https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radenski maraton v pričakovanju rekordne udeležbe na novi progi preko dveh držav

22.04.2016 ob 7:00  

Letošnjo tretjo soboto v maju bo 36. Maraton treh src obudil tradicijo in tako ponovno dokazal, da meje v nogah in v srcih ne obstajajo – proga bo namreč štirikrat prosto prestopila mejo in vodila po ozemlju sosednje Avstrije. Medalje bodo ponovno podeljevali naši nordijci, morebiti bo prisoten tudi Peter Prevc.


 Župani petih občin simbolno skupaj prečkali most

Na predstavitvi, ki je potekala ob mostu na Muri v Gornji Radgoni, so o pomenu Maratona treh src za lokalno skupnost, o pomenu sodelovanja in preseganja različnih oblik meja spregovorili tudi župani petih občin, skozi katere bo letos potekal Maraton treh src – Janez Rihtarič, župan občine Radenci, Stanislav Rojko, župan Gornje Radgone, Drago Vogrinčič, župan Cankove, Franc Horvat, župan občine Tišina ter župan avstrijske občine Bad Radkersburg Heinrich Schmidlechner. »Zelo me veseli, da bo svetovno znani Maraton treh src ponovno potekal tudi skozi Bad Radkersburg. S tem smo si sosedje, ki si delimo življenjski prostor, še korak bližje, kar pomembno prispeva h kakovosti življenja na obeh straneh meje. Maraton v sebi nosi sporočilo prijateljskega sodelovanja in podpore. Še posebej v teh časih je ključno, da drug drugemu zaupamo, saj bomo izzive in naloge prihodnosti lažje premagali in izpeljali skupaj,« je izpostavil Heinrich Schmidlechner.

Skupaj so prepričani, da bo najstarejši maraton v tem koncu sveta tudi letos izjemen športni in družabni dogodek, k čemur vsako leto odločilno prispevata dolgoletna podpora Radenske ter neverjetna predanost okoli 900 prostovoljcev.

Proga ponovno čez mejo

Marko Pintarič je podrobneje predstavil vse proge, ki jih imajo udeleženci Maratona treh src na voljo. To so veliki maraton Radenska Classic (42,195 km), polmaraton Radenska Light (21,098 km), tek Radenska Naturelle (10 km), Oazin tek (5,5 km) ter tekmovanje v nordijski hoji (9 km). Tu je seveda še netekmovalni program, ki bo obsegal Veveričkin in srčkov tek za otroke ter Pohod treh src. Pomembna novost je tudi podatek, da bo proga le v enem krogu. Zavoljo nove trase prireditelji pričakujejo rekordno udeležbo.

Proga bo tako tekače velikega maratona vodila iz Radencev v Gornjo Radgono, kjer bodo tekači prečkali most na Muri – in s tem mejo med Slovenijo in Avstrijo – ter pot nadaljevali prek avstrijske Radgone (Bad Radkersburga) in Zenkovcev (Zeltinga) nazaj v Slovenijo, skozi Cankovo, Skakovce, Krajno in Gederovce, nato pa spet za nekaj časa v Avstrijo, skozi Žetince (Sicheldorf) in Potrno (Laafeld) nazaj v Radgono in ponovno prek Mure v Gornjo Radgono, od tam pa skozi Orehovce in Boračevo do cilja v Radencih.

Medalje bodo podeljevali nordijci, prisoten bo Filip Flisar, morebiti pa tudi Peter Prevc

Radenska je tudi zlati sponzor Slovenske nordijske reprezentance, zato se Maratona treh src že tradicionalno udeležijo tudi naši smučarski skakalci in tekači, ki udeležencem tudi podeljujejo medalje, včasih pa presenetijo tudi z odličnimi rezultati. Lahko pa potrdimo, da bo na prireditvi sodeloval tudi Filip Flisar, ki bo, med drugim, podeljeval medalje svojim “sodelavcem” na podelitvah vojaških kategorij,« je razkril Marko Pintarič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.04.2016 ob 8:26 gost gost

      Eni in isti in ena in ista nepogrešljiva, se udinjajo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.04.2016 ob 20:39 gost

      Dupelizci...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.04.2016 ob 21:55 maratonec gost

      fejst baba, ala joj vera, ovi dupelizci bolj za traktorske ekspedicije

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.