznuje Veliko noč?

        17 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2016 ob 22:42 lendavska hobotnica gost

        Nekaj si pozabila, kulturnica. Župan je pred nekaj meseci postavil svojega zeta za direktorja stolpa (hčerko pa za direktorco vrtca). A zeta ne vidim na slikah, valjda se ne upa fotografirati skupaj s tastom pri stolpu...

        18 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.03.2016 ob 19:29 bilica gost

      Stralno iste face, face , ki imajo korist, poglejte jih samo, kako so debeli-debele, redijo se kot pajceki. Samopromocija, ki je že kar tragikomična, ubožčki, da jim ni para, smilijo se mi...

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.03.2016 ob 21:52 kokotek gost

      kulturnica, točno tak, pred volitvami bi vsi odpirali delovna mesta, sedaj pa samo še barvajo"đajca", vidimo pa kak so ta lejko velka, mati moja mila

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2016 ob 22:14 đo gost

        Lendavska megalomanija. Vse propada, ljudstvo se seli drugam, šerif pa tem večje neumnosti dela. To Lendavčane farbajo, nej đajca.

        19 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.03.2016 ob 22:03 županski nivoji gost

      Bože mili kakši kič. Vejpa ste Picassa mejli v Lendavi pa Rembrandta, kakša glupost je zaj tou... Nešternim je seeno, samo ka jih fotografirajo za novine. Županski nivoji.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.03.2016 ob 22:33 klovni gost

      Komično in tragično hkrati.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.03.2016 ob 11:49 kodila gost

      Torej tragikomično. Za občane pa zelo resno. Predsednik mladih komunistov, komunist, ZLSD, LDS, SDS, Desus. Priznajte, da se eni blazno znajdejo. Ne farbajo samo jajc, ampak tudi nas.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.03.2016 ob 16:42 Fidlboy gost

      Zakaj spet napadate župana. A ne veste, da se bo iz tega velikega pirha izleglo prek 100 novih delovnih mest za Lendavčane, ki jih je župan obljubil pred volitvami.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2016 ob 16:31 gost

        ja,ja obljubljal je delovna mesta....samo komu, če še med javna dela ne moreš priti, če si navadni smrtnik,na zavodu ti povejo, najaviteese županu in mogoče pridete med kandidate za javna dela, ali za delo v Pakirnem centru ....itd.a na sliki pri đajcu vidiš ,da v javno delo pridejo tudi celo titi, kateri so pripomogli pri stečaju Komunale, oj, oj oj,za kaj smo se borili leta 1991......................

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.03.2016 ob 23:28 kovač gost

      To nam servirajo politiki, ki JIH izdatno plačujemo in zasipavamo s privilegiji.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.03.2016 ob 16:37 churchil gost

      Če se jih pa bojimo zamenjat, tile, ki nam 25 let kažejo mesec v vodi za zapahe, lastnino jim pobrat, prodat, napolnit zdravstveno in invalidsko blagajno(tu so vse spokradli), in namestiti nove SAMO KATERE, ki bodo upali prevzet to zajebano - pokradeno stanje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.