https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Delavci v Galexu že dva meseca brez plač, obljubljajo jim jih v sredini meseca maja

25.04.2016 ob 13:00  

V murskosoboškem podjetju Galex je trenutno zaposlenih 19 delavcev. Žal pa le ti že dva meseca ostajajo brez plače. Vodstvo obljublja, da bodo plače prejeli v sredini meseca maja, ko bodo dobili novega večinskega lastnika.

Po besedah direktorja Saša Zidarja razloga za skrb ni, saj bi se finančne težave naj uredile v sredini meseca maja, ko bo Galexov novi večinski lastnik prispeval finančno pomoč. To pomeni, da bi tudi vsi zaposleni takrat lahko zadihali, saj bi naj v tem obdobju bile poravnane tudi vse obveznosti do njih. Novi večinski lastnik Galexa je družba Center novih medicinskih tehnologij iz Ljubljane, katere lastnik prihaja iz Rusije, Aleksej Andrejev.

Foto: galex.si

Sicer pa Galex ima še kar nekaj dolga iz poenostavljene prisilne poravnave (1,2 milijona evrov) do navadnih upnikov, ki bi jim naj v štirih letih plačali polovico terjatev. Do leta 2014 je bilo v podjetju 25 zaposlenih, od katerih jih je šest prejelo odpoved dela. Tudi tem zaposlenim še Galex dolguje denar. Zidar obljublja, da bo tudi vse to poplačano v sredini meseca maja.

V Galexu trenutno pospešeno prenavljajo proizvodni in prodajni program. Primarni cilj podjetja pa ostaja prodor na nova tržišča, saj bi to pripeljalo do povečanja proizvodnje. To pa hkrati pomeni, da bi pri njih spet lahko prišlo do dodatnega zaposlovanja, tako Zidar.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gogi
      25.04.2016 ob 16:06 gogi

      kak nega razloga za skrb ce pa delavci nejso dobili place.ge to ne razmin.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2016 ob 16:33 ...X ali ...ks gost

      vse firme ka se v prekmurje končajo na zadnjo črko X so za en k...c in jih vodijo totalno nesposobni kao direktorji, ki (in) so veliki ritolizniki lastnikov, da so lahko kljub svoji totalni nesposobnsti prišli do določenih položajev

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.04.2016 ob 19:06 gost

      Naj napijšejo kelko so jih letos odpustili!!!!!!!!!! Ka zavajajo?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.04.2016 ob 21:32 gost

      te rus nema pojma kelko ma pejnez ,ta naša firma CMT pa izkoriščajo te dinarčke in tako zapravlajo pomursko firmo , po domače perejo pejneze mafija

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.04.2016 ob 17:58 gost

      za višje so skos pejneze!!!!!!!!!!!!!!za delavca pa nigdar ne ostane... glavno ka banda pokasejra.. za delavce pa tak non stop gučijo ka so strošek.. te pa naj sami delajo pa mo vidli ka so sposobni

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.