https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Mišo Kontrec: »Pesem moraš zapeti z dušo in srcem«

29.04.2016 ob 7:00  

Alfi Nipič, Vlado Kalember, Vili Resnik, Bijelo Dugme. Vsa ta imena imajo skupni imenovalec: Mišo Kontrec. Vendar je Mišo več kot le glasbenik in udeleženec tretje sezone šova »Znan obraz ima svoj glas«. Med srečanjem pred naslednjim nastopom nam je zaupal, kdo se skriva za masko »Mišo«, zakaj se je odločil za nastop v oddaji ter zakaj moraš pesem zapeti z dušo in srcem.

Najprej iskrene čestitke za odlične nastope v šovu “Znan obraz ima svoj glas”. Kateri izmed “obrazov” vam je do sedaj bil najbolj pisan na kožo?

Vsaka preobrazba je nekaj posebnega, nekaj novega ter poglavje zase. Glasovne tehnike so pri vseh preobrazbah drugačne in verjemite mi, da niso nič kaj lahke, čeprav se na »prvo žogo« tako zdi. Nekateri mislijo, da sem pesmi »Naj bogovi slišijo«, »Lipe cvatu« in »Vino na usnama« zapel brez problemov, saj mi takšne pesmi ležijo, vendar ni tako. Potrebno se je zelo potruditi in delati na glasu, da dosežeš glasove, kot jih imajo Vili Resnik, Tifa ali pa Vlado Kalember. Izmed teh treh pesmi mislim, da mi je bila najbolj na kožo pisana »Lepi cvatu«.«

Vsi vas poznajo kot odličnega glasbenika. Nenazadnje se z glasbo ukvarjate že več kot 20 let. Kam segajo vaši glasbeni začetki?

Ufff, kar daleč nazaj. Moji začetki segajo v otroška leta. S petjem sem na primer začel, ko sem bil star šele sedem let.«

Spomnimo, da ste pred leti s skupino Langa doživeli izjemen uspeh na izboru slovenske popevke za Evrovizijo. Mislite, da bi danes nastopali v šovu “Znan obraz ima svoj glas”, če bi se takrat izšlo drugače in bi se uvrstili na Evrovizijo?

Res je. S skupino Langa smo doživeli izjemen glasbeni uspeh in to že pred Emo, saj je bilo takrat v Sloveniji malo glasbenikov oz. skupin, ki so igrali etno glasbo, vsekakor pa je k razpoznavnosti skupine pripomogel tudi izbor popevke za Evrovizijo. Kljub temu, da smo s skupino Langa bili zelo uspešni, sem se pred štirimi leti odločil za samostojno glasbeno pot, vendar mislim, da tako dogajanje pred in po Evroviziji ni imelo nobenega vpliva na to, da sem sedaj udeleženec šova »Znan obraz ima svoj glas«.



Kako je sploh prišlo do odločitve, da boste tekmovali v tretji sezoni tega šova?

Dobil sem povabilo s strani Pop TV in začel razmišljati, če sem kot glasbenik sposoben imitacije oz. različnih preobrazb. Ponudil se mi je izziv, ki sem ga pa, kot vidite, tudi sprejel. Pred začetkom oddaje se človek niti ne zaveda, v kaj se spušča. Vse, kar sem jaz vedel, je bilo to, da bom moral kar trdo poprijeti za delo, če želim, da se čim bolj približam likom, po drugih strani pa sem vedel, da se lahko tudi na tak način predstavim širši javnosti, saj je oddaja zelo gledana. Marsikdo me do te oddaje niti ni poznal, spet drugi so me poznali še kot člana Lange in niti niso vedeli, da že kar nekaj časa stopam po samostojni glasbeni poti. Torej če me vprašate, kaj je razlog, da sodelujem v oddaji, bom kar kratko in jedrnato povedal, da vse zgoraj našteto.

Preizkusili ste se tudi že kot igralec v nekaterih filmih in nadaljevankah. A lahko preobrazbo v znane glasbenike primerjate z igralstvom?

Pri vsaki preobrazbi je seveda potrebno osvojiti tudi koreografijo, saj ni dovolj, da se liku, ki ga imitiraš, približaš zgolj glasovno. In seveda, tukaj so potrebne tudi igralske sposobnosti.

Kako dolgo potekajo priprave na oddajo? Torej glasbene vaje, pomerjanje kostumov, maska, …

Same priprave so odvisne od lika, v katerega se preobraziš. Ena preobrazba zahteva več priprav, druga manj. Včasih imaš pri preobrazbi samo lasuljo, včasih je potrebna preobrazba celega obraza in takrat lahko pri maskerjih sediš tudi po več ur.

A si želite nastopati kot kakšen določen glasbenik? Imate morda kakšnega vzornika, v katerega bi se želeli preleviti?

Ko se je oddaja začela, sem imel določene želje, določene like, v katere sem se želel preobraziti, sedaj pa mi je večji izziv to, da odpojem nekaj, kar še nikoli nisem in da se za preobrazbo potrudim po najboljših močeh in dam od sebe največ, kar ga zmorem.



Trenutno na lestvici med vsemi sodelujočimi zasedate odlično prvo mesto. Si želite zmage? Si kaj od nje obetate?

