https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

S svojim glasom lahko mlademu upu Ninu iz Grada pomagate do njegovih sanj

14.05.2016 ob 8:10  

Dobrodelni projekt »Mladi upi« je namenjen mladim, nadarjenim posameznikom iz področja športa, umetnosti in znanosti, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta. Projekt že od leta 2013 izvajata Zavarovalnica Triglav in Pop tv. Tako so Mladi upi tudi letos del šova Znan obraz ima svoj glas na POP TV. En izmed dvajsetih finalistov je tudi Nino Celec iz Grada na Goričkem, ki se ukvarja z atletiko.

V sklopu projekta bosta Zavarovalnica Triglav in Pop tv namenila finančna sredstva za razvoj svojega talenta vsaj osmim mladim nadarjenim športnikom, umetnikom in znanstvenikom. K sodelovanju so povabili mlade talentirane posameznike, stare od 16 do 19 let. Izmed teh so nato izbrali 20 finalistov. Izmed teh 20 finalistov, jih bo najmanj osem prejelo finančna sredstva. Sredstva se bodo med izbrane mlade upe razdelila glede na končno skupno višino sredstev »sklada« za mlade upe in glede na končno število izbranih prejemnikov finančne podpore. Predvidena višina sklada je do 72. 000 evrov (višina sklada bo odvisna od višine zbranih sredstev, ki jih bo v okviru televizijske oddaje Znan obraz ima svoj glas zbrala medijska hiša PRO PLUS). O sedmih kandidatih, ki bodo prejeli denar bo odločala strokovna komisija, osmi kandidat pa bo finančna sredstva prejel na podlagi vaših glasov. Glasujete lahko na spletni strani http://www.mladi-upi.si do 23.maja do 15.00.

Med dvajsetimi finalisti je tudi Nino Celec iz Grada na Goričkem. Nino je v zgodnjem otroštvu dolgo kolebal med nogometom in teki, a ko je obiskal prvi trening atletike, je nogometno igrišče hitro zamenjal za atletski stadion, kjer danes preživi večino svojega časa. S treningi je pričel pri atletski šoli Murska Sobota. Ker mu pogoji za treniranje v Murski Soboti niso več dopuščali boljših rezultatov in napredovanja, se je odločil zamenjati klub. Iz Prekmurja ga je pot vodila na Štajersko, natančneje v Slovensko Bistrico, kjer sedaj trenira pod mentorstvom trenerja Boštjana Fridriha, nekdanjega skakalca v daljino in sprinterja.

Foto: Mateja Jordovič Potočnik

Čeprav je Nino dopolnil šele 18 let, se že lahko pohvali z naslovom državnega prvaka v skoku v daljino v članski konkurenci, kar je zagotovo odlično izhodišče za nadaljnje uspehe tako na državnem, kot tudi na mednarodnem področju. Nino si postavlja kratkoročne in dolgoročne cilje. Tako letos želi postaviti normo za svetovno mladinsko prvenstvo na Poljskem, v naslednjih dveh letih čim bolj napredovati med mlajšimi člani, dolgoročno pa se želi udeleževati velikih tekmovanj: evropska prvenstva, svetovna prvenstva in olimpijske igre ter tam čim bolje zastopati Slovenijo. Ob vsem tem pa je odločen, da ga bosta na profesionalni karieri vedno vodila trdo delo in poštenost.

Glede na zavzetost, motiviranost ter dosedanje dosežke zagotovo ni dvoma, da so Ninu vsi našteti cilji povsem dosegljivi, a brez finančnih sredstev se lahko na poti do uresničitve sanj hitro zatakne. Perspektivnemu atletu bi finančna sredstva Zavarovalnice Triglav tako omogočila lažji začetek popotovanja do tako želenih olimpijskih iger. Z njihovo pomočjo bi si namreč lažje kril potne stroške vožnje na treninge (večkrat na teden namreč prevozi 210 kilometrov, da se pelje na trening in domov), prav tako bi se lahko udeležil večjega števila priprav v tujini in si nakupil vsaj del športne opreme, ki jo nujno potrebuje za nemoteno treniranje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.