https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Sklad za nagradno igro davčnih blagajn razdeljen. Pomeni to konec davčnim blagajnam?

01.04.2016 ob 13:30  

Finančna uprava RS (Furs) je že v prvem žrebanju od predvidenih štirih razdelila celoten sklad za nagradno igro Vklopi račun, zahtevaj račun, s katero država ob uvedbi davčnih blagajn potrošnike spodbuja, naj vzamejo račun.

Zakaj namesto predvidenih štirih žrebanj le eno?

Davčne blagajne pri poslovanju z gotovino so v Sloveniji obvezne od 2. Januarja letos, vlada pa si od njih obeta manj utajenih davkov in zmanjšanje obsega sive ekonomije. Da bi vse skupaj bilo bolj učinkovito, je z njihovo uvedbo stekla tudi nagradna igra z nagradnim skladom 124.000 evrov. V nagradni igri lahko sodelujejo potrošniki, ki na finančno upravo pošljejo pakete računov desetih različnih izdajateljev, prvi krog zbiranja računov pa se je iztekel 31. marca.

Žrebanja bi morala biti štiri - vsake tri mesece eno. Vendar pa je minister Mramor v četrtek v DZ povedal, da bo vlada prisluhnila zahtevam opozicije in predvidoma že naslednji teden v DZ poslala predlog novele zakona o davčnem potrjevanju računov, s katerim se bo davčne blagajne ukinilo. Po poročanju STA bi državni zbor naj novelo zakona sprejel najpozneje na majski seji, zato Mramor smatra, da je edino smiselno, da Furs že v prvem žrebanju razdeli celoten sklad za nagradno igro.

Foto: Thinkstock

Na Fursu so tako v četrtek zvečer izvedli žrebanje ter razdelili denarne nagrade v vrednosti 60.000 evrov, 40.000 evrov in 20.000 evrov in še eno v vrednosti 4000 evrov za tiste, ki so sodelovali prek mobilne aplikacije ali portala e-Davki. Med pošiljatelji so v žrebanju upoštevali 531.641 paketov računov. Najvišjega dobitka (60.000 evrov) se je lahko razveselil Jože iz Sevnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.04.2016 ob 16:06 gost

      1.april hahaha :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.04.2016 ob 17:37 GOST gost

      Država, voditelji 25 let - nula od LJUDI, pogrebniki poštenih Slovencev, SRAMOTA!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.04.2016 ob 20:21 Stewn gost

      DAVČNE BLAGAJNE - Slovenski politiki so bili (samo)zavedeni od Hrvatov, kajti uvedba davčnih blagajn je na Hrvaškem, kot sem bral, prinesla v državno blagajno veliko denarja, in potem takem bi se enako moralo zgoditi v Sloveniji. Zdaj pa ugotavljajo, da temu ni tako. Osebno menim, da je bilo zgledovanje po Hrvatih neumnost. ------------- Na splošno velja, da so Hrvati "šeftari" in da pred uvedbo davčnih blagajn ni bilo davčne discipline. Bolj razumljivo: to, kar so Hrvati dosegli z davčninm blagajnami, smo na Slovenskem že imeli z nedavčnimi registrskimi blagajnami. "Daavčne" je treba je nemudoma ukiniti, da bodo ljudje lažje zadihali. Neunost: vsak evro,ki ga občajno dam za jutranjo kavico, je "moral" biti potrjen v Ljubljani. Pa otroci v OŠ, ki imajo t. i."bazare", bi morali denarce prikazovati z davčno blagajno. Na udaru so tudi PGD in druga društva. Mar so hoteli, da se ne bi smeli družiti in zvrniti pivce za živce ali kak špricar. Od vsega nabavljenega blaga se taki in tako plača 9,5 oz. 22-odstotni DDV. --------Hvala NSi za zavzemanje za ukinitev.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.04.2016 ob 20:35 bad-boy gost

      kak ste bedni z tejmi smotanimi forami, na kere se samo deca kaplejo...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.