Nikoli do sedaj nisem razmišljal o zmagi, temveč samo o tem, da pesem kar se da najboljše odpojem. Ko dobim po nastopu številne pozitivne pohvale, ko se mi na telefon vsujejo SMS-si, ko začnem dobivati številna sporočila na družbenih omrežjih, potem vem, da trud ni bil zaman. Kaj si obetam od sodelovanja v tej oddaji? Glasba mi veliko pomeni. V njej uživam, uživam v svojih nastopih in uživam, ko ljudje pojejo z menoj. Glasba je tudi vir mojega dohodka in kot vsak glasbenik si želim, da bi mi sodelovanje v tej oddaji prineslo večjo prepoznavnost, v sled tega pa seveda čim več glasbenih nastopov.

V oddaji nastopajo še Tilen Artač, Jana Šušteršič, Samuel Lucas, Ani Frece, Ines Erbus, Renata Mohorič in Nejc Lombardo. A bi katerega izmed njih izpostavili kot vašega tihega favorita?

Nikogar ne bi mogel izpostaviti. Če spremljate oddajo, lahko vidite, da se zmage menjavajo. Enkrat zmaga eden, drugič spet drugi.  Odvisno, katero pesem ti »gumb« nameni. Vsak od sodelujočih ima svoje glasbene sposobnosti.

Med gledalci ste nedvomno zelo priljubljeni, kar dokazujejo glasovanja ob koncu oddaje. Kaj po vašem mnenju gledalce pri nastopu najbolj prepriča?

Mislim, da v meni vidijo preprostega človeka, ki je poln pozitivne energije. Vidijo, da v glasbi res uživam. Lik, v katerega se moram preobraziti, ne jemljem samo kot nek lik, ki mi ga je namenil »gumb«. Pesem moraš zapeti z dušo in srcem. Na nek način primerjam svoje delo z delom nekoga drugega. Na primer sami veste, da če uživate v delu, potem je tudi delo bistveno boljše opravljeno, kot če neko delo opravljamo le zato, ker ga pač moramo narediti. Enako je v glasbi. Če pesem začutiš, če jo zapoješ s srcem, potem ta zveni popolnoma drugače.



In še za konec – kakšen je Mišo, ko ne posoja glasu znanemu obrazu?

Mišo je preprost, pošten, srčen in pozitiven fant, ki ima vedno posluh tudi za ostale ljudi. Vedno rad priskoči na pomoč in pomaga, kolikor je v njegovi moči. Veliko pa mu pomeni tudi družina.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2016 ob 9:38 gost

      Kaj pa angleško pesem tudi zapoje z dušo in srcem, saj nič ne ve in ne razume angleško?

      14 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2016 ob 10:36 anglejš gost

      Kak tij Cigansko nič ne razumeš tak Angleško ne. Ti poj ciganskoo!

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.04.2016 ob 11:59 gulaž gost

      Te mijsli ka je rejsan nekša zvezda ampak ta zvejza nikoli ni in ne bo svejtila .Da jih nišče ne spominja te se sami gor v javnost trücajo .Of brat njegov čerko išče te pa se dela ka je naj naj in te se malo pijše od njih pa konec nekaj časa

      13 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.04.2016 ob 15:08 gost

      mišo stabo smo vsi in upamo da boš zmagal ker itak ste vsi faforiti mismo zato da zmagaš še tako naprej držimo pesti

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.04.2016 ob 16:01 ravnica gost

      Mišo tudi Goričko je s tabo. Si en dober fant in ti zmago privoščimo. Držim pesti, da boš naš zmagovalec.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2016 ob 21:46 deca gost

        pa tudi deco delamo z dušo in telesom , leki da je ko jih je potrebno raniti , te naj nastopi država

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.04.2016 ob 8:01 gost

      Prekmurec Mišo samo naprej - saj veš enim ne bo nikoli jasno, da si v najbolj gledanem šovu absoluten zmagovalec:))))

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.04.2016 ob 8:41 gost

      Balkan šou..)) balkanski voditelj...balkanska posla..

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.04.2016 ob 8:51 dr gost

      Eni drugo nevejte kak samo šinfati,zato pa mate puuuuno problemof sami sebof...

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.04.2016 ob 10:15 gost

      Komentator Deca, ko vi romi deco delate, potem tam poleg tak smrdi, da bi mi neromi bruhali.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.04.2016 ob 20:06 gost

      gost 3 da je mišo pošten prisokoši na pomoč pomaga ljudem? se mora mišo vprašati sam je to istina!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.05.2016 ob 14:00 ....... gost

      Ja vej zdaj mo vidli kak pomaga vsakomi ka je ovomi brati njegovemi pogorejla iža v Beltinca .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.05.2016 ob 10:47 ki gost

      Ha,ha žandi

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.05.2016 ob 21:53 gost

      Lepo Mišo še kakšno lepo se nauči super!💟

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.05.2016 ob 15:03 gost

      Upam da boš zmagala v znan obraz ima svoj glas

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.05.2016 ob 19:55 gost

      Mišo svaka čast za imitacijo Lemmy-ja(Motorhead)...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.