https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Trije Prekmurci so se danes podali na življenjsko dogodivščino brez denarja in mobilnega telefona

Murska Sobota  

Danes so se Prekmurci Tina Durič, Tomaž Grosman in Matic Zemljič kot ekipa Threesome podali na več kot tisoč kilometrov dolgo potovanje brez denarja in mobilnega telefona med Belinom in Parizom.


Prekmurska trojica avanturistov si je nadela ime Threesome (trojček). Ekipi Threesome se je uspelo uvrstiti med 156 izbranih študentskih ekip, ki se bodo podali na potovanje. Na razpisan popotniški izziv z nazivom »Can You make it« se je prijavilo več kot dva tisoč ekip iz 50 držav.

Ekipa Threesome se je danes odpravila na potovanje med Berlinom in Parizom brez denarja, brez elektronskih pripomočkov. Edino plačilno sredstvo, ki ga lahko uporabljajo je pločevinka znane energijske pijače. Potovanje pa morajo opraviti v roku enega tedna.

Slovenija sodeluje na izzivu z dvema ekipama

Potovanje bo trajalo v času do 12. do 19. aprila. Slovenija se je uspela na potovalni izziv uvrstiti z dvema ekipama. Prva je trojček Threesome iz Prekmurja in druga skupina BIK iz Celja. Ideja za sodelovanje na izzivu se je porodila Tomažu Grosmanu, 22-letnemu študentu mode. Pridružila pa sta se mu še Tina študentka psihologije in Matic študent ekonomije.

Natečaj »Can You Make It« pripravljajo pri Red Bullu že vse od leta 2014. Samo od iznajdljivosti udeležencev je odvisno za kaj vse bodo uspeli zamenjati pločevinko energijske pijače.

Threesome izbrani zaradi predstavitvenega videa

Kot je povedal Tomaž so se mogli prijaviti na izbor s kratkim opisom. Po njegovih besedah pa je bil ključnega pomena za izbor predstavitveni video posnetek, ki so ga pripravili. Naredili so čisto svojo različico, v nasprotju z ostalimi niso promovirali organizatorja, ampak sebe kot ekipo. Saj je bil video edini kriterij po katerem je žirija ocenjevala prijavljene ekipe.

Provokativno ime trojček so si izbrali zato, da bi bili drugačni. Zato so tudi izbrali oblačila iz osemdesetih let in nastopajo kot junaki pornografskih filmov. Oblačila so dobili na Karitasu. Za stilsko podobo ekipe je s svojim znanjem mode poskrbel kar Tomaž sam.

Kako bo izgledalo potovanje?

Tina je povedala, da so prejeli nekaj osnovnih informacij o potovanju. V Benetkah se bodo vkrcali v letalo in odleteli v Berlin, kjer bo sestanek. Na katerem jih bodo razložili vsa pravila igre. Prejeli pa bodo tudi preživetveni komplet v katerem je tudi karton na katerega bodo napisali destinacijo do katere bi radi potovali z avtoštopom. Potem pa so prepuščeni sami sebi in svoji iznajdljivosti. Med potjo iz Berlina do Pariza se bomo mogli ustaviti v šestih postojankah in tam opraviti določene naloge. Na poti jih bo skupaj 44 tako iz Slovenije, kakor drugih držav. Ekipe bodo potovale še iz Barcelone, Edinburga in Prage.

Tomaž je povedal, da je namen potovanje od kontrolne do kontrolne točke. Vmes pa bi radi čim več lepega doživeli. Tina je dodala, da je pločevinka energijske pijače edino plačilno sredstvo s katerim bodo plačevali prehrano, prenočišča in prevoze. Na startu jih dobijo 24, potem pa je samo od njih odvisno kako se bodo znašli in kako dobro jih bodo znali vnovčiti.

Kaj pričakujejo od dogodivščine?

Tomaž je za Siol povedal, da bo to potovanje, ki si ga bodo zapomnili za vse življenje. To bo za njih velika življenjska preizkušnja in izkušnja. Matic pa je prepričan, da si bodo nabrali cel kup življenjskih zgodb. Tina pa meni, da bo to potovanje preizkus samega sebe in njihovih odnosov kot skupine. Teden dni bodo sami in odvisni le od drug drugega ter lastne iznajdljivosti.

Foto: Ekipa Threesome

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2016 ob 11:31 Ira gost

      Bravo, mladi, želim vam uspešmo pot, polno dogodivščin, čestitke.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2016 ob 20:58 Joc gost

      Navijamo za vas, srecno pot. Enkratni ste.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.04.2016 ob 1:25 pišta gost

      Vse dobro vam želim in čestitke, da ste se v to podali. Ko se vrnete, dajte tukaj gor kaj več povedat o tem.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.