https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Škof Štumpf v velikonočni poslanici poziva vernike, naj se borijo za življenje

26.03.2016 ob 7:05  

Murskosoboški škof dr. Peter Štumpf je v svojem nagovoru vernikom ob največjem krščanskem prazniku Veliki noči opozoril na veliko moč greha v današnjih časih. Vernikom pravi, da je prav, da se v življenju česa bojimo, vendar pa se moramo tudi boriti.

Štumpf: »Kristusa so umorili in trpinčili grehi človeka.«

Soboški škof dr. Peter Štumpf se je v velikonočni poslanici najprej dotaknil smrti Kristusa na križu, ki je bila posledica spletkarjenja ljudi in preračunljiv umor. Zaradi tovrstne grozote človeške hudobije, so obnemeli tudi svetopisemski očaki in preroki. Poudaril je, da danes ni drugače od takrat, saj je vsaka druga novica, ki pride do nas novica o grehu. To so novice o korupciji, novice o nasilju in ubojih, o prevarah, o migrantih, o diskriminaciji, o krajah, o razvratu. Novica o grehu pa je novica o Satanu. Novica o Satanu pa je novica o smrti.

 

Foto: Arhiv Pomurec.com

Velika noč oznanja smrt in vstajenje Kristusa od mrtvih

Juda Iškariot je imel svoje sanje o uspehu, zato se je pustil zlorabiti Satanu, dodaja Štumpf. Tudi Satan je imel svoje sanje o uspehu, namreč  zasužnjiti vse kar diši po človeškem, in vse kar je človeškega vkleniti v večno smrt. Kajti človeštvo ob smrti Kristusa na veliki petek ni častilo Boga, ampak se je klanjalo Satanu. Toda Bog se ni umaknil. In kamor stopi Bog, tam Satan ne more obstati. Čeprav je greh umoril Kristusa, se je zgodilo neverjetno, božja provokacija. Škof izpostavlja, da je ta provokacija bilo dejstvo, da je v moči Svetega duha Kristus vstal od mrtvih in s tem Satanu iztrgal oblast nad ljudmi. S tem je Kristus zasejal večno življenje na vse ljudi. Štumpf pravi, da poleg sporočila, da se naj živega ne išče med mrtvimi, do nas iz praznega groba prihaja še eno sporočilo, namreč, da se naj bojimo greha, vendar se moramo boriti za to, da ne bomo sužnji greha, da se naj bojimo smrti, vendar se naj borimo za življenje, da se naj bojimo Satana, toda ljubimo zmagovalca nad Satanom-Kristusa.

Življenje ni dremanje in obupavanje, ampak moramo ostati budni, saj je življenje startegija, kako priti k Očetu v nebesa. Saj je sveta velika noč noč bedenja za Kristusa, ki prihaja iz groba, je noč bedenja za vsakega izmed nas, da ne bi  v življenju dremali in zaspali v grehih in večni smrti, sveta noč je noč, ki nas prebuja v novo, večno življenje. Ob koncu poslanice je oznanil veselo novico, da je Kristus vstal od mrtvih in z njim bomo vstali tudi mi, zato se veselimo in radujmo.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.