https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Vinsko kulinarični praznik med prleške vinograde privabil vinoljube od blizu in daleč

09.06.2016 ob 7:05  

V soboto, 4. junija, je potekala vinsko kulinarična prireditev Salon Jeruzalem 2016. Prleški vinarji so ponovno razvajali z najboljšim, kar premorejo njihove kleti.


Že štirinajstič zapored je Salon Jeruzalem v osrčje idiličnih jeruzalemskih vinogradov na nepozabno doživetje okusov privabil vinoljube od blizu in daleč. Na pokušnjo je bila izbrana paleta dobrot iz vinskih kleti. Letošnja novost je bila »soba šipona«. Predavanja in vodene pokušine so bile namenjene poznavalcem in ljubiteljem. Prvič so bile v kulturni program aktivno vključene priznane lokalne izvedbe. Prepletanje vrhunskih vin, vinsko kulinaričnega znanja, umetnosti in druženje z eminentnimi prleškimi vinarji so zaznamovali uspešno prireditev na Dvorcu Jeruzalem.

Soba šipona je ponujala izjemno širok nabor okusov, ki jih lahko ponudi ta, v Prlekiji, izjemno spoštovana sorta. Možno je bilo doživeti trendovske, sveže šipone z izraženo primarno noto, kakor tudi tiste zrele in vse do ekselentnih izvedb šiponov ledenega vina.

Vodeni degustaciji Okusi Salona Jeruzalem na temo »Šipon, ponos Prlekije« in »Raritete Jeruzalema« je vodila priznana slovenska enologinja Tadeja Vodovnik Plevnik. Predavanja in vodene degustacije je pospremila z izbranimi besedami. Tema prleške kulinarike okusov Salona Jeruzalem je bila ajda, iz katere so kulinariki  gostilne Zorko pripravili pravo gostijo. Salonsko dogajanje so cel dan glasbeno in plesno bogatili lokalni umetniki. Za uvod je zapel Ljutomerski oktet. Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer je zabrenkal in zapel. Zaplesali sta folklorni skupini TKD Ivanjkovci in KTD Miklavž pri Ormožu. Salon sta že dva petka pred osrednjo prireditvijo najavljala dva izjemno okusna vinsko-kulinarična večera. Gurmane in vinoljube so z okusi Salona Jeruzalem razvajali v gostilni Tramšek in v gostilni Zorko.

Ljubitelji vsega dobrega so uživali v vinih, kulinariki, kulturi, ter preživeli izpopolnjen dan ob okusih in lepotah jeruzalemskih vinogradov, ki veljajo za ene najlepših vinorodnih področij v tem delu Evrope. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.