https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pevski in glasbeni ustvarjalci razveselili ter združili moči – Za Kajo

Stročja vas, 09.04.2016 ob 12:00  

Učenci in učitelji osnovne šole Stročja vas so pripravili za njihovo učenko dobrodelni koncert – Za Kajo. Z dobrodelnim koncertom so zbirali denar za pripomočke, ki jih Kaja nujno potrebuje in kateri ji bodo olajšali življenje.


Vedoželjna, simpatična in navihana Kaja obiskuje 4. razred. Kaja je vezana na invalidski voziček in zaradi lažjega dela, večje samostojnosti ter boljše vključitve v šolski proces bi potrebovala številne pripomočke. Kljub temu, da imajo novejšo šolo slednja ni v celoti prilagojena gibalno oviranim osebam.

V želji, da bi Kaja postala čim bolj samostojna in da ji olajšajo življenje so se na šoli odločili, da bodo začeli zbirati sredstva za nujne pripomočke. Nakup potrebnih pripomočkov za Kajo je visok zalogaj in zato bodo skozi različne akcije zbirali potrebnasredstva.

Za Kajo zbirajo že zamaške, sedaj pa so pripravili še dobrodelni koncert v katerem so dobrosrčno sodelovali številni pevci, glasbeniki, pevske skupine in zbori. Kajo so s svojim nastopom na dobrodelnem koncertu podprli in razveselili, ter za odlično vzdušje v dvorani poskrbeli naslednji ustvarjalci:

-          Plesni nastop Matejke in Blaža,

-          Pevski zbor Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer,

-          Zbor OŠ Svetka Golarja,

-          Katja Vunderl s harmoniko,

-          Učenke 7. razreda,

-          Tamburaši Mlade strune,

-          Pevka Ingrid,

-          Staša, Urška in Bea,

-          Tolkalist Simon Škrlec,

-          Cvenski oktet,

-          Mladi Pomurci,

-          Pihalna godba GŠ Ljutomer,

-          Klapovuhi,

-          Tamburaši Zlate strune,

-          Gočtan trio,

-          Okajeni muzikantje in

-          Ansambel štrk.

Prireditev je povezoval Andrej Mernik. Ravnateljica Mateja Leskovar Polanič se je na koncu zahvalila vsem, ki so kakorkoli pomagali in sodelovali pri pripravi in izvedbi dobrodelnega koncerta. Še posebej gre zahvala za izvedbo koncerta učiteljici glasbe Katji Vunderl. Vsi nastopajoči so se honorarju odpovedali. Skupno je na odru nastopilo 110 ustvarjalcev. Na prireditvi so za Kajo zbrali 1.740 evrov. Še naprej pa poteka akcija zbiranja zamaškov v sodelovanju s podjetjem MPI - Embalaža. Nameravajo pa pripraviti še druge aktivnosti s katerimi bodo zbirali potrebna sredstva za Kajo. Sredstva za postavitev tehničnih pripomočkov za Kajo se zbirajo na posebnem računu, ki je odprt na SKB banki preko Rdečega križa Ljutomer 03173-1000430661 - Za Kajo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija