https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Se po skoraj desetih letih stečajni postopek Zvezde-Diane bliža koncu?

Murska Sobota, 12.04.2016 ob 8:00  

Končanje stečajnega postopka je zanimivo predvsem po prepletenosti istih oseb ob aktualnih vzporednih poslovnih dogodkih. Zgleda pa, da se bo končal z ugotovitvijo, da ni mogoče unovčiti terjatve Zvezde - Diane v stečaju do Marka Slaviča.

Pri stečajnem postopku podjetja Zvezda-Diana gre za odškodninsko tožbo do Marka Slaviča iz Ključarovec v višini 2,2 milijona evrov. Okrožno sodišče je namreč pozvalo upnike, da naj dajo soglasje za prevzem premoženja, ki ga ni mogoče unovčiti. Tožba je bila vložena na zahtevo murskosoboškega državnega pravobranilstva septembra 2014. To je bilo tudi leto, ko so se na murskosoboškem sodišču iztekle sodbe, v katerih je bil Marko Slavič obdolžen poslovne goljufije in povzročitve stečaja podjetja Zvezda – Diana. Slavič je takrat bil obsojen na 20 mesečno zaporno kazen. Kazen bo odslužil z družbeno koristnim delom v Mladinskem centru Prlekija, s katerim je začel 1. januarja 2016. 

Foto: Arhiv Pomurec.com

Sodišče je januarja letos izdalo tudi sklep, da soglaša s sklenitvijo sodne poravnave v tožbi med stečajnim dolžnikom in Heto Asset Resolution (prej Hypo Leasing) v zvezi s pridobljeno koristjo zaradi uporabe vrtine pri hotelu Diana in pomožnih prostorov za čas pred začetkom stečajnega postopka. Tožbeni zahtevek stečajnega dolžnika je najprej presegal 400 tisoč evrov. Januarja letos sta se stranki dogovorili za odškodnino v višini 10 tisoč evrov. Kajti pooblaščenec stečajnega dolžnika, oziroma odvetnik, ki ga je najel stečajni upravitelj Štefan Ščap, je menil, da bo ravnanje v dobri oziroma slabi veri težko dokazati.

Ob vsem tem pa se vedno znova pojavljajo enaka imena, ki so med seboj povezana: podjetje MS Ključarovci (Marko Slavič), stečajni upravitelj Štefan Ščap. Med drugim je Slavič bil zadnji lastnik upravnih prostorov nekdanjega Tehnostroja, katere je potem prodal Marjanu Ciganu iz Srednje Bistrice. Slednji je v stečajnem postopku Zvezde - Diane, ki se je začel avgusta 2006, kupil Zvezdo v Beltincih. Upniki so se v tem stečajnem postopku morali zadovoljiti z dobrimi štirimi milijoni evrov. Ob takšni prepletenosti oseb se skoraj lahko pričakuje, da se bo tudi 2,2-milijonska terjatev stečajnega postopka Zvezda-Diana nekako »dogovorila«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2016 ob 8:37 gost

      tresla se gora, rodio se kurac ena od milijonskih zgodb Republike Slovenije, ka si nouri, koristno delo so njemi dali, ka odsluži kazen

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2016 ob 22:45 rudlek gost

      In denejo ga točno v Mladinski center Prlekija. Leglo pijancev in drogerašev. Podpornikov županje. Rejsan, ka si nouri!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.