https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Slavinec: Štihec mi je direktno povedal, da se maščuje vsem, ki ne mislimo kot on

09.03.2011 ob 12:00  

Mestni svetnik Liberalne demokracije Slovenije (LDS) v murskosoboškem mestnem svetu, Mitja Slavinec, odgovarja na pisanje Antona Štihca. Meni, da jim Štihec očita to, kar je doslej delal sam, pa zdaj več ne more, zato je začel napadati. 

"Na koncu mi očita, da vodim organizacije, ki od občine dobijo denar. Pri tem pa pozabi povedati, da je ravno on tisti, ki je glede na prej ta sredstva razpolovil, ali kot npr. pri PAZU-ju popolnoma ukinil. Tako se maščuje vsem, ki ne mislimo z njegovo glavo, pa tega niti ne skriva, ampak mi je to direktno povedal," meni Slavinec.

Foto: Karlo Vratarič

Štihec po njegovem mnenju meša hruške in jabolka, s čimer mestni svetnik LDS zanika okoriščanje na račun občinskega denarja, kot mu je to v nedeljskem komentarju očital murskosoboški župan. "Na društvih nisem zaposlen, ampak vsepovsod delam prostovoljno, in tega dela v celotnem letu nabere skoraj za 1000 ur. To zato, da se ima občina s čim pohvaliti," dodaja Slavinec.

Slavinec: Smo najbolj konstruktivna opozicija, kar jih je Murska Sobota imela 

Nekdanji državni poslanec prav tako meni, da ima murskosoboški mestni svet eno najbolj konstruktivnih opozicij v Sloveniji in nedvomno daleč najbolj konstruktivno opozicijo, kar jih je Murska Sobota kadarkoli imela. Poleg tega si želi, da "bi se župan Štihec končno enkrat nehal ukvarjati s svojimi kadrovskimi travmami (mimogrede, večina sklepov v KVIAZ-u je bila sprejeta soglasno, niti eden pa ne na tesno), ampak bi začel delati na razvoju občine. Ampak ne tako, da na sami seji na mizo dobimo dokument, ki naj bi potrdil upravičenost garažne hiše, v njem pa je namesto 20% DDV obračunan 25%.

Foto: Tadej Buzeti

Taka šlamparija kaže na to, da pripravljalec študije v bistvu ni imel namena resnično korektno preučiti dejanskega stanja, ampak je številke pač tako dolgo premetaval, da je dobil rezultat, kakršnega je hotel. Tudi to, da tega ni delalalo kakšno domače podjetje, je spet druga stvar. Kot če doma ne bi imeli zadosti dobrih strokovnjakov."

Angažiral Školča, da je Štihca poklical glede pridobivanja denarja za EPK

Za konec Slavinec pove, kako je poklical njegovega prijatelja iz LDS, da je slednji kontaktiral Štihca. "Osebno sem se raje angažiral pri prejšnjem poslanskem kolegu, zdaj državnem sekretarju, Jožetu Školču, ki je na mojo prošnjo osebno po telefonu poklical župana glede pridobivanja denarja iz naslova Evropske prestolnice kulture. Ravno zaradi tega sem vseeno optimist in še vedno upam, da bo ljudi srečala pamet in bodo videli, da se da delati boljše, če se bodo začeli pogovarjati. Ampak za pogovarjati se je potrebno znati tudi poslušati."

Preberite tudi:

- LDS vrača žogico Štihcu: Očitno se mu je pred pustom razbilo ogledalo

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      09.03.2011 ob 12:50 PREKMUREC

      Če je tou rejsan je tou nej produktivno in tak nede napredka nindri.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. ajkaro
      09.03.2011 ob 17:07 ajkaro

      ej doktor znanosti. Bralna pismenost ti je na nuli. Ne zavajaj javnosti ka drugi zato znamo tudi čitati. Ne očita ti vodenja organizacij ampak navijanje ka dobijo v proračunu čim več pejnez. O tvojih zaslugah za prekmurje pa raje ne bi... Po moje bi ti občina mogla podariti porscheja za posebne zasluge za narod. Ob teh tvojih silnih aktivnosti, povsod seveda brezplačno, si predstavljam ka je dan prekratek in je težko s trdim delom zaslužiti težke pare za porscheja. Predlagajte v mestnem svetu torej nagrado zate, itak mate prej večino, pa to nede problem izglasovati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. karci
      09.03.2011 ob 18:00 karci

      ajkaro kak se ti da. Prepusti politiko drujgin - tij si nej za to na svejt prišo. Do si dečki že zgučali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. slavko1958
      09.03.2011 ob 18:43 slavko1958

      preveč samovšečnosti lahko škoduje, štejejo samo koristna dejanja

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.