https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na OŠ Puconci so Zemlji na prav poseben način pokazali, da jo imajo radi

Puconci, 23.04.2016 ob 7:00  

Osnovna šola Puconci se je odločila Svetovni dan Zemlje obeležiti na malo drugačen način. Poleg učencev in učiteljev od 1. do 5. razreda so namreč k sodelovanju povabili tudi starše in stare starše učencev in učenk OŠ Puconci.

Tako so si tega dne na OŠ Puconci pred eko učilnico vsi skupaj postavili vprašanje: »Smo kaj dobrega storili za edino Zemljo, ki jo imamo?« In z veseljem so lahko ugotovili, da si na vprašanje lahko odgovorijo pritrdilno, saj so Zemlji pokazali, da jo imajo radi s prireditvijo, delavnicami in eko tržnico, ki je delavnicam sledila. Na prireditvi so nastopili učenci od 1. do 5. razreda s pesmicami. Nekateri so jih Zemlji napisali kar sami. Zbrane pa sta nagovorila podravnatelj OŠ Puconci Janez Lipič in župan občine Puconci Ludvik Novak. Vsak z svojimi besedami sta povedala, da se moramo zavedati, da kar delamo Zemlji, to nam Zemlja vrača nazaj in da je potrebno počasi v večji meri začeti ukrepati, da ne bo prepozno.

Sledile so delavnice, ki so jih izvedli kar osem: šolski eko vrt, moj ograček in zeliščni čaji, medoviti vrt in čebele, sadne gredice, zeliščni namazi, fitnes na prostem, analiza zemlje in vode in zeleni mešančki-smutiji. So pa poleg tega še vse obiskovalce naprosili, da jim tega dne darujejo domača semena in sadike.

Na OŠ Puconci so tega dne prav gotovo pokazali, da, če bi se vsak Zemljan in Zemljanka vsak dan zavedal ranljivosti in enkratnosti planeta, na katerem živimo, in se temu primerno tudi obnašal, bi naša Zemlja bila veliko bolj ohranjena za naslednje generacije. Kajti sporočilo dneva Zemlje je le eno: Prihodnost sveta je odvisna od ravnanja prav vsakega izmed nas prav vsak dan.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.