https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Majska zaljubljenost ali ljubezen?

03.05.2020 ob 17:05  

Ljubezen je še ena izmed stvari, ki zaznamuje mesec maj. Saj konec koncev je maj že od nekdaj tudi mesec ljubezni. Zato je za marsikoga peti mesec v letu hkrati tudi najlepši mesec v letu.

Vendar pa: zakaj mesecu maju sploh pravimo »mesec ljubezni«? Razlog je čisto enostaven: meseca maja se prebuja narava in takrat se prebudijo tudi naši hormoni, ki v veliki meri vplivajo na naše obnašanje in delovanje. Hormoni nas dobesedno »drogirajo« in ne moremo več trezno razmišljati. In to ne glede na našo starost. Kljub temu pa na to vpliva dejstvo, da se naše predstave o ljubezni in zaljubljenosti skozi življenje spreminjajo. Če se odrasla oseba ozre nazaj v svoja mlada leta, velikokrat slišimo stavek: »Joj, kako sem takrat bil/-a naiven/-na!«. Vendar pa ni nič narobe s tem, kajti vsaka ljubezenska izkušnja, ki smo jo skozi življenje doživeli, oblikuje našo predstavo o našem idealnem partnerju. In ko ga oz. jo srečamo, vemo, da je to to.

Kljub vsem oviram, ki nam jih življenje postavi na pot, je resnična ljubezen največje bogastvo, ki ga človek lahko ima. Če imaš v službi slab dan in se vrneš domov k ljubeči partnerki oz. partnerju, ki te potolaži, je že takoj vse drugače. Če te mučijo zdravstvene težave in ti partnerka oz. partner stoji ob strani, se je lažje spopadati z njimi. In še bi lahko naštevali….

Če v svojem življenju ne doživljamo prave ljubezni, hrepenimo po njej, in takrat ugotovimo, da četudi imamo službo, nimamo finančnih težav, imamo kup prijateljev, vseeno nekaj ključnega v našem življenju manjka. Časi in generacije se spreminjajo, ostaja pa ena konstanta: v življenju vsi najbolj iščemo ljubezen.

Dandanes mlade generacije večino časa komunicirajo preko Facebooka in podobnih modernih tehnologij, kar je seveda v redu in pomeni, da vsakdo ima lahko v zelo kratkem času zelo veliko prijateljev. Obstaja pa nevarnost, da vsakdo lahko svojo pravo identiteto skriva in mladi lahko tovrstnim prevarantom zelo hitro nasedejo. Zato si je tudi dandanes potrebno vzeti čas in se z osebo, ki se ti zdi, da ti je všeč na Facebooku dobiti na pijači….enkrat, dvakrat, trikrat…..in mogoče šele ko četrtič sedita na pijači ugotoviš, da oseba ni to, za kar se izdaja na Facebooku. Ali pa ravno obratno: da ti je še bolj všeč, kot na Facebooku.

Bistvo vsega navedenega je, da je potrebno pustiti času čas.

Kajti resnična in iskrena ljubezen se lahko razvije le postopoma. Majska zaljubljenost, ki pa te že junija mine, pa je čisto druga zgodba…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.05.2020 ob 6:25 Xy gost

      To pa bodo spet komentarji enih in istih sitnob.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.05.2020 ob 6:55 Xy gost

      Že vidim, kake zaljubljene bodo spet kracali naši vrli kritikanti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